Příspěvek k workshopu Propagace moderních výukových metod MUDr. Jitka Feberová, Ph.D. knihovna.cuni.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Advertisements

Edukační portál MEFANET Použití licencí Creative Commons v medicínském vzdělávání.
Zkvalitnění elektronických služeb Univerzitní knihovny ZČU PhDr.Miloslava Faitová Tematický okruh: E/a.
Elektronické knihy: Tak trochu jiný způsob akvizice Filip Vojtášek Albertina icome Praha 24. akviziční seminář
Studijní plány a ECTS Jitka Brandejsová.
Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2008 Referenční služby online: rozvoj služeb knihoven ČVUT Ilona TRTÍKOVÁ
Zkušenosti ze studijního pobytu v univerzitní knihovně University College of Borås Bibliotheca Academica – CPVŠK Plzeň, 5. listopadu 2008 Lucie Vyčítalová.
Safari Tech Books PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Vzdělávací modul je ucelená obsahová jednotka, která je koncipovaná na základě kompetencí, nikoli obsahu vzdělávání. Kombinací modulů mohou vznikat různé.
Eva Filípková Informační zdroje = zdroje, který přináší uživatelům informace, = zdroje, který přináší uživatelům informace, poznatky.
Záměry Knihovny Antonína Švehly v oblasti poskytovaných služeb pro knihovníky Knihovna Antonína Švehly 2014.
Půjčování čteček jako standardní služba vysokoškolské knihovny? Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT E-knihy, e-čtečky, e- vydavatelství ve vysokoškolském.
Půjčování čteček jako služba knihovny Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT Seminář E-knihy
E-learning ve výuce na SŠ
Oborová informační brána KIV Jak ji využívat. Bránu KIV vytvořili Hlavní garant: Knihovnický institut NK ČR Technologie: Ústav výpočetní techniky UK v.
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
Petr Korviny SCO 2007 Brno Usnadnění tvorby elektronických studijních textů pro distanční vzdělávání Petr Korviny
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Meziknihovní služby Ludmila Kohoutová Národní knihovna ČR Komise pro služby, Brno
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Elektronické knihy v Masarykově veřejné knihovně Mgr. Jana Machalová Praha, NTK,
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Animace a eLearning Petr Korviny SCO 2006, Brno. Úvod Animace Animace Výhody (názornost, vhodnost nasazení pro výuku počítačových programů a dovedností,
Elektronické zdroje v Centrálním katalogu UK v Praze Irena Baranayová Ústav výpočetní techniky UK.
Informační a datová základna projektu OPTIMED: dobudováno 2014 Ladislav Dušek, Martin Komenda, Jaroslav Štěrba.
Studium eLearningovou formou na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v Karviné Petr Korviny, Jaroslav Ramík
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU?
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Plošná inovace předmětů s využitím e- learningových nástrojů Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU)
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Informační systém UNIV 2 Kraje Ing. Marek Kocan , UNIV 2 KRAJE, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o.
Informační systémy na FHS UK
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS Brno, 15. května 2014 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Tvorba e-learningových kurzů v LMS Moodle
Struktura akademických a vědeckých pracovníků. Věková struktura pracovníků UK 2014 (celkem)
Ediční a publikační činnost na UK
Vzdělávací portál Edumenu.cz a jeho funkce pro uživatele systému ORTEX Kurzy a školení Konferenční a seminární prostory Studia na školách Konference a.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Ostrava,
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
E-learning z druhé strany: pohled studentů Jiří Zounek Ústav pedagogických věd FF MU A. Nováka Brno
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Úvodní hodina do předmětu Knihovnické procesy a služby Martin Krčál VIKBB42 Knihovnické procesy a služby Brno, 19. února 2014.
Ústřední knihovna Přírodovědecké fakulty MU Bc. Radmila Kouřilová.
Jan Luprich / EBSCO Information Services Integrace SKC & EBSCO eBooks 2015.
Prezentace k řešení projektu FRVŠ 1013/2011/F5/b - "Příprava nového kurzu Technika odborné práce" Řešitel: Doc. R. Chlup, PhD. (ÚFaR FFUK) Spoluřešitelé:
Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity Tamara Váňová, Jitka Kazelleová 1 Praha, 2013.
Elektronické formy vzdělávání na UK MUDr. Jitka Feberová, Ph.D.
Akreditovaný e-learningový kurz Rovné příležitosti žen a mužů Ing. Petr Špindler, RENTEL a.s. Konference „Rovné příležitosti“ MV ČR, Praha,
Zkušenosti se zpřístupněním českých e-knih (Flexibooks) Mgr. Tereza Šorejsová, Mgr. Daniela Nová Seminář E-knihy I v NTK.
Vzdělávání v laboratorní medicíně – prezenčně i virtuálně Marie Karlíková, Daniel Rajdl, Ondřej Topolčan Lékařská fakulta UK Plzeň.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Vznik a provoz společného katalogu s vyžitím evergreenu Eva Cerniňáková (Knihovna Jabok) Seminář Evergreen v Českých knihovnách Praha, SKIP.
Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby PhDr
Problémy výpůjčního protokolu v „nejlepší knihovně na světě“
Vzdělávací portál Edumenu.cz a jeho funkce pro uživatele systému ORTEX
Zkušenosti se zpřístupněním českých e-knih (Flexibooks) po roce
Digitalizace v krajské knihovně (SVK HK)
Multimediální podpora výuky klinických oborů RITM a MEFANET: Přehled aktivit a návrh meziuniverzitní spolupráce při vytváření vzdělávací sítě lékařských.
na Slovanském gymnáziu
MUDr. Jitka Feberová, Ph.D.
Elektronické informační zdroje na UP v Olomouci
Ústřední knihovna Přírodovědecké fakulty MU
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVZ221
II. Setkání se starosty obcí
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
MOŽNOSTI PORTÁLU KNIHOVNY.CZ NEJEN PRO KNIHOVNÍKY
Projekt KA3: ZPRACOVÁNÍ METODIK TVORBY NÁSTROJŮ PRO IMPLEMENTACI NÁRODNÍ STRATEGIE ELEKTRONICKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ (NSEZ)
Transkript prezentace:

