Praha, Lékařský dům, 2.10.2009 4. výzva priority HEALTH 7. rámcový program EU 2007 – 2013 indikativní témata Judita Kinkorová NCP HEALTH Technologické.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Enviro-i-forum Evropská environmentální informatika, historie a vývoj Prof. RNDr. Jiří Hřebíček, CSc. RNDr. Jaroslav Ráček, Ph.D.
Advertisements

1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Moravská asociace podnikatelek a manažerek PODPORA PODNIKÁNÍ JAKO MECHANISMU PRO SOCIÁLNÍ ZAČLENĚNÍ DOPORUČENÍ VZEŠLÁ Z MEZINÁRODNÍHO PARTNERSTVÍ TASE.
Metodika stanovení národních priorit orientovaného výzkumu Karel Klusáček
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Protidrogová politika v EU a v ČR Blanka Korčišová Viktor Mravčík Jůnův statek
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Možnosti financování rozvoje zdravotnického IT a návratnost investic MUDr. Pavel Kubů.
Příprava projektového návrhu Lukáš Straňák, Ostrava 2006.
Projekty EU a zámoří (6. RP, strukturální fondy, sociální fondy, DPH u projektů s dotací EU) Michal Krátký.
Tel.: Technologické centrum AV ČR Ve Struhách Praha 6 Podpora možného zapojení do.
Finanční zdroje pro oblast zdravotnictví z fondů a programů EU.
Klinické doporučené postupy v ošetřovatelství PREVENCE DEKUBITŮ
Medicínské informační centrum pro evropské projekty Medical Information Centre for European Projects.
Reforma českého zdravotnictví poznámky a připomínky
GMES, SEIS Bc. Jana Darmopilová, H2IGE1 LS Co je GMES/Copernicus?  GMES = Global Monitoring for Environment and Security (Globální monitoring životního.
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Využití NUŠL pro ukládání a zveřejňování výsledků výzkumu a vývoje V ČR Open Access: otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR Technologické centrum.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Zkušenosti s evropskými infrastrukturními projekty (ESFRI) a spolupráce v rámci ERIC (European research infrastructure consortium) a související komunikace.
Politika sociální inkluze v Evropské unii
Národní fytosanitární workshop EUPHRESCO / ERA-Net Příležitosti k mezinárodní spolupráci s EFSA v oblasti bezpečnosti potravin Ministerstvo zemědělství.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
PRELUDE Challenge – pokračování iniciativy za účasti nově připojených regionů Václav Sedláček ISSS Hradec Králové dubna 2005.
8. rámcový program EU pro výzkum a inovace
- strategie pro harmonizaci politik otevřeného přístupu v Evropském výzkumném prostoru Mgr. Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-Technická univerzita.
TP1 vědy o živé přírodě 2255 M€ TP2 informační technologie 3625 M€ TP3 nanotechnologie 1300 M€ TP4 letecký a kosmický výzkum 1075 M€ TP5 bezpečnost a kvalita.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Úvod do biomedicínské informatiky Lenka Lhotska Gerstnerova laboratoř, katedra kybernetiky ČVUT FEL Praha
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
SPRINGER – POLITIKA OPEN ACCESS Publikování v režimu Open Access v biomedicíně Judita Kinkorová Lékařský Dům
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
SEVENTH FRAMEWORK PROGRAMME Coordination and support action HEALTH EECAlink Promotion and facilitation of international cooperation with Eastern.
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Zaměření Programu.
EVito systém aktivního zdraví Součást prevence a léčby civilizačních nemocí Ing. Filip Linhart, MBA, 13. listopadu 2014.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
0 A healthier tomorrow. MUDr. Pavel Kubů CEE Healthcare Business Development Manager Přínosy eHealth nástroji koordinované zdravotní péče pro klienty Maccabi.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
Program Horizont 2020 – současný stav projednávání a podpora účasti.
Epidemiologie Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Vzácná onemocnění, léky pro vzácná onemocnění Kateřina Kubáčková FN v Motole, Praha EMA, COMP.
„Výzkumné infrastruktury“ a socioekonomické a humanitní vědy Informační seminář k připravovaným výzvám 7. rámcového programu v prioritách: „Socioekonomické.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Transformace institucionální péče v péči komunitní Jan Pfeiffer Children`s High Level Group.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Akce: Workshop "Evropská podpora výzkumu v oblasti dopravy a možnosti zapojení subjektů České republiky v období 2016–2017" Datum: Místo: Kongresové.
Jak podat odborníkovi informace Nipl, Žák, Slavíček, Jaroš & spol.
Informace o zapojení ŘLP ČR, s. p. do programu SESAR
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
NDP aneb Národní akční plán
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
Charakteristika a nástroje
JAK POMÁHÁ INOVATIVNÍ LÉČBA PACIENTŮM
Praha, 31. března 2016 Alice Štollová Kovandová
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Zdravotnický management
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Úspěchy českého předsednictví v oblasti zdravotnictví
Tomáš Šedivec Odbor Hlavního architekta eGovernmentu
Transkript prezentace:

