Vytvořil Daniel Pospíšil. Rwanda Prezidentská Republika Mezi Tanzanii a Kongem 26 271 Km 2 ; 8,4 milionů obyvatel Jazyk- Rwandština, Francouzština, Angličtina.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rwanda 1994 (Rwandská genocida) Bc. Lucie Čajkovská.
Advertisements

Války v kongu Jana Kučerová.
Válka ve Vietnamu.
HLAVNÍ OHNISKA NAPĚTÍ VE SVĚTĚ
Konflikty v Belgii Valoni a Vlámové
Problémové oblasti světa
Politické rozdělení a koloniální minulost
Somálsko.
Vietnamská válka.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
FINSKO ISLAND.
Kamerun.
Rwandská genocida Rosion-Versace Dzian.
KEŇA Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků vládního programu zahraniční rozvojové spolupráce ČR a EU.
Demokratická republika Kongo
SVĚTOVÁ MIGRACE A PRACOVNÍ SÍLA.
ZÁKLADNÍ ÚDAJE Hlavní město: Minsk Státní zřízení: republika Rozloha (km 2 ): Počet obyvatel:
Politický systém Itálie
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Rg afriky – STŘEDNÍ AFRIKA
1. SVĚTOVÁ VÁLKA Tereza Hozová třída 5.A..
Uganda Republic of Uganda.
Republika Kongo.
VY_52_INOVACE_03/2/19_ZEMĚPIS
RWANDA Od: Petra Kuřátková.
Republika Jižní Afrika JUDr. Maxim Tomoszek. Charakteristika země 1,221 mil. km 2 47 mil. obyvatel 3 hlavní města – Pretoria (moc výkonná), Bloemfontein.
Mezinárodní vztahy Fotbalová válka Lukáš Buřt. Fotbalová válka „100 hodinová“ Válčící strany: Honduras x Salvador Období bojů: 14. – 18. července (příměří.
STÁTNÍ SVÁTEK 17. listopadu
První fáze dekolonizace
ÚVOD DO MEDITERÁNNÍCH STUDIÍ
1. SVĚTOVÁ VÁLKA
Základní údaje Oficiální název : Republic of Kenya
Afrika – Východní Afrika
Rozdělená Evropa.
Konflikt mezi Hutuy a Tutsii
Quebec Jana Korotvičková.
Francie Miroslav Chmelka.
SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ. ÚVOD  Spojené státy americké se skládají z 50 států a 13 kolonií  Rozloha km (3. světě)  Nejvyšší bod Mount McKinley.
Afrika - obyvatelstvo Autor: Mgr. Marian Solčanský Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova , září.
Afrika – SES - obyvatelstvo
IRSKO Michaela Rolencová, 9.B 2014/2015.
Mexiko. Dějiny Indiánské kultury Mexiko bylo již od 1. tis. př.n.l. zemí vyspělých civilizací. První vrchol představovala kultura Olméků v období 900.
RWANDA Bc. Badalová Lucie, učo
Kanada.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres.
AFRIKA.  Druhý největší kontinent  Cca 1 mld. Obyvatel – 15%  54 států  Z větší části je obklopena oceány  Středozemní moře - odděluje Afriku od.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena Jižní Afrika.
ŠRÍ LANKA. Základní Info Počet Obyvatel : (2005) Rozloha : km2 Hustota : 306 obyv./km2 Jazyky : Sinhálština (úřední), Tamilština Hlavní.
Rwanda Bc. Iveta Janošková, DiS.. Geografie Státní zřízení:republika Hlavní město:Kigali Rozloha: km² Počet obyvatel: (r. 2009) Hustota.
UKRAJINA Vypracovala: Monika Hrnčířová UČO:
Afrika je třetí největší kontinent. Má rozlohu km², což představuje 20,3 % celkového povrchu souše na Zemi. Afrika má více než 960 miliónů.
Mapa světa.  Kolonie Německa (1885–1923), Belgie ( )  Od 1962 samostatné území  Chronická politická nestabilita, etnické konflikty.
Afrika.
Etnické konflikty v Africe
Digitální učební materiál
Chorvatsko Open Presentation.
Zeměpis – 8.ročník VY_32_INOVACE_
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Type of Government, nezávislých států – republiky** Maroko, Lesotho, Svazijsko 5 závislých území - Ceuta a Melilla, Západní.
Název Ohniska politických, národnostních a náboženských konfliktů
doc. JUDr. Jan Ondřej, CSc., DSc.
AFRIKA – STÁTY/VÝCHOD AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
ŠABLONA III/2 KONEC KOLONIÁLNÍCH ŘÍŠÍ Mgr. Lucie Opltová – 1
Rwanda.
Název projektu: Zkvalitnění výuky cizích jazyků
Konflