Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Světová Kuchyně a její globalizace Jižní polokoule
2
Australská kuchyně Vlivy: Aborigines Číňané Angličané Řekové Libanonci Italové Zdejší kuchyně: Především ryby a grilované maso
3
Lamb shanks (jehněčí nožičky)
4
Corned beef Naložené hovězí.
5
Meat Pies
6
Anzac Biscuits
7
Balmain Bugs
8
Novozélandská kuchyně Vlivy: především británie
9
Oceánská kuchyně Potraviny: Ryby Kokosy Nudle Rýže Kuřecí maso Vlivy: Asie různé Původní * *(jejich zvyky ale v důsledku globalizace často vymýceny i.e. canibalismus)
10
Jihoamerická kuchyně
11
Severo západní Jižní Amerika Vlivy: Původní zvyklosti Japonsko Ingredience: Brambory Quinoqua Feferonky
12
Cau cau
13
papas a la huancaina
14
Severo-východ střední Jižní Ameriky Vliv: Španělsko Ingredience: Španělské koření Víno Olivy Džusy Velmi kontrastní chuťové kombinace
15
Tamales
16
Jižní Jižní Amerika Ingredience: Ryby Grilované maso Rajčata Cibule Pepř Kukuřičné produkty
17
Asados
18
parrilladas
19
Brazílie Ingredience : Olivy Víno Cibule Česnek Tresky Caja Cassava Macaruja Okra Yams Bu ráky Krevety feferonky Vlivy: Zdejší Evrop a afrika
20
Moqueca de Peixe (fish stew) (?dušené ryby?)
21
Středoamerická kuchyně Vlivy: Mayové Místy španělsko a Evropa Ingredience: Fazole Kukuřice Rajčata Dýně Papriky Ovoce
22
Africká kuchyně
23
Střední Afrika Ingredience : Cassava Buráky Feferonky Obilí Fufu špenát Vnější vlivy: Minimální
24
Střední Afrika fufu Spinach Stew
25
Severní Afrika Vlivy: Arabové Kartagenci Berbeři Římané Evropa Jižní amerika Ingredience: Pšenice Krupice Olivy Arabské koření Rajčata Brambory Cukety feferonky
26
tangia / coucha
27
Jižní Afrika („Rainbow Cuisine“) Ingredience: De facto co vás napadne (maso, mléko, alkohol ovoce, zelenina, mořské plody, asijské koření (řazeno dle důležitosti))
28
Jižní Afrika („Rainbow Cuisine“) Vlivy: Evropa Asie Fantazi e Ingredience: De facto co vás napadne (maso, mléko, alkohol ovoce, zelenina, mořské plody, asijské koření (řazeno dle důležitosti))
29
Potjiekos
30
Západní Afrika Vlivy: J Amerika Arabové Portugalsk o Francie Anglie Ingredience/jídla: Fufu s omáčkami a masem Feferonky, chilli, pepř rajčata Mořské plody Palmové víno
31
Maafe Jollof Rice
32
Západní Afrika Vlivy: původn í Ingredience/jídla- původní: Mléko, krev, obiloviny, zelenina
33
Západní Afrika Vlivy vnější: Británie Arabský obchod Indové Portugalské kolonie (JA, Asie, portugalské techniky) Ingredience/jídla dovezené: Šafrán, hřebíček, skořice, Citrusy, kari, čočka, okurky, banány, kukuřice, rajčata, feferonky, ananasy
34
Ugali Matoke
35
Autor: Karel Tuček Zdroje: http://wikipedia.org http://www.cookinglight.com http://www.unicist.net http://world-food-and- wine.comhttp://www.whats4eats.com http://www.foodtourism.com http://www.restaurant-guide.cz http://www.bigmenu.cz http://www.turisimo.cz „Pomocné“ portály: Google search Google translate Google images
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.