Praha, Lékařský dům, výzva priority HEALTH 7. rámcový program EU 2007 – 2013 indikativní témata Judita Kinkorová NCP HEALTH Technologické centrum AVČR

Praha, Lékařský dům, COOPERATION Health 6050 M€ Food, Agri and Biotech 1935 M€ ICT 9110 M€ Nano 3500 M€ Energy 2300 M€ Environment 1900 M€ Transport 4180 M€ Humanities 610 M€ Security and Space 2780 M€ IDEAS 7460 M€ PEOPLE 4528 M€ CAPACITIES Research Infrastructures 1850 M€ Research for the benefit of SMEs 1336 M€ Regions of Knowledge 126 M€ Research Potential 370 M€ Science in Society 280 M€ INCO 185 M€ JRC 1751 M€ Struktura 7RP

Praha, Lékařský dům, Aktuálně otevřené výzvy 30.července 2009 Single-stage call Two-stage call Influenza call Africa call ERA NET call EC - COLIPA 19 November October January January February 2010

Praha, Lékařský dům, Program Spolupr á ce Priorita HEALTH Aktivity: 1. Biotechnologie, generické nástroje a technologie pro lidské zdraví 2. Translační výzkum pro lidské zdraví 3. Optimalizace poskytování zdravotní péče občanům Evropy 4. Akce napříč tematickou prioritou Biotech, tools, technologyTranslational researchPublic Health Research Health

Praha, Lékařský dům, Aktivita: 1. Biotechnologie, generické n á stroje a technologie pro lidsk é zdrav í Harmonizace phenotypových dat a odběru bio-vzorků pro klinický výzkum biobank, LCP (large collaborative project), 12 mil. € Genetická a genomická epidemiologie multifaktoriálních chorob, ERA-NET, CSA (Coordination and Support Action), 2 mil. €, bring together national programmes Vysoce výkonnostní analýzy post-translačních modifikací proteinů SICA (Specific International Cooperative Action), China, 3 mil € Nástroje pro identifikaci a detekci biomarkerů klinických vzorků a pacientů, Two stage, S-MCP (small – medium collaborative project), 6 mil € Strukturované přístupy a metodologie jak vybrat vhodné biomarkery – kandidáty pro klinické validace, CSA, € Harmonizace, validace a standardizace v genetických testech, CSA, 2 mil € Hepatitida, C virus (HCV), identifikace nových biomarkerů, SICA, MPC (Mediterranean Partner Countries), S-MCP 3 mil € Translační výzkum cell-based immunoterapie, LCP 12 mil €

Praha, Lékařský dům, Aktivita: 1. Biotechnologie, generické n á stroje a technologie pro lidsk é zdrav í Nahrazení pokusů se zvířaty při testech toxicity, LCP 12 mil € ☺

Praha, Lékařský dům, Aktivita: 2. Translační výzkum pro lidské zdraví Oblast: 2.1. integrování biologických dat a pro cesů: shromažďování údajů ve velkém měřítku, biologie systémů Oblast: 2.1. integrování biologických dat a pro cesů: shromažďování údajů ve velkém měřítku, biologie systémů Využití myšího genomu k určení funkcí genů a jejich významu v chorobách, LCP, 12 mil € Velké soubory biologických dat nástroje, standardy, …CSA, 2 mil € Lidské choroby s využitím metod systémů biologie, Two stage, LCP, 12 mil € Multidisciplinární přístup k chorobám, Two stage, LCP, 12 mil € Network of excellence velké systémové přístupy k biologickým procesům ve vztahu k lidskému zdraví, Two stage, NoE (Network of excellence), 12 mil € Nové inovativní matematické algoritmy pro systémy biologie, SICA, S-MCP, 3 mil €

