pro podporu zažívacího traktu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZVÝŠENA HLADINA CHOLESTEROLU
Advertisements

SPIRULINA BARLEY + BARLEY
Lidské zdraví a potrava - pokračování
Lněné semínko, jak ho možná neznáte
PROBIOTIKA aneb pěstujme si střevní mikrofloru
Mohou nám být mikrobi prospěšní?!?
Civilizační choroby a výživa
PRODUKTY FLP NA PODZIMNÍ MĚSÍCE
Soustava trávicí - část 2.
Informační studie Lukáš Marek, Kurs: IZI215, Po ,00001 Volba optimálního doplňku stravy pro sportovce.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_2.18 TEMATICKÁ OBLAST: Vybraná témata z teorie tělesné kultury Zdravý životní styl. TYP: DUM výkladový Předmět: TVZ.
„EU peníze středním školám“
Prebiotika, probiotika, my a naše děti
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona : III/2VY_32_INOVACE_597.
M1: LESNICKÁ BOTANIKA BAKTERIE
Fluorid v zubní hygieně
Zdravá výživa II Dagmar Šťastná.
Význam vlákniny v potravě s ohledem na dětský věk
VÝZNAM CUKRŮ VE VÝŽIVĚ.
Mléko nám pomáhá PhDr. Karolína Hlavatá, PhD.. Mléko a mléčné výrobky zlepšují nutriční stav Mléko a mléčné výrobky jsou dobrým zdrojem vitaminů a minerálních.
Houba Lion's Mane.
VÝŽIVA V PREVENCI NÁDOROVÝCH ONEMOCNĚNÍ
Zelinářské zahrady.
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Cholera Název onemocnění je odvozen z řeckého slova „kholera“, což označuje průjem. Další názvy: infekční cholera, asiatická cholera, epidemická cholera,
Trávicí soustava člověka
Zdravá výživa Michaela Šrámková.
„EU peníze středním školám“
16.1 Jaké živiny jsou obsaženy ve stravě?
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
Žlázy s vnitřní sekrecí
Zdravotně sociální fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.
15 DŮVODŮ PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO Čerstvě naražený ležák není jen chutný,ale i zdravý. Pivo obsahuje fůru vitamínů (hlavně skupiny b) a kopu minerálů.
IMMUBLEND.
TENKÉ STŘEVO STŘEVNÍ ŘASA.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2VY_32_inovace_585.
Superfoods superpotraviny.
Probiotika a prebiotika
FOREVER Vit♀lize™ Women’s FOREVER Vit♀lize™ Women’s Jak ženy stárnou, mohou využít další pomoc v boji proti volným radikálům, na zvládnutí stresu, zvýšení.
10 DŮVODŮ PROČ PÍT ALOE VERA GEL
Mikroflóra trávicího traktu
Vitamíny Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Název školy: D ě tský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, p ř ísp ě vková organizace T ř ebívlice Autor:
Prokaryotní organismy Bakterie III. Grampozitivní bakterie grampozitivní buněčná stěna celkem 13 skupin obvykle chemoheterotrofní aerobní, anaerobní,
Nakažlivá /infekční/ nemoc Je přenosná z nemocného člověka (zvířete) na zdravého jedince Přenáší se přímým stykem, potravou, vdechnutím, poraněním, bodnutím.
„Sluneční“ Vitamín D - v zimě nedostatkové zboží.
 Léčiva jsou léčivé látky, které by měly mít pozitivní účinky na zdraví člověka  Léčiva mohou mít různou cestu podání injekčně (do svalu, do žíly, podkožně),
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Vitamíny Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Doplňky stravy pro seniory - ano či ne? Mgr. Šárka Novotná.
Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana KašpárkováDatum vytvoření: Vzdělávací obor, téma: Přírodopis, trávicí soustava.
ANOTACE Prezentace navazuje na probranou látku z kapitoly Trávicí soustava Seznamuje žáky s uvedenými pojmy V poslední části u onemocnění trávicí soustavy.
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
Nemoci světa. AIDS  1. případ cca před 25 lety, ale už stihl zabít přes 25 milionů lidí  Aids napadá imunit. systém, tělo pak není schopno se bránit.
PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14. Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita.
PREVENCE ŠKODLIVÝCH ÚČINKŮ KONZUMACE ALKOHOLU Bohumil Fišer Simon Jirát.
DĚJE V TRÁVICÍ SOUSTAVĚ
Chlorophyl Chlorela Spirulina Tolice vojteška Mladá pšenice Mladý ječmen.
Zelenina, … Dodatky, ….
VY_52_INOVACE_01_Organizmy lidských sídel – učební text
CHEMIE - Metabolismus živin
Zelinářské zahrady.
Polysacharidy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Onemocnění trávicí soustavy.
= přeměna látek a energií
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
15 DŮVODŮ PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO
Poruchy mechanizmů imunity
Maso a masné výrobky Dodatky.
Transkript prezentace:

