Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Světová Kuchyně a její globalizace Jižní polokoule.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Světová Kuchyně a její globalizace Jižní polokoule."— Transkript prezentace:

1 Světová Kuchyně a její globalizace Jižní polokoule

2 Australská kuchyně Vlivy: Aborigines Číňané Angličané Řekové Libanonci Italové Zdejší kuchyně: Především ryby a grilované maso

3 Lamb shanks (jehněčí nožičky)

4 Corned beef Naložené hovězí.

5 Meat Pies

6 Anzac Biscuits

7 Balmain Bugs

8 Novozélandská kuchyně Vlivy: především británie

9 Oceánská kuchyně Potraviny: Ryby Kokosy Nudle Rýže Kuřecí maso Vlivy: Asie různé Původní * *(jejich zvyky ale v důsledku globalizace často vymýceny i.e. canibalismus)

10 Jihoamerická kuchyně

11 Severo západní Jižní Amerika Vlivy: Původní zvyklosti Japonsko Ingredience: Brambory Quinoqua Feferonky

12 Cau cau

13 papas a la huancaina

14 Severo-východ střední Jižní Ameriky Vliv: Španělsko Ingredience: Španělské koření Víno Olivy Džusy Velmi kontrastní chuťové kombinace

15 Tamales

16 Jižní Jižní Amerika Ingredience: Ryby Grilované maso Rajčata Cibule Pepř Kukuřičné produkty

17 Asados

18 parrilladas

19 Brazílie Ingredience : Olivy Víno Cibule Česnek Tresky Caja Cassava Macaruja Okra Yams Bu ráky Krevety feferonky Vlivy: Zdejší Evrop a afrika

20 Moqueca de Peixe (fish stew) (?dušené ryby?)

21 Středoamerická kuchyně Vlivy: Mayové Místy španělsko a Evropa Ingredience: Fazole Kukuřice Rajčata Dýně Papriky Ovoce

22 Africká kuchyně

23 Střední Afrika Ingredience : Cassava Buráky Feferonky Obilí Fufu špenát Vnější vlivy: Minimální

24 Střední Afrika fufu Spinach Stew

25 Severní Afrika Vlivy: Arabové Kartagenci Berbeři Římané Evropa Jižní amerika Ingredience: Pšenice Krupice Olivy Arabské koření Rajčata Brambory Cukety feferonky

26 tangia / coucha

27 Jižní Afrika („Rainbow Cuisine“) Ingredience: De facto co vás napadne (maso, mléko, alkohol ovoce, zelenina, mořské plody, asijské koření (řazeno dle důležitosti))

28 Jižní Afrika („Rainbow Cuisine“) Vlivy: Evropa Asie Fantazi e Ingredience: De facto co vás napadne (maso, mléko, alkohol ovoce, zelenina, mořské plody, asijské koření (řazeno dle důležitosti))

29 Potjiekos

30 Západní Afrika Vlivy: J Amerika Arabové Portugalsk o Francie Anglie Ingredience/jídla: Fufu s omáčkami a masem Feferonky, chilli, pepř rajčata Mořské plody Palmové víno

31 Maafe Jollof Rice

32 Západní Afrika Vlivy: původn í Ingredience/jídla- původní: Mléko, krev, obiloviny, zelenina

33 Západní Afrika Vlivy vnější: Británie Arabský obchod Indové Portugalské kolonie (JA, Asie, portugalské techniky) Ingredience/jídla dovezené: Šafrán, hřebíček, skořice, Citrusy, kari, čočka, okurky, banány, kukuřice, rajčata, feferonky, ananasy

34 Ugali Matoke

35 Autor: Karel Tuček Zdroje: http://wikipedia.org http://www.cookinglight.com http://www.unicist.net http://world-food-and- wine.comhttp://www.whats4eats.com http://www.foodtourism.com http://www.restaurant-guide.cz http://www.bigmenu.cz http://www.turisimo.cz „Pomocné“ portály: Google search Google translate Google images


Stáhnout ppt "Světová Kuchyně a její globalizace Jižní polokoule."

Podobné prezentace


Reklamy Google