Praha, Lékařský dům, Aktivita: 2. Translační výzkum pro lidské zdraví  Oblast:2.2. Výzkum mozku a souvisejících chorob, lidského vývoje a stárnutí Význam raného vývoje na délku života, Two stage, LCP, 12 mil € Homeostáze v lidském vývoji a vliv na délku života, S- MCP, 6 mil € Integrační systémy biologie a srovnávací genomika pro studium lidského stárnutí, LCP, 12 mil € Markery buněčného stárnutí ve vztahu k lidskému stárnutí, Two stage, S-MCP, 3 mil € Workshop – úzkost a vliv na moderní společnost, CSA, €

Praha, Lékařský dům, Aktivita: 2. Translační výzkum pro lidské zdraví Oblast: 2.3.: Translační výzkum hlavních infekčních chorob: Čelit hlavním střetům s veřejným zdravím Oblast: 2.3.: Translační výzkum hlavních infekčních chorob: Čelit hlavním střetům s veřejným zdravím TBC vývoj léků, LCP, 12 mil € Preklinické studie a pokrok v léčbě TBC, S-MCP, 6 mil € Evropská síť HIV/AIDS, NoE, 12 mil € Kontrola malárie přes vektor(y) (komáři) – nové, lepší, účinnější nástroje, SICA, LCP, 12 mil €, coordinated call for AFRICA Biologie a kontrola nemocí přenášených vektory, LCP, 12 mil € RNA viry, vývoj nových léků, LCP, 12 mil € Integrovaný výzkum specifických infekčních chorob (Afrika), S-MCP, 3 mil € Nové terapeutické nástroje proti chřipce, S-MCP, 6 mil € Vakcíny pro děti proti bakteriálním průjmovým chorobám, SICA, LCP, 12 mil € Komplexní kontrola opomíjených infekčních chorob, SICA, LCP, 12 mil € Příští generace specialistů pro opomíjené infekční choroby (Afrika), CSA, 2 mil €

Praha, Lékařský dům, Aktivita: 2. Translační výzkum pro lidské zdraví Oblast: 2.4. Translační výzkum hlavních chorob Oblast: 2.4. Translační výzkum hlavních chorob Cancer Cancer ERA-NET translační výzkum rakoviny v Evropě, CSA, 2 mil € NoE translační výzkum rakoviny mezi jednotlivými evropskými centry, NoE, 12 mil € Strukturovaný klinický výzkum v onkologii v Evropě u dětí a dospělých, NoE, 12 mil € Infekční činitelé a cancer v Africe, SICA, CP, 3 mil € TWO stage: Strukturovaný klinický výzkum on rare cancers u dospělých, S-MCP, 6 mil € Translační výzkum běžných karcinomů s obtížnou prognózou, M-SCP, 3 mil € Predikce dlouhodobých účinku terapie rakoviny, M-SCP, 6 mil € Predikce individuální odpovědi a rezistence k terapii, M-SCP 6 mil € Optimalizace léčby radioterapií a/nebo chirurgické zákroky u pacientů s karcinomem, CP 6 mil €

Praha, Lékařský dům, Aktivita: 2. Translační výzkum pro lidské zdraví Oblast: 2.4. Translační výzkum hlavních chorob Oblast: 2.4. Translační výzkum hlavních chorob Kardiovaskulární choroby Redukování in-stent trombózy, M-SCP, 6 mil € Nové přístupy k omezení ischemického choroby srdeční, M-SCP, 6 mil € Identifikace nových terapeutických cílů v atrial fibrilacích, LCP, 6 mil € Diastolické srdeční selhání, LCP, 6 – 12 mil € Diabetes a obezita - closed Řídce se vyskytující choroby Klinický výzkum substancí s jasným potenciálem jako orphan drugs, M-SCP, 6 mil € ERA – NET řídce se vyskytující choroby, CA, 2 mil € Další chronické nemoci Výzkum mechanizmů vzniku respiračních alergických odpovědí, genetická predispozice, biomarkery a identifikace cílů terapie, LCP, 6 – 12 mil € Infekce jako spouštěč infekčních procesů, alergií a autoimunitních chorob, M-SCP, 6 mil €

