Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL."— Transkript prezentace:

1 S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

2 HYGIENA NA PRACOVIŠTI

3 PRODEJNA POTRAVINÁŘSKÉHO ZBOŽÍ Zde musíme obzvláště dodržovat hygienické předpisy. Jejich porušováním může dojít k ohrožení zdraví pracovníků i zákazníků. Proč musíme dodržovat hygienické předpisy v prodejně potravinářského zboží?

4 HLAVNÍ ZÁSADY PŘI DODRŽOVÁNÍ HYGIENY 1. DENNĚ PROVÁDÍME ÚKLID VŠECH MÍSTNOSTÍ V PRODEJNĚ: vytíráním všech ploch a odnášením smetí nezapomínáme třídit odpad Jak třídíme odpad v prodejně?

5 HLAVNÍ ZÁSADY PŘI DODRŽOVÁNÍ HYGIENY 2. DENNĚ PO UKONČENÍ PRODEJNÍ DOBY MYJEME VEŠKERÉ ZAŘÍZENÍ A POMŮCKY POUŽÍVANÉ V PRODEJNĚ: nářezové stroje, mlýnky, tácky, vaničky, nože, vidličky, lopatky, kleště…… Vyjmenujte další pomůcky, které myjeme po ukončení prodejní doby?

6 HLAVNÍ ZÁSADY PŘI DODRŽOVÁNÍ HYGIENY 3. Zmražené potraviny, které byly rozmrazeny (poruchou mrazícího zařízení), se nesmí znovu zmrazit. Proč se nesmí znovu zmrazit rozmrazené zboží?

7 HLAVNÍ ZÁSADY PŘI DODRŽOVÁNÍ HYGIENY 4. Potraviny podléhající rychlé zkáze, musí být vystavovány v chladícím zařízení Jmenujte další potraviny, které musí být vystaveny v chladící lednici.

8 HLAVNÍ ZÁSADY PŘI DODRŽOVÁNÍ HYGIENY 5. U nebalených potravin musí být na viditelném místě balicí papír (sáčky). Z jakých materiálu jsou sáčky na pečivo?

9 HLAVNÍ ZÁSADY PŘI DODRŽOVÁNÍ HYGIENY Při vybalování zboží do regálu, nejprve umyjeme regál kam budeme vybalovat zboží. Pokud je zboží od dodavatele zaprášení otíráme jej suchou prachovkou.

10 ZDROJE ODBORNÁ UČEBNIVE: Františka Kaplová. OBCHODNÍ PROVOZ pro střední odborná učiliště, obor PRODAVAČ, 1. vydání Olomouc 2001, ISBN 80-7182-131-4 ODBORNÁ UČEBNIVE: Františka Kaplová. OBCHODNÍ PROVOZ pro střední odborná učiliště, obor PRODAVAČ, 1. vydání Olomouc 2001, ISBN 80-7182-131-4 http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900250217.jpg http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH90031O2370.jpg http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900241319.jpg http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900241321.jpg http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900439325.jpg https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/p480x480/63472_181432245202125_5152201_n.jpg http://www.iprostejov.cz/obrazky/pecivo.JPG http://www.hauser.com/spool/gfx/1323960637-sm7_2.jpg http://www.intaz.cz/img/derigo/13_tasmania_s.jpg http://www.skkontakt.cz/realizace/images/.Frystak/Frystak_04_chladici_samoobsluzne_pulty_big.jpg http://www.narezaky.cz/images/repasovane-narezove-stroje/BERKEL-834-EPB.jpg http://www.gastrosuper.cz/inshop/catalogue/products/thumbs/140%2012%2014_M-- Lopatka%20cukr%C3%A1%C5%99sk%C3%A1%20nerez%20PRESIDENT.jpg http://www.gastrosuper.cz/inshop/catalogue/products/thumbs/140%2012%2014_M-- Lopatka%20cukr%C3%A1%C5%99sk%C3%A1%20nerez%20PRESIDENT.jpg http://www.gastrosuper.cz/inshop/catalogue/products/pictures/206%2055%2020_V- Podnos%20t%C3%A1c%20N%20lis.jpg http://www.gastrosuper.cz/inshop/catalogue/products/pictures/206%2055%2020_V- Podnos%20t%C3%A1c%20N%20lis.jpg https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/61614_161524840526199_4453999_n.jpg

11 KONEC


Stáhnout ppt "S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL."

Podobné prezentace


Reklamy Google