Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilJan Kraus
1
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0526 Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název vzdělávacího materiálu Zelenina cibulova, lusková Číslo vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_27_7 Jméno autoraMgr. Dagmar Vaďurová Název školy Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
2
C IBULOVÁ ZELENINA zelenina se vyznačuje štiplavou a ostrou vůní a chutí, má značný obsah specifických éterických olejů, které brzdí růst bakterií, případně je i ničí, cibule cibule - kuchyňská, čerstvá (jarní) cibule, nakládačka, šalotka (drobná,jemná cibule) česnek česnek - bílý a modrý (tzv. paličák) pór
3
CIBULE ŽLUTÁ CIBULE BÍLÁ CIBULE ŽLUTÁ CIBULE BÍLÁ CIBULE ČERVENÁ CIBULE ŠALOTKA CIBULE ČERVENÁ CIBULE ŠALOTKA
4
ČESNEK BÍLÝ CIBULE JARNÍ ČESNEK BÍLÝ CIBULE JARNÍ ČESNEK PALIČÁK PÓR ČESNEK PALIČÁK PÓR
5
L USKOVÁ ZELENINA vyznačují se obsahem draslíku, fosforu, dále vitamínů B 1,2, PP a karotenu Hrachové lusky - zelené lusky hrachu setého zahradního Fazolové lusky - jsou lusky různých odrůd fazolu obecného
6
Z DROJE KRUŽLIAK, P. Potraviny a nápoje, 5. vyd. Merkur. 1995. ISBN 80-7032-722-7 MAŠEK, L. Potraviny a nápoje v kostce, 1. vyd. Ratio. 2005. ISBN 80-2381-585-7
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.