pro podporu zažívacího traktu Balance-D pro podporu zažívacího traktu

Balance-D Prebiotika resp. vláknina Probiotika Vitamin D Účinné látky z jablečné vlákniny, kořene čekanky a maltodextrinu Probiotika z Lactobacillus rhamnosus Lactobacillus Acidophilus Lactobacillus bulgaricus a Vitamin D

Balance-D Prebiotika resp. vláknina Prebiotika jsou nestravitelné látky. Patří do velké skupiny vláknin. Pomáhají prostřednictvím tvorby polymerů s dlouhým řetězcem důkladně očistit tlusté střevo. Prebiotika podporují růst určitých prospěšných střevních bakterií, a tím pozitivně přispívají ke zdraví. Pokud jíme potraviny bohaté na prebiotika jen zřídka nebo vůbec, hladoví „dobré" střevní bakterie. V hladovém a oslabeném stavu ale mohou být snadno vytlačeny patogenními bakteriemi. Střevní mikroflóra se tak dostane z rovnováhy, vznikají tzv. dysbakterie a člověk může onemocnět.

Jak dochází k poruše naší mikrobiální flory: Balance-D Jak dochází k poruše naší mikrobiální flory: stres  strava kontaminovaná plísněmi a choroboplodnými bakteriemi  nesprávné výživové zvyklosti, nekvalitní strava,  při onemocnění  po užívání antibiotik 

Pozitivní účinky prebiotik Balance-D Pozitivní účinky prebiotik příznivý vliv na mikroflóru tlustého střeva snížení energetického příjmu z potraviny zvětšení objemu stolice a potlačení zácpy prevence a snížení střevních infekcí a průjmů posílení imunity prevence rakoviny tlustého střeva a konečníku snížení hladiny cholesterolu v krvi prevence osteoporóry

Balance-D Kořen čekanky Čekanka má blahodárný vliv na poruchy trávení a střevní problémy. Detoxikuje trávicí trakt, podporuje regeneraci střevní sliznice, udržuje v optimálním stavu střevní flóru, předchází poruchám trávení, a chrání před rakovinou tlustého střeva.

Balance-D Kořen čekanky Inulin obsažený v kořenu čekanky je prebiotiká, přirozená a lehce nasládlá vláknina, která slouží prospěšným střevním bakteriím jako zdroj potravy a proto má aktivační účinek na střevní mikroflóru. Různé studie dokonce prokázaly, že je inulin účinnou ochranou proti rakovině tlustého střeva: Vezmeme-li si dostatečné množství inulinu, začne se ve střevě měnit počet špatných bakterií ve prospěch bifido bakterií a bakterií produkujících kyseliny. V důsledku toho se snižuje produkce amoniaku, který urychluje vznik a růst nádorů tlustého střeva.

Balance-D Jablečná vláknina Jablečná vláknina čistí střeva. Obnovuje a posiluje zdravou střevní mikroflóru, čímž zlepšuje trávení Vláknina v žaludku bobtná a tím snižuje chuť k jídlu. Zpomaluje trávení, což tlumí produkci inzulínu a tím se snižuje glykemický index každého jídla. Příjemný vedlejší účinek: Vláknina snižuje hladinu cholesterolu.

Balance-D Rezistentní maltodextrin Rezistentní dextriny projdou nestrávené z tenkého střeva do tlustého střeva. Tam jsou vzhledem k jejich rozpustnosti důležitým zdrojem potravy pro bakterie (např. druhy kmenů Bifidobacterium, Lactobacillus). Kvašením vznikají krátké řetězce mastné kyseliny, zejména butyrát, což má příznivý vliv na střevní flóru a fungování střevní sliznice.

Balance-D Probiotika Užívání probiotik ke zlepšení celkového zdravotního stavu bylo po dlouhou dobu podceňováno. Faktem ale je, že má střevní mikroflóra obrovský vliv jak na fyzické tak i duševní zdraví. Tak ovládají bakterie, které žijí v našich střevech nejen náš imunitní systém, ale také naše emoce. Jsou-li nezdravým životním stylem naše střeva oslabena, přemnoží se škodlivé mikroorganismy a potlačí prospěšné střevní bakterie - prostředí ve střevě se dostane do nerovnováhy. Naše obranné schopnosti se sníží a patogeny pak mají snadnou práci. V tomto případě mohou pomoci probiotika.

Balance-D Probiotika Kdy je velmi vhodné používat probiotika: v průběhu a po dobu asi 1 týdne po ukončení užívání antibiotik,  při chronických kožních plísňových onemocněních  při snížené imunitě  při střevních onemocněních - průjem, při potížích se zažíváním, Crohnova choroba, zácpa  diabetes (cukrovka) I.i II. typu při zánětu močového měchýře   mléčné intoleranci a alergii  při zvýšené hladině cholesterolu  při poruchách funkce jater, žlučníku a slinivky 

Balance-D Lactobacillus rhamnosus Bakterie mléčného kvašení - Lactobacillus rhamnosus podporuje lidské střevo v trávení složek potravin a při obraně proti nebezpečným mikroorganismům. Bakterie mléčného kvašení také potlačují v urogenitálním systému (močový a pohlavní aparát) růst patogenů a zdá se, že chrání děti před infekcí dýchacích cest. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11387176

Tako bakterie je schopná přeměňovat glukózu na kyselinu mléčnou. Balance-D Lactobacillus acidophilus Bakterie kyseliny mléčné Lactobacillus acidophilus je přirozeným obyvatelem našeho zažívacího traktu. Tako bakterie je schopná přeměňovat glukózu na kyselinu mléčnou. Vzhledem k tomu, že je prokázáno, že pomáhají při zánětech střev, přidávají se často do probiotických potravin a léků. Ale nejen v rámci střevní flóry je L. acidophilus ochranou proti patogenům. Také v ženské pochvě zajišťují metabolické produkty kyseliny mléčné a peroxidu vodíku (H2O2), aby se tam nemohly usadit nebezpečné bakterie. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7898374

Balance-D Lactobacillus Bulgaricus Lactobacillus bulgaricus se liší v tom, že žije samostatně v přírodě. S jinými bakteriemi spolupracuje pouze v případě mléčného kvašení a v lidském organismu. V této symbióze se navzájem podporují, což vede k posílení jednotlivých blahodárných účinků. Symbióza umožňuje lepší využití účinků na bakterie: působí více imunostimulačně, anti-bakteriálně, detoxikačně, proti rakovině, proti skleróze a dalším.

Balance-D VITAMIN D Balance-D obsahuje v jedné porci denní dávku 300IU vitaminu D. Vitamin D pomáhá tělu vstřebávat vápník, který podporuje růst kostí. To také hraje důležitou roli při léčbě různých onemocnění jako je rakovina prsu, rakovina tlustého střeva, prostaty, kardiovaskulární choroby a deprese a pomáhá proti zvyšování tělesné hmotnosti .

Balance-D S Balance-D získáte pro své zdraví to nejlepší! „Zdraví začíná ve střevě!" Moderní věda potvrzuje: základním předpokladem pro udržení zdraví těla a mysli je zdravé trávení. Střevo produkuje 80% našich imunitních buněk, které bojují proti nemocem. Dokonce i pro mozek má trávení velký význam. Nefunguje-li tlusté střevo, výsledkem mohou být problémy s viděním, problémy s koncentrací a neustálá únava. S Balance-D získáte pro své zdraví to nejlepší! Doporučené dávkování: Užívejte 3 kapsle denně s jídlem. Pokud si chcete udělat střevní kůru, můžete užívat až 7 kapslí denně!

Balance-D Srdečně děkuji za Vaši pozornost! Zdravá střeva – zdravý člověk!