Zpracovala:Nikola Salavíková. Stáři5miliard let Průměr1392000km Hmotnost(Země=1)332946 Hustota(voda=1)1,41 Vzdálenost od Země149,6milionu km Vzdálenost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kde to vlastně žijeme? Vesmír Mléčná dráha Sluneční soustava
Advertisements

Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Prezentace Foto z vesmíru Atlantis - 08:15:25 hod. !!!
SLUNCE.
V E S M Í R.
Magnetické pole Země Co to je magnet Popiš magnet
Zpracovali : Martin Nguyen : David Podzemný. Slunce vzniklo asi p ř ed 4,6 miliardami let a bude svítit ješt ě p ř ibli ž n ě 7 miliard let. Stejn ě jako.
Hvězdy Michal RODINA. Barva hvězdy Hvězdy mohou mít různé barvy, nejčastěji v závislosti na povrchové teplotě. Stejně jako při zahřívání kovů se barva.
Registrační číslo projektu
Zatmění slunce Sluneční zatmění může vzniknout jen jestliže je Měsíc v novu.Proč ale nevzniká při každém novu?Je to tím,že rovina dráhy Měsíce není totožná.
Rozptyl světla Rayleighův rozptyl Miroslav Blabla 9.A.
Slunce je hvězda, která je Zemi nejblíže…
Světlo.
POHYBY ZEMĚ.
Měsíc Lukáš Poledník KVA.
Zajímavosti na hvězdné obloze
SLUNEČNÍ TEPLO A SVĚTLO
Země MODRÁ PLANETA.
PLANETA ZEMĚ.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Jan Šafařík Ondra Hurtík Zatmění Slunce Při zatmění Slunce naráží sluneční svit do Měsíce a tím vytváří stín, který dopadá na kousek Země.
Polární pásy se rozkládají na nejsevernější části severní polokoule - což je Arktida a nejjižnější části jižní polokoule - což je Antartktida.
Když na rozhraní dvou prostředí dopadají dva paprsky různých barev (např. červený a fialový) pod stejnými úhly dopadu, budou úhly lomu obou paprsků různé.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s významem atmosféry, jejím složením.
Aurore North & South Polární záře je název pro světelné úkazy nastávající v atmosféře ve výškách od 80 do 1000 km, nejčastěji ve 100 km. Je ovlivněna.
Aneta Trkalová Petra Košárková
Země Měsíc Slunce Sluneční soustava
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ EU peníze školám MODERNÍ ŠKOLA – ZKVALITNĚNÍ VÝUKY Registrační číslo GP: CZ.1.07/1.4.00/ Č.j.: 14863/ Tento.
Země a její okolí Miroslava Maňásková.
VY_32_INOVACE_11_BĚLKOVICE-LAŠŤANY_Př-4. ročník
Aurora Borealis – polární záře Skladatel: Carl Orff,in the year 1936 Interpret: The Boston Symphany Orchestra Hudba: Carmina Burana Klikni myší pro pokračování.
ZEMĚ a MĚSÍC.
SVĚTELNÉ JEVY ROZKLAD SVĚTLA VY_32_INOVACE_16 - ROZKLAD SVĚTLA.
Rozklad světla optickým hranolem
VESMÍR A HVĚZDY.
SLUNCE A KOMETY. SLUNCE- nejbližší a pro nás nejdůležitější hvězda. -obrovská koule žhavých plynů -složení: především vodík a hélium.
Planetárium Most.
POHYBY ZEMĚ.
Vesmír a hvězdy Vesmír Soubor všech kosmických těles
OBRÁZEK ZNÁZORŇUJE 1.ERUPCE NA SLUNCI 2.VYZAŘOVÁNÍ SVĚTLA 3.MAGNETICKÉ VÝBOJE.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Př í jemce Z á kladn í š kola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Kr á lov é Registračn í č í slo projektuCZ.1.07/1.1.05/ N á zev projektu Digitalizace.
Souhvězdí.
Měsíc - - přirozená družice Země
Sluneční soustava.
Sesterská planeta Země Zuzana Prášilová Lucie Ulehlová Matěj Plevák1.a.
Mars Jindra Kučerová. Obsah  Základní údaje  Nitro Marsu  Povrch Marsu  Atmosféra  Voda na Marsu  Měsíce Marsu  Závěr  Zdroje.
Rozklad světla Investice do rozvoje vzdělávání.
Jméno autora výukového materiáluSoňa Maruničová Datum (období, ve kterém byl vytvořen)11/2011 Ročník, pro který je výukový materiál určen5. ročník Vzdělávací.
Planety sluneční soustavy
Vesmír, Slunce a Země Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_12_INOVACE_01_33_Člověk a příroda.
VY_32_INOVACE_16_32_MĚSÍCE PLANET
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Libor Zemánek NÁZEV: Rozklad slunečního světla optickým hranolem.
Rozklad světla Vypracoval: Lukáš Karlík
VY_32_INOVACE_10_32_SLUNCE – ZDROJ SVĚTLA A TEPLA
Pohyby Země.
Ivča Lukšová Petra Pichová © 2009
Prezentace – výklad učiva
Šablona VY_52_INOVACE_Z
EU_32_sada 2_07_PV_Počasí-koloběh vody_Duch
HVĚZDY- SOUHVĚZDÍ - GALAXIE
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Světlo Jan Rambousek jp7nz-JMInM.
Mgr. Jiří Kliner 8. ročník Cestování vesmírem s rovnicemi Červen 2012
Jediná obyvatelná planeta naší sluneční soustavy.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2 Název výstupu: Slunce.
Transkript prezentace:

Zpracovala:Nikola Salavíková

Stáři5miliard let Průměr km Hmotnost(Země=1) Hustota(voda=1)1,41 Vzdálenost od Země149,6milionu km Vzdálenost od nejbližší hvězdy40 000milonů km Teplota jádra14milionů °C Teplota na povrch5500°C Zářivý výkon390 miliard miliard megawattů Předpokládaná doba života5miliard let Rychlost240 milionů let trvá oběh kolem Galaxie

Co je polární záře? Co je polární záře? Polární záře jsou úchvatné ukázky na obloze plné barevných světel, Severní polární záři můžete vidět v blízkosti Arktidy. Jižní polární záři lze spatřit v blízkosti Antarktidy. Záře je vyvolána nabitými částicemi, pocházejícími ze Slunce, které se při průletu atmosférou ionizují a vydávají světlo.

Sluneční světlo je směs barev. Když sluneční paprsky během své cesty narazí na padající dešťové kapky, chovají se tyto kapky jako malá zrcadélka či skleněné čočky. Rozkládají světlo na všechny jeho barevné složky. Duhu můžeme spatřit tehdy, když prší z mraku před námi a Slunce máme za zády. Za jasného slunečného dne si můžete vytvořit vlastní duhu při kropení hadicí či konví.

Encyklopedie-Otázky a Odpovědi Encyklopedie-Všeobecná encyklopedie Encyklopedie-otázek a odpovědí finsko/polarni%20zare.jpg