Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilPeter Beránek
1
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/34.0048 Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková organizace Tvorba koláčového grafu Autor: Hánová Marie, Ing. VY_32_INOVACE_20_1_10
2
Statistika Tvorba koláčového grafu VY_32_INOVACE_20_1_10 Ing. Marie Hánová
3
VY_32_INOVACE_20_1_10Ing. Marie Hánová Koláčový (kruhový) graf Základní umělecká škola v Klášterci na Ohří uveřejnila anketu o oblibě uměleckých oborů.
4
VY_32_INOVACE_20_1_10Ing. Marie Hánová Koláčový (kruhový) graf Výsledky ankety přepíšeme do tabulky, kterou doplníme o výpočet relativních četností. Jaký umělecký obor je Vám nejbližší? xjxj njnj p j [%] hudební164228 taneční106918 výtvarný272346 liteárně- dramatický 4708
5
VY_32_INOVACE_20_1_10Ing. Marie Hánová Koláčový (kruhový) graf Zkonstruujeme kružnici, na které si vyznačíme výchozí bod který propojíme se středem. Výchozí bod nemusí být nahoře.
6
VY_32_INOVACE_20_1_10Ing. Marie Hánová Koláčový (kruhový) graf 100 % … 360 ° 28 % … x ° Potřebné úhly vypočteme pomocí trojčlenky…
7
VY_32_INOVACE_20_1_10Ing. Marie Hánová Koláčový (kruhový) graf 100 % … 360 ° 28 % … x ° … a odměříme pomocí úhloměru. 100 °
8
VY_32_INOVACE_20_1_10Ing. Marie Hánová Koláčový (kruhový) graf 100 % … 360 ° 28 % … x ° 100 °
9
VY_32_INOVACE_20_1_10Ing. Marie Hánová Koláčový (kruhový) graf 100 % … 360 ° 18 % … x ° 100 ° 65 °
10
VY_32_INOVACE_20_1_10Ing. Marie Hánová Koláčový (kruhový) graf 100 % … 360 ° 18 % … x ° 100 ° 65 °
11
VY_32_INOVACE_20_1_10Ing. Marie Hánová Koláčový (kruhový) graf 100 % … 360 ° 46 % … x ° 100 ° 65 ° 166 °
12
VY_32_INOVACE_20_1_10Ing. Marie Hánová Koláčový (kruhový) graf 100 % … 360 ° 46 % … x ° 100 ° 65 ° 166 °
13
VY_32_INOVACE_20_1_10Ing. Marie Hánová Koláčový (kruhový) graf 100 % … 360 ° 8 % … x ° 28 % 18 % 46 % 8 %
14
VY_32_INOVACE_20_1_10Ing. Marie Hánová Koláčový (kruhový) graf 28 % 18 % 46 % 8 % hudební taneční výtvarný liteárně-dramatický
15
Ing. Marie Hánová Použité zdroje CALDA, Emil. Matematika pro netechnické obory SOŠ a SOU, 3. díl. 1. vyd. Praha: Prometheus, 1998. ISBN 978- 807-1961-093. LAMER, Václav a Ladislav RŮŽIČKA. Základy statistiky pro sociology. Praha: Svoboda, 1970. 25-012-70. Základní umělecká škola Klášterec nad Ohří [online]. [cit. 2012-03-05]. Dostupné z: http://www.zusklasterec.cz/index.html VY_32_INOVACE_20_1_10
16
Metodický pokyn Téma sady: Statistika Vzdělávací oblast:Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika Tematický okruh: Tvorba koláčového grafu Anotace: Jedná se o prezentaci podporující výklad učitele o tvorbě koláčového grafu. Hlavní studijní materiál: CALDA, Emil. Matematika pro netechnické obory SOŠ a SOU, 3. díl. 1. vyd. Praha: Prometheus, 1998. ISBN 978-807-1961-093. VY_32_INOVACE_20_1_10
17
Metodický pokyn Autorka: Marie Hánová Rok vytvoření materiálu: 2012 Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_1_10 Tvorba koláčového grafu Jazyk: čeština Očekávaný výstup: Žák zkonstruuje koláčový graf. Žák dokáže přečíst hodnoty zobrazené v grafu. Speciální vzdělávací potřeby: žádné Klíčová slova: statistický soubor, absolutní četnost, relativní četnost, koláčový (kruhový) graf VY_32_INOVACE_20_1_10
18
Metodický pokyn Druh učebního materiálu: prezentace s aktivizací žáka Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: středoškolské vzdělávání Typická věková skupina: 16 -19 let Pokyny pro práci s materiálem: U žáka se předpokládá zběhlost práce s rýsovacími potřebami a úhloměrem. Student může pro další práci využít pracovní list VY_32_INOVACE_21_1_10 Znázornění grafem. VY_32_INOVACE_20_1_10
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.