Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
2
Název projektu : Rozvoj ICT ve výuce na střední škole Registrační číslo projektu: č. projektu : CZ.1.07/1.5.00/34.0921 Název školy: Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Městec Králové, T. G. Masaryka 4 Kód dumu: VY_32_INOVACE_ NJ_140 Tematická oblast: Slovní zásoba pro obor kuchař - číšník -Předmět: Německý jazyk Ročník: 3. ročník Datum tvorby: červen 2013 Anotace: Materiál slouží k procvičování a rozšíření slovní zásoby na téma: Druhy úpravy Metodický pokyn: Prezentace je určena jako výklad do hodiny i jako materiál k samostudiu pracovního listu a písemné práce
3
ZUBEREITUNGSARTEN druhy úpravy
4
Zubereitungsarten gebraten durchgebraten gedünstet gefüllt gekocht gemischt gespickt pečený propečený dušený nadívaný, plněný uvařený míchaný špikovaný
5
Zubereitungsarten paniert eingelegt gewürzt gegrillt geräuchert roh garniert smažený, obalovaný nakládaný kořeněný grilovaný uzený syrový obložený
6
Was passt? (spojte) Schweinebauch Eis Schweineschnitzel Soβe Gemüse Gurken Kraut abgeschmeckt gebraten paniert gemischt eingelegt gedünstet roh
7
Lösung (řešení)
8
Übersetzen Sie (přeložte) uzené maso, nakládané okurky, smažený řízek, dušená rýže, vařené brambory, pečená játra, smažené kuře, špikované maso, míchaná zmrzlina, plněný řízek, syrová zelenina, nadívaný holub
9
Lösung (řešení) geräuchertes Fleisch, eingelegte Gurken, paniertes Schnitzel, gedünsteter Reis, gekochte Kartoffeln, gebratene Leber, paniertes Hähnchen, gespicktes Fleisch, gemischetes Eis, gefülltes Schnitzel, rohes Gemüse, gefüllte Taube
10
Zdroje HÖPPNEROVÁ, Věra. Němčina pro číšníky a kuchaře. Praha: Scientia, 2002, ISBN 80-7183- 270-7.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.