Birmingham – ERIKA BOUCHARECHASOVÁ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Advertisements

Informační materiál k projektu: Podnikání žen jako efektivní cesta k posílení rovných příležitostí na trhu práce. Projekt je financován z programu OPL.
Výuka cizích jazyků a výměnné pobyty naši školy - němčina
Soukromá třinecká obchodní akademie a hotelová škola, s. r. o. uvádí:
Třítýdenní odborná stáž v holandských opravárenských firmách Střední škola zahradnická a technická Litomyšl.
Masarykovo gymnázium.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Odborná praxe Anglie Portsmouth 2015
Portsmouth 2015 František Novotný. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou kolech: Podání přihlášky a napsání motivačního dopisu.
Birmingham Anna Kolářová
Praxe v Birminghamu 2015 s Erasmus+. Výběrové řízení 1. přihláška (cca 130 uchazečů) 2. zúžený výběr uchazečů (zhruba 60) 3. ústní pohovor.
ZAHRANIČNÍ PRAXE 2015 ERASMUS+. VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ RÁMEC ŠKOLY (ŠKOLA SI UDĚLALA SAMA SVOJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ) VYPLNĚNÍ PŘIHLÁŠEK – DOSTUPNÁ NA WEBU (KAŽDÝ.
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
Cíle programu – profesní a osobní rozvoj Zvýšit kvalitu kvalifikací a dovedností. Zlepšení jazykových kompetencí. Seznámení se zahraničními metodami práce.
Praxe 2015 Birmingham ONDŘEJ DRAHORÁD. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou krocích: Nejdříve všichni, kdo měli zájem o praxe.
Výběrové řízení Motivační dopisy, cover letter, průměry známek K výběrovému řízení cca 60 studentů ze 130 přihlášených studentů Vybráno 21 studentů.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra.
Praxe Portsmouth Výběrové řízení  Přihlášky- průměry známek z předchozích ročníků, známky z angličtiny, absence, motivace k přihlášení se na stáž.
LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)
Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Erasmus+ Šimon Blaschka.
Zahraniční praxe 2015 Birmingham Kateřina Pášová.
Rotenburg 2015 Zahraniční praxe “Na praxi do Německa”
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Praxe v Anglii - Portsmouth Lucie Samcová A3B. VÝB Ě ROVÉ Ř ÍZENÍ  Grant od Erasmu+ v rámci projektu Praxe v EU  Přihláška + motivační dopis Pohovor.
Praxe v Rotenburg Tomáš Petružálek. Před praxí Odevzdání životopisu Přijetí na praxi Ústní pohovor Motivační dopis Jazyková příprava 1.Týdně 60 minut.
ZAHRANIČNÍ PRAXE BIRMINGHAM Jakub Knittl 16. dubna 2016 – 14. května 2016 Číslo projektu: CZ01-KA
Praxe Německo Rotenburg 2015 Hana Pšenicová, P3B.
 Odborná praxe v Rottenburgu (Wümme)  Datum konání: –  Jak: Díky programu EU Leonardo da Vinci  Praxe se účastnilo 6 dívek ze 3.
Veronika Kratochvílová
Birmingham Anna Marie Nešpůrková, P3A 16. Dubna května 2016
Birmingham Alžběta Reinhardová – Č. euro p.
Odborná Praxe Portsmouth
Erasmus+/SOŠ pro Administrativu EU
Vojtěch Plíva Portsmouth
UNIVERZITNÍ OXFORD S VÝUKOU
Praxe v Německu – Rotenburg –
Vaňková tereza – cz01-ka Birmingham Vaňková tereza – cz01-ka
Birmingham 16. dubna 2016 – 14. května CZ01-KA
Kateřina Kynčlová Praxe Anglie - Portsmouth –
CZ01-KA dubna – 14. května 2016 Ilona Bartášková
DUBLIN ILONA ANDRIYASHYN M3A.
Odborná praxe Dublin 2016 Kateřina Jehličková.
Veronika Hrubá Velká Británie, Birmingham-Solihull,
Odborná praxe Portsmouth
Birmingham 16. dubna – 14. května CZ01-KA
Praxe - Anglie 2015 Veronika Bartáková.
ROTENBURG (WÜMME) Lenka Bitarová –
Praxe Německo Rotenburg
ENA LJUBOJEVIĆOVÁ DUBLIN CZ01-KS
Czech club in Birmingham
Odborná stáž -Portsmouth
Erasmus Slovensko - Nitra.
Praxe Rotenburg Jan Kříž – 21. 5
ERASMUS 2011 – Belgie – Liège Michaela Wiesnerová
Zahraniční praxe Rotenburg Wümme –
Zahraniční praxe BIRMINGHAM
Adéla Kupčeková Portsmouth –
Praxe v Portsmouth 2015 Adéla Pálková.
Dublin - Irsko – CZ01-KA Wasmand Basharmal Dublin - Irsko – CZ01-KA
Daniel Pek Birmingham 16. Duben – 14. květen 2016
Anastasiya Onchulenko
Michaela Niklová Portsmouth
Dublin, Irsko – CZ01-KA Dagmar Tyščenková.
Číslo projektu: CZ01-KA Birmingham Číslo projektu: CZ01-KA
STÁŽ A JEJÍ PŘÍNOS.
Transkript prezentace:

Birmingham – ERIKA BOUCHARECHASOVÁ Zahraniční praxe 2015 Birmingham – ERIKA BOUCHARECHASOVÁ

Děkujeme! Na praxi jsme se dostali díky naší škole, která získala grant od EU Celý projekt měl název „ Praxe v EU“

Výběrové řízení Vše začalo informativní schůzkou o praxích Do konce října podání motivačního dopisu Užší výběr cca 60 studentů V listopadu přijímací řízení – nervozita, nevěděli jsme, co nás čeká Den na to – výsledky – radost, očekávání co se bude dít dál

Jazyková příprava Vyučovali nás pan profesor Hermann a paní prof. Froldová Každé úterý nultou hodinu Dva bloky – general English, business English Výjezd na Mísečky – březen 2015 (teambuilding, ale hlavně jazyková příprava) Po Mísečkách konec jazykové přípravy

Doprava Praha -> Amsterdam -> Birmingham – společností KLM Oba dva lety trvaly něco málo přes hodinu Do domovů doprava taxi zaplacené firmo Placement‘s Praktikum Doprava v Birminghamu – jízdenka za 58 liber na celý měsíc, hrazené z grantu

Ubytování První tři dny -> Yvonne Rush (paní, která nám zařizovala vše ohledně pracovních míst) Poté rodina Edwards – manželé, dvě děti Skvělá atmosféra v rodině, krásný dům a skvělé ubytování Self Catering

Pracovní pozice Firma – BVSC (Birmingham Voluntary Service Council) Firma, zabývající se dobrovolníky Hlavním úkolem komunikace s dobrovolníky, poradce s čímkoliv s čím potřebovali pomoct Pracování s Wordem a Excelem v rámci projektu Volunteers Week a Volunteers Awards Skvělé pracovní místo, doporučila bych všem, příjemná atmosféra, velmi milí lidé

Fotky z pracoviště

Leisure time 1. výlet – centrum Birminghamu s pí profesorkou Froldovou, která nám vše ukázala (radnice Birminghamu na fotce) 2. Stratford upon Avon – rodiště W. Shakespeara

Leisure Time 3. Oxford – Univerzitní město -> New College 4. Warwick Castle – středověký hrad

Důležité dokumenty Vyplňovali jsme Europass a dávali ho podepsat nadřízeným Placement Evaluation a reference od zaměstnavatele Závěrečná zpráva Feedback pro Erasmus+ Každý týden jsme dělali „pracovní deník“ a posílali slovníček pí Froldové Článek na weby

Financování Každý jedinec měl svůj grant z fondů EU. Grant nám zajišťoval vše, co jsme potřebovali – jídlo, MHD, ubytování, letenku a většina z nás si přivezlo něco zpět

Zhodnocení celé stáže Praxe v zahraničí vám dá hodně do života a je to skvělá příležitost zlepšení angličtiny, především komunikace Vždy jsme se měli na koho obrátit Nenastal žádný problém Dobrá organizace Skvělé pracovní místo plné skvělých lidí a výborná náplň práce Velmi osobní přístup rodiny, u které jsem byla.