Procvičování světového romantismu PaedDr. Hana Vítová Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/34.0861 MODERNIZACE VÝUKY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ALEXANDR SERGEJEVIČ PUŠKIN
Advertisements

Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456
Počátky novodobého českého básnictví a novinářství Mgr
Tvoření slov PaedDr. Hana Vítová Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
básník, dramatik, prozaik,
V.HUGO – CHRÁM MATKY BOŽÍ V PAŘÍŽI
18. století Podle kompozice máme 2 základní typy literárních děl: Díla s nečekaným střídáním událostí bez jakéhokoliv řádu.
ROMANTISMUS 1. pol. 19. st..
Romantismus.
Slohové rozvrstvení slovní zásoby PaedDr. Hana Vítová
Slovenský romantismus
Romantismus v literatuře
JOSEF JUNGMANN Mgr. Ludmila Růžičková
Victor Hugo ( ).
Portréty literárních osobností světové literatury.
Jules Verne Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Underground Mgr. Ludmila Růžičková
Administrativní styl PaedDr
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456
Romantismus ve světové literatuře
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_309_Romantismus AUTOR: Ilona Kozubová ROČNÍK, DATUM: 8., 24.
Tematická oblast: Dějiny hudebního umění
Jan Kollár Mgr. Ludmila Růžičková
ROMANTISMUS.
Portréty literárních osobností světové literatury.
Národní obrození - úvod Mgr. Ludmila Růžičková
V.HUGO – CHRÁM MATKY BOŽÍ V PAŘÍŽI
Anotace: Prezentace seznamuje s autory světové literatury V. Hugo. Žáci řeší úkoly. Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr. Kajetána.
JMÉNO AUTORA: MGR. HANA BOHÁČOVÁ DATUM VYTVOŘENÍ: ČÍSLO DUMU: VY_12_INOVACE_04_CJL_L ROČNÍK: I. ČESKÝ JAZYK A LITERATURA VZDĚLÁVACÍ OBLAST:
VICTOR HUGO Aneta Matějková GPJP.
Slovní zásoba PaedDr. Hana Vítová Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
Výukový materiál: VY_32_INOVACE_Nobelova cena Název projektu: Šablony Špičák Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Autor VM: Mgr. Šárka.
Portréty literárních osobností světové literatury
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456
V.HUGO – CHRÁM MATKY BOŽÍ V PAŘÍŽI
Renesanční literatura ve Francii a ve Španělsku Mgr. Ludmila Růžičková Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_CJL_HR_3_19.
Obchodní společnosti I. Ing.František Balák Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456
Soubor testů 2 Mgr. Ludmila Růžičková
Procvičování českého romantismu
Anglická renesanční literatura Mgr. Ludmila Růžičková
Nové literární skupiny I. Mgr. Ludmila Růžičková
Soubor testů 1 Mgr. Ludmila Růžičková
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY Divadlo v době národního obrození Mgr. Ludmila Růžičková.
Český jazyk a literatura
Opakování z literatury 8. r. 1. část
František Ladislav Čelakovský Mgr. Ludmila Růžičková
8. ročník Vypracovala: Mgr. V. Sýkorová Použitá literatura: A. Bauer: Čeština na dlani – přehled světové a české literatury/ český jazyk, nakladatelství.
Číslo:VY_32_INOVACE_24_05 Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Victor Hugo.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Aneta Řádková.  * , Besançon, † , Paříž  Nejvýznamnější osobnost francouzského romantismu  Věnuje se všem literárním druhům, ale.
Literární druhy a žánry Literární druhy a žánryOB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-U
VY_32_INOVACE_210_Romantismus Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Pavlína DoleželováDatum vytvoření: Vzdělávací obor, téma:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ROMANTISMUS.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Jana Novotná Název materiálu:
Opakování učiva ČÍSLO DUM: VY_32_INOVACE_CJL_2_42
Kultura 1. poloviny 19. století
VY_32_INOVACE_
Šablona 32 VY_32_INOVACE_20_24_Romain Rolland
VY_32_INOVACE_04_Literatura 19. století Romantismus
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Literatura období romantismu
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_12 Romantismus Rusko
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_17 Realismus Francie
Kritický realismus - úvod
VY_32_INOVACE_210_Romantismus Šablonaa Identifikátor školy: Jméno autora: Pavlína DoleželováDatum vytvoření: Vzdělávací obor, téma:
Literatura 2. poloviny 14. století Mgr. Ludmila Růžičková
VY_32_INOVACE_01_Literatura 19. století Romantismus
Transkript prezentace:

Procvičování světového romantismu PaedDr. Hana Vítová Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY

Anotace Předmět: český jazyk a literatura Ročník: I. ročník SŠ Tematický celek: romantismus Klíčová slova: romanismus, literární díla, autoři, literární postavy Forma: test (křížovky) Datum vytvoření:

křížovky

Jméno autora ruského romantismu. 2.Jméno hlavní postavy v díle A. S. Puškina. 3.Jaký typ člověka se objevuje v tvorbě ruských romantických autorů. 4.Název díla ………… dcerka. 5.Jméno jednoho z mušketýrů v díle A. Dumase. 6.Která část osobnosti člověka je v romantismu potlačována? L E R M O N T O V O N Ě G I N Z B Y T E Č N Ý K A P I T Á N S K Á P O R T H O S R O Z U M

Křestní jméno hlavní postavy z díla Bídníci. 2.Hlavní ženská postava z díla Chrám Matky boží v Paříži. 3.Jméno francouzského romantického spisovatele. 4.Křestní jméno romantického francouzského spisovatele. 5.Jméno anglického romantického spisovatele. 6.Křestní jméno hlavní postavy Puškinova díla 7.Křestní jméno ruského romantického autora. 8.Název díla W. Scotta. 9.Část názvu románu V. Huga. 10.Výpravná báseň o hrdinech a hrdinských činech. 11.Jaký pocit vyvolává dílo Havran. J E A N E S M E R A L D A D U M A S V I C T O R B Y R O N E V Ž E N J U R J E V I Č I V A N H O E B O Ž Í E P O S T A J E M N O