Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ORGANIZACE KRAJSKÉ SOUTĚŽE REGIONÁLNÍ POTRAVINA A ZKUŠENOSTI Z OLOMOUCKÉHO KRAJE Ing. Pavel Stonawský.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ORGANIZACE KRAJSKÉ SOUTĚŽE REGIONÁLNÍ POTRAVINA A ZKUŠENOSTI Z OLOMOUCKÉHO KRAJE Ing. Pavel Stonawský."— Transkript prezentace:

1 ORGANIZACE KRAJSKÉ SOUTĚŽE REGIONÁLNÍ POTRAVINA A ZKUŠENOSTI Z OLOMOUCKÉHO KRAJE Ing. Pavel Stonawský

2 KAMPAŇ NA PODPORU ČESKÝCH POTRAVIN KAMPAŇ NA PODPORU ČESKÝCH ZPRACOVATELŮ KAMPAŇ NA PODPORU ČESKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ

3 Zadavatel projektu: MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY Těšnov 17, 117 05 Praha 1 Realizátor projektu: AGRÁRNÍ KOMORA OLOMOUCKÉHO KRAJE Blanická 3, 772 00 Olomouc, IČ 70 93 05 20 Kdo jsme: AGRÁRNÍ KOMORA OLOMOUCKÉHO KRAJE je sdružením právnických a fyzických osob z odvětví zemědělství, lesnictví a potravinářství. Cílem činnosti je především podpora podnikatelských aktivit v zemědělství, potravinářství a lesnictví, prosazování a ochrana zájmů, zajišťování potřeb svých členů.

4 Cíl projektu:  POSÍLENÍ POZICE DOMÁCÍCH VÝROBCŮ POTRAVIN  - image českých výrobců  REKLAMA NA ZNAČKU „Regionální potravina Olomouckého kraje“  - ocenění v rámci projektu

5 Organizační zajištění soutěže „Regionální potravina Olomouckého kraje Oslovení výrobců v regionu (písemnou formou, emailem, telefonicky nebo osobní návštěvou, oznámením na webových stránkách www.kis.- olomoucky.cz.)www.kis.- olomoucky.cz Sestavení hodnotitelské komise a vypracování bodových kriterií (sestavení členů hodnotitelské komise dle metodiky,stanovení termínu hodnocení vzorků) Vypracování metodiky + povinné přílohy – zaslání výrobcům (emailem, poštou, osobně, uveřejnění metodiky na webových stránkách ) Příjem žádostí,evidence a zpracování

6 Organizační zajištění soutěže „Regionální potravina Olomouckého kraje“ Vlastní vyhodnocení přihlášených vzorků – 13. 8. 2010 (zasedání hodnotitelské komise – počet 11 členů, vyhodnocení dle bodových kriterií) Vyhlášení výsledků soutěže v rámci potravinářské výstavy OLIMA Olomouc, ve dnech 7. 10. 2010, se slavnostním předáváním plaket a diplomů přihlásilo 25 zemědělských a potravinářských společností se svými 63 výrobky.

7 Celkový počet přihlášených výrobků v kategoriích Kategorie Přihlášených výrobkůVýrobci 1. Masné výrobky 22 9 2. Pekařské a cukrářské výrobky6 5 3. Mléko a mléčné výrobky5 5 4. Alkoholické a nealko nápoje 12 4 5. Ovoce a zelenina2 1 6. Ostatní 16 4 Celkem 63 přihlášených výrobků od 25 výrobců.

8

9 Tabulka celkového hodnocení

10 Rozsah a forma zajištění ochutnávek – 10x Jednotlivé OAK ve spolupráci s AK OK zajistí jednu ochutnávku při svých akcích – 5 x  OAK Jeseník – 4. 9.2010 v Bělá pod Pradědem  OAK Prostějov – 12. 9.2010 v Prostějově  OAK Olomouc– 11. 9. 2010 ve Šternberku  OAK Přerov – 11. 9. 2010 v Přerově  OAK Šumperk – 22. 8. 2010 v Šumperku v českých supermarketech v Olomouckém kraji – 3 x (Olomouc – Senimo, TERNO, Hranice- COOP na Zemi živitelce v Českých Budějovicích – 26. – 31. 8. 2010 Na výstavě OLIMA na Floře Olomouc – 7. – 10. 10. 2010

11

12

13

14

15

16

17 Regionální potravina Olomouckého kraje 2010 Mléko a mléčné výrobky Mlékárna Otinoves, s.r.o., Niva Extra Pekařské a cukrářské výrobky Střední odborné učiliště potravinářské Jeseník, Svatební koláčky Masné výrobky Dubická zemědělská, a.s., Dubická tlačenka speciál Alkoholické a nealkoholické nápoje kromě vína Pivovar HOLBA, a.s., Hanušovice, HOLBA Šerák Ostatní Troubecká hospodářská a.s., Troubky, LINIE vícevaječné

18 Logo „Výrobku Olomouckého kraje“ registrovaná ochranná známka Význam barev: - levý trojúhelník zespodu žlutý do zelené (úrodná Haná přechází do Jesenického pohoří) - pravý trojúhelník přechod z tmavější modré až do bílé (protékající řeka Morava).

19 Výrobek OK Účast v soutěži: 2005 : 70 výrobků, z toho oceněno 16 „Výrobek OK 2005“ 2007 : 78 výrobků, z toho oceněno 49 „Výrobek OK 2007“ 14 „TOP výrobek OK 2007“ 2009 : 79 výrobků, z toho oceněno 54 „Výrobek OK 2009“ 15 „TOP výrobek OK 2009“

20 Výrobek OK Předávání ocenění

21 Vítězové Regionální potravina Olomouckého kraje 2010

22 Informace www.kis-olomoucky.cz www.regionalnipotravina.cz Kupujte potraviny označené logem: Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "ORGANIZACE KRAJSKÉ SOUTĚŽE REGIONÁLNÍ POTRAVINA A ZKUŠENOSTI Z OLOMOUCKÉHO KRAJE Ing. Pavel Stonawský."

Podobné prezentace


Reklamy Google