Odborná praxe Anglie Portsmouth 2015

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Advertisements

Letní škola ve Frankfurtu nad Mohanem. Podmínky účasti  Studium v prezenční formě na PdF UP (nejlépe studijní program společenské vědy v kombinaci s.
Studium v zahraničí. Hana Koucká Petr Kulich. Obsah Představení projektu Etapy projektu Zdroje projektu Cash Flow projektu bez oportunitních nákladů s.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Soukromá třinecká obchodní akademie a hotelová škola, s. r. o. uvádí:
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:00 Příjezd: 14:00 Sraz u školy nejpozději 18:30!
Třítýdenní odborná stáž v holandských opravárenských firmách Střední škola zahradnická a technická Litomyšl.
ANGLIE Termín: – Místo pobytu: Torquay Cena: Kč (doprava, ubytování v rodinách, strava, výuka v jazykové škole pojištění). V.
Anglie a Paříž pro základní školy
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Portsmouth 2015 František Novotný. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou kolech: Podání přihlášky a napsání motivačního dopisu.
Birmingham – ERIKA BOUCHARECHASOVÁ
Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, Turnov, Zborovská 519, příspěvková organizace
Birmingham Anna Kolářová
Praxe v Birminghamu 2015 s Erasmus+. Výběrové řízení 1. přihláška (cca 130 uchazečů) 2. zúžený výběr uchazečů (zhruba 60) 3. ústní pohovor.
ZAHRANIČNÍ PRAXE 2015 ERASMUS+. VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ RÁMEC ŠKOLY (ŠKOLA SI UDĚLALA SAMA SVOJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ) VYPLNĚNÍ PŘIHLÁŠEK – DOSTUPNÁ NA WEBU (KAŽDÝ.
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
Výběrové řízení Motivační dopisy, cover letter, průměry známek K výběrovému řízení cca 60 studentů ze 130 přihlášených studentů Vybráno 21 studentů.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra.
Praxe Portsmouth Výběrové řízení  Přihlášky- průměry známek z předchozích ročníků, známky z angličtiny, absence, motivace k přihlášení se na stáž.
Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Erasmus+ Šimon Blaschka.
Zahraniční praxe 2015 Birmingham Kateřina Pášová.
Rotenburg 2015 Zahraniční praxe “Na praxi do Německa”
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Praxe v Anglii - Portsmouth Lucie Samcová A3B. VÝB Ě ROVÉ Ř ÍZENÍ  Grant od Erasmu+ v rámci projektu Praxe v EU  Přihláška + motivační dopis Pohovor.
Praxe v Rotenburg Tomáš Petružálek. Před praxí Odevzdání životopisu Přijetí na praxi Ústní pohovor Motivační dopis Jazyková příprava 1.Týdně 60 minut.
ZAHRANIČNÍ PRAXE BIRMINGHAM Jakub Knittl 16. dubna 2016 – 14. května 2016 Číslo projektu: CZ01-KA
Praxe Německo Rotenburg 2015 Hana Pšenicová, P3B.
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
Math Exercises for You (Math4U)
Birmingham Anna Marie Nešpůrková, P3A 16. Dubna května 2016
Pracovní stáž v Londýně
Odborná Praxe Portsmouth
Erasmus+/SOŠ pro Administrativu EU
Vojtěch Plíva Portsmouth
Praxe v Německu – Rotenburg –
Vaňková tereza – cz01-ka Birmingham Vaňková tereza – cz01-ka
Birmingham 16. dubna 2016 – 14. května CZ01-KA
Kateřina Kynčlová Praxe Anglie - Portsmouth –
CZ01-KA dubna – 14. května 2016 Ilona Bartášková
Odborná praxe Dublin 2016 Kateřina Jehličková.
Veronika Hrubá Velká Británie, Birmingham-Solihull,
Odborná praxe Portsmouth
Birmingham 16. dubna – 14. května CZ01-KA
Praxe - Anglie 2015 Veronika Bartáková.
ROTENBURG (WÜMME) Lenka Bitarová –
Praxe Německo Rotenburg
Odborná stáž -Portsmouth
Odjezd: 19:00 Příjezd: cca13:00
Praxe Rotenburg Jan Kříž – 21. 5
Zahraniční praxe Rotenburg Wümme –
Zahraniční praxe BIRMINGHAM
Adéla Kupčeková Portsmouth –
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
„K inovaci s inspirací“
Praxe v Portsmouth 2015 Adéla Pálková.
Dublin - Irsko – CZ01-KA Wasmand Basharmal Dublin - Irsko – CZ01-KA
Odjezd: 19:00 Příjezd: cca13:00
Daniel Pek Birmingham 16. Duben – 14. květen 2016
Anastasiya Onchulenko
Michaela Niklová Portsmouth
Dublin, Irsko – CZ01-KA Dagmar Tyščenková.
Pracovní stáže
Odjezd: 14:30 Příjezd: cca13:00
Transkript prezentace:

Odborná praxe Anglie Portsmouth 2015 Kateřina Hýblová v pozadí: pevnost v Portsmouth s majákem

Výběrové řízení/očekávání Průběh zájem o zahraniční praxi a podání přihlášky první kolo výběrového řízení (130 lidí) → dostání se do užšího kruhu na pohovor druhé kolo (60 lidí) → pohovor: představení se, reakce na situaci v angličtině, naše motivace, očekávání – př. poznání nové kultury, nových lidí, chod firmy v jiné zemi, zlepšení jazyka konečný výběr 21 studentů + 2 náhradníci napsaní cover letter a CV (v angličtině)

Jazyková příprava dotace 50 hodin obchodní a běžné angličtiny – mimo výuku od února každé úterní ráno plnění úkolů zadaných na doma víkend strávený v Dolních Mísečkách – mnoho hodin angličtiny, teambuildingové aktivity, turistika

Firma – pozice Hippo Waste – firma zabývající se zpracování odpadu Náplň práce kontrola záznamů scannování třídění faktur práce ve firemním systému archivace dokumentů práce s excel. tabulkami poslech hovorů call centrum Vytváření brožur

Ubytování/stravování Typická večeře- slaný koláč brambora Ubytování v rodině s polopenzí snídaně a teplá večeře vlastní pokoj – s další účastnicí připojení wi-fi vlastní klíč volný prostor pro výlety a vycházky rodinná atmosféra

Doprava Doprava na místě cesta metrem - Londýn Doprava na místě jízdenka na celý kraj Hampshire – cena 70 liber na měsíc Cesta tam a zpět letenka tam a zpět hrazena z dotace EU cesta vlakem z letiště i na letiště zaplacena z kapesného Letiště Václava Havla – cesta do Anglie

Volný čas/úkoly Výlety a volný čas Londýn, Brighton, Southamton, Portchester, ostrov Wight objevování místa bydliště – Portsmouth návštěvy kulturních akcí Úkoly pracovní deník slovník – s nejdůležitějšími pojmy, frázemi, novými slovíčky Londýnské oko

Dokumenty Europass Závěrečná zpráva Potvrzení o praxi mezinárodně uznávaní certifikát o vykonané praxi v zahraniční firmě Závěrečná zpráva zhodnocení a ohodnocení výkonu praxe Potvrzení o praxi získaný certifikát od IBD (agentury zařizující pracovní pozice) a reference od zaměstnavatele Závěrečná ceremonie v agentuře

Financování Hrazeno: ubytování s polopenzí letenky (tam i zpět) pojištění veškeré další náklady spojené s praxí a pobytem byly hrazeny z grantu Evropské unie

Zhodnocení Příprava Průběh praxe Splnění očekávání příprava byla užitečná, ale v praxi jsem se nejvíce naučila jejich fráze a využívala, to co jsem nejvíce slýchala informace v dostatečném rozsahu ne však předstihu Průběh praxe čtyři týdny v zahraniční firmě – naplnění cíle vidět chod větší firmy volný prostor pro výlety, procházky a vlastní plány – nové zážitky pomocná ruka z Čech (vysílací organizace) a agentura v Portsmouth Splnění očekávání možnost zařadit se a stát se součástí zahraniční firmy zlepšení porozumění angličtiny poznání nových lidí a zvyků Jsem ráda, že jsem se mohla stáže zúčastnit, kdyby se mi tato možnost naskytla znovu neváhala bych. Hasičská stanice - Portsmouth