Příspěvek k workshopu Propagace moderních výukových metod MUDr. Jitka Feberová, Ph.D. knihovna.cuni.cz

Dostala jsem tyto otázky Odkud jsem se vzala E-learning – výhody/nevýhody, využitelnost Digitalizace konvenční studijní literatury, EIZ Výhoda moderních vyučovacích metod ve studiu

Odkud jsem se vzala

E-learning Knihovna UK Aplikace a služby E-learnig Aplikace a služby E-learnig

Elektronické vzdělávání - rozcestník Propagace nástrojů na UK

Moodle UK Patříme k největším instalacím celosvětově 5000 kurzů, 50 tisíc uživatelů Patříme k největším instalacím celosvětově 5000 kurzů, 50 tisíc uživatelů The Top 100 Tools for Learning 2014

Různé strategie využití -sem tam kurz bez hierarchie s či bez označení kódu předmětu -sem tam kurz s hierarchií s či bez označení kódu předmětu -hodně kurzů bez hierarchie s či bez označení kódu předmětu -hodně kurzů s hierarchií s či bez označení kódu předmětu -pokus o kompletní hierarchické pokrytí všech předmětů kurzy v Moodle

Různá propracovanost Nástroj pro metodologii tvorby kurzů a hodnocení kvality e-learningu CERTIK

Příklad MEFANETu

Portály e-publikacni-platforma

Wikiskriptahttp://

Medical Media

Moodle-Mefanethttp://moodle.mefanet.cz Meziuniverzitní kurzy Kurz e-Klinická biochemie – přístup pro hosty

Digitalizace studijní literatury Návrh schématu činností pro zabezpečení dostupnosti studijní literatury na UK Rozdělení pole doporučená literatura v SIS na pole „základní literatura“ a „rozšiřující literatura“ Plnění doporučené studijní literatury do SIS SW pro porovnávání studijní literatury v SIS se záznamy v katalogu a databázemi elektronických publikací Výstup porovnávání v požadovaném formátu např. fakulta – předmět – počty studentů – stav pokrytí „základní“ literatury U nedostatkové a chybějící doporučené literatury její akvizice Digitalizace veškeré „základní“ doporučené literatury do „e-Prezenčky“ Po ukončení zpřístupnění „základní“ doporučené literatury opakovat proces i pro „rozšiřující“ doporučenou literaturu Vydání opatření rektora k pravidelné revizi studijní literatury v SIS vždy do konce akademického roku Konzultace výsledků s garanty studijních programů a oborů

Portál elektronických zdrojů

EIZ Nové metody výpůjček a akvizice EBL, PDA – více dle požadavků uživatelů Produkce nakladatelství UK Karolinum Press v kolekcích e-knih

Výhoda moderních výukových metod ve studiu Otázka je co je moderní? U elektronických výukových metod to je např.: Časová a prostorová nezávislost Dostupnost pro libovolné množství uživatelů Možnost aktualizace Možnost spolupráce / výměny materiálů …..

Děkuji za pozvání a za pozornost