Praha, Lékařský dům, Aktivita: 3. Optimalizace poskytov á n í zdravotn í p é če občanům Lepší pochopení šíření informací a implementační strategie, TwoS, M-SCP, 3 mil € Systémy financování a vliv na kvalitu zdravotní péče, M-SCP, 3 mil € Lepí sytémy zdravotního pojištění (risk adjustment), M-SCP, 3 mil € Oblast: 3.3. Zlepšení podpory zdraví a prevence chorob - CLOSED Vývoj a přístupové klíčové zásahy a politiky adresované krizi lidských zdrojů v Health sektoru, SICA, 3 mil € AFRICA Proveditelnost a účinnost inovativních intervenčních balíčků pro mateřství a porodnictví v Africe, SICA, M- SCP, 3 mil € Účelný využití prostředků existujících hlavních programů v Health, SICA CP, 3 mil € Finanční modely pro dostupnou zdravotní péči, SICA, M-SCP, 3 mil € Budování udržitelných kapacit pro zdravotní výzkum v Africe, CSA, 2 mil € Vliv migrace na zdravotní parametry a zdravotní systémy, CSA, 2 mil €

Praha, Lékařský dům, Aktivita 4. Další akce napříč zdravotnickou tematikou Podpora účasti high-technology, výzkumně relevantních SMEs aktivních v oblasti Health, CSA, 2 mil € Nepatentovaná léčiva pro děti, M-SCP, 6 mil € Mezinárodní pediatrická iniciativa, NoE, 12 mil € Výzkum zaměřený na nepříznivé vlivy léků, M-SCP, 6 mil € Mezinárodní registry kmenových buněk, CSA, 2 mil € Metodologie jak hodnotit a monitorovat EU projekty v oblasti zdraví v rozvojových zemích, M-SCP, 3 mil € Dopad EU legislativy na výzkum v oblasti Zdraví, CSA, SS, € Mezinárodní fórum pro aktéry v oblasti Life sciences, CSA, 2 mil € CA na podporu účasti v Joint Programming Initiative při výzkumu neurodegenerativních chorob, zejména Alhzheimer, CA, 2 mil €

Praha, Lékařský dům, Aktivita 4. Další akce napříč zdravotnickou tematikou Nahrazení pokusů se zvířaty při testech toxicity, LCP 12 mil € – Joint-Research-Initiative-Commision-COLIPA – COLIPA –European Cosmetics Association – 3R (replacement, reduction, refinement) 6 LCP, 5 let, + 1CA, 6 et EC/COLIPA = Joint Research Initiative = EC EUR COLIPA EUR Administrace fully FP7 Reporting

Praha, Lékařský dům, TOPICS: Joint Research Initiative Optimalizace stávajících metodologií a vývoje nových metod k dosažení funkcionální diferenciace lidských cílových buněk in vitro, LCP, 8 – 10 mil € Využití orgány simulujících buněčných zařízení jako alternativ pro long-term toxikologické testování, LCP, 8 – 10 mil € Stanovení koncových bodů a markerů lidských cílových buněk s opakovanými toxikologickými testy, LCP, 7 – 9 mil €

Praha, Lékařský dům, TOPICS: Joint Research Initiative Počítačové modelování a techniky odhadu, LCP, 5 -7 mil € Systémy biologie pro vývoj prediktivních počítačových modelů, LCP, 8 – 10 mil € Analýza integrovaných dat a servis, LCP, 4 -6 mil € Koordinační projekt, CA, 3 mil €

Praha, Lékařský dům,

Pravidla účasti v 7.RP  Kdo se může zúčastnit:  Každá právnická osoba  (member states MS, associated states AS) tři  Minimální počty parterů: tři (MS, AS) pokud v projektu není uvedeno jinak  Výzvy 1x do roka v roce 2010 bude otevřena výzva  Témata jsou k dispozici na

Praha, Lékařský dům, Informační zabezpečení Informační zabezpečení RTD Info (Magazine of European Research) CORDIS (Community Research and Development Information Service) 7FP 7RP ECHO – časopis pro evropský výzkum TC AV ČR

Praha, Lékařský dům, Kontakty a informace FP7 Health web site: NCPs: Registration as an expert: SMEsgoHealth: Health-NCP-Net: FP6 project database:

Praha, Lékařský dům, Judita Kinkorová Tel.: Děkuji za pozornost