8. podlahy II. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TECHNOLOGIE VÝSTAVBY OBJEKTŮ
Advertisements

Ryze přírodní stavební materiály (stručný přehled, výčet)
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Rozdělení stropních konstrukcí
dřevěné STROPY 225 Katedra pozemního stavitelství,
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Název operačního programu:
Podlahy Normativní základna Skladby vrstev Ing. Vladimír Veselý
Velkoplošné aglomerované materiály.
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Podlahy a podlahové konstrukce.
TDI – Sádrokartonové příčky
RUGEN® lehké umělé kamenivo Vlastnosti a využití
COMPARATIVES, SUPERLATIVES, TIME EXPRESSIONS Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České.
VLHKOST A PLÍSNĚ VE STAVBĚ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
RENESANCE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Hodnototvorný řetězec a logistické procesy Kapitola 9: Technologické a logistické funkce článků procesních řetězců , Model článku řetězce – vstupy a.
KAPITOLA 11: AKTIVNÍ BANKOVNÍ OBCHODY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Úkol, cíle a základní pojmy logistiky Kapitola 2: Úkol logistiky, Cíle logistiky, Základní pojmy logistiky Vysoká škola technická a ekonomická v Českých.
Logistika průmyslového podniku Oblasti, vazby a rozhraní
ZÁKLADNÍ DISPOZIČNÍ PRINCIPY NAVRHOVÁNÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Kloubové mechanismy Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Převody čelními ozubenými koly s přímým a šikmým ozubením
Mechanické převodovky s proměnným převodovým poměrem
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
zásady navrhování dopravních – železničních staveb
KAPITOLA 9: ZÁKLADNÍ DRUHY OPERACÍ - KOMERČNÍ BANKOVNICTVÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
ÚČETNICTVÍ 2 7. KAPITOLA: ÚČETNICTVÍ 2 7. KAPITOLA: ZÚČTOVÁNÍ SE ZAMĚSTNANCI A INSTITUCEMI SOCIÁLNÍHO A ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ Vysoká škola technická a.
STAVBY PRO KULTURU, OSVĚTU A DUCHOVNÍ SLUŽBY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České.
SOCIÁLNÍ KOMUNIKACE KAPITOLA 1. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Dodavatelsko- odběratelské vztahy při realizaci stavby
Revision of tenses, Pronouns,Numerals, Prepositions
Účetnictví 1 6. kapitola: Metodické prvky účetnictví
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
7. podlahy I. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
ZÁKLADNÍ NORMOVÁ A PŘEDPISOVÁ USTANOVENÍ V OBORU DOPRAVNÍCH STAVEB (POZEMNÍ KOMUNIKACE) Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute.
5. PROJEKCE MODERNÍCH ORGANIZAČNÍCH A ŘÍDÍCÍCH PODNIKOVÝCH STRUKTUR Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology.
9. OTVOROVÉ VÝPLNĚ I. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
10. JEDNOPLÁŠŤOVÉ A DVOUPLÁŠŤOVÉ PLOCHÉ STŘEŠNÍ KONSTRUKCE – STAVEBNĚ FYZIKÁLNÍ PROBLEMATIKA Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
Pozemní stavitelství II
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
REGRESNÍ ANALÝZA Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Naklady a jejich členění
5. PŘÍČKY I. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
ÚČETNICTVÍ 1 3. KAPITOLA: ZDROJE KRYTÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
SOCIÁLNÍ KOMUNIKACE KAPITOLA 8. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Třískové obrábění I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
AUDIT ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ V MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNICÍCH Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
EKONOMIKA DOPRAVNÍHO PODNIKU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
KONCEPCE NAVRHOVÁNÍ NÍZKOENERGETICKÝCH A PASIVNÍCH BUDOV Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
ÚČETNICTVÍ 3 1. KAPITOLA : ÚČETNÍ ZÁVĚRKA – OBSAH A FORMA ÚČETNÍCH VÝKAZŮ V ČR Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of.
Vybrané manažerské nástroje
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
TEST DOBRÉ SHODY A TEST NEZÁVISLOSTI Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
1. LEKCE (1. TÝDEN) Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Insitute of Technology And Business In České Budějovice.
4. LEKCE (4. TÝDEN) Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Insitute of Technology And Business In České Budějovice.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dlažeb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dřevěných podlah.
STROPNÍ PODHLEDY – VARIANTY A JEJICH OCEŇOVÁNÍ
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy povlakových podlah.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Transkript prezentace:

8. podlahy II. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice

Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích" s registračním číslem CZ.1.07./2.2.00/29.0019. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8. 1 PODLAHY NA PODKLADECH S MOKRÝMI PROCESY Ačkoliv tato skupina podlah s mokrým způsobem zpracování vyžaduje technologické přestávky, stále je nejrozšířenější. Kromě anhydritových potěrů a nejrůznějších stěrek stále převládají betonové podkladní vrstvy (tj. cementové potěry a mazaniny), které plní funkci: roznášecí, vyrovnávací (kompenzují nerovnosti vzniklé pokládáním předchozích spodních vrstev). Podkladní betony mohou být prováděny jako potěry (do tloušťky 40 mm) nebo mazaniny (nad 40 mm).

8. 2 Suché podklady Suché podlahy odstraňují mokrý proces, který prodlužuje délku výstavby. Mají nízkou hmotnost a lze po jejich položení velmi rychle chodit (po 24 hodinách již mohou být zatěžovány). Pro svoji nízkou hmotnost a rychlou a snadnou montáž jsou vhodné nejen pro novostavby, ale též pro objekty rekonstruované a nástavby. Položení suchých podlahových prvků vyžaduje celoplošný podklad a suchý nosný základ. U podkladů mohou nastat tři typy: – masivní strop (např. klenby, různé železobetonové konstrukce), – nepodsklepený masivní podklad např. základová betonová deska, – strop z dřevěných trámů

Suchá podlaha na dřevěném trámovém stropě

8. 3 povrchové úpravy podlah Dřevěné podlahy: Využívají přírodního organického materiálu s výbornými vlastnostmi kromě menší odolnosti proti vlhkosti a s tím i související objemové stálosti. Uplatňují se zejména jako: -vlysy - parkety z bukového nebo dubového dřeva tloušťky obvykle 19 mm a plošné hmotnosti 13,5 kg.m-2, mozaikové parkety tl. 9 mm s plošnou hmotností 6,3 kg.m-2, překližkové parkety tl.12 mm a plošné hmotnosti 7,5 kg.m-2, nejrůznější korkové parkety či desky (drť z korkového dubu se lepí a lisuje s příměsí pojiva), tloušťky nejčastěji 7 mm (plošná hmotnost 2,5 kg.m-2), obvykle opatřené nátěrem proti vlhkosti; jejich předností je malá odnímatelnost tepla, zvýšení kročejového útlumu, ale malá odolnost proti oděru progresivní laminátové podlahy: Podle použitého materiálu lze plovoucí dřevěné podlahoviny dělit na tři základní skupiny: Laminátové plovoucí podlahy (napodobeniny dřevěných materiálů, finančně méně náročné, snadná údržba, ale menší životnost – záruky se dávají cca na 15 let). Korkové plovoucí podlahy (ekologický materiál, měkký a teplý materiál, menší odolnost a náročnější údržba, ale dlouhá životnost – záruky až na 25 let). Dřevěné plovoucí podlahy (u masivu dlouhá životnost, náročnější na údržbu, finančně náročnější) – ty mohou být buď dýhované (kratší životnost – jen okolo 12 let) nebo z masivu (ten je odolnější – záruky se dávají až na 30 let).

Rozeznávají se tyto povrchové úpravy dřevěných podlahovin: hoblování broušení pastování lakování další úpravy dle dohody odběratele s výrobcem

Děkuji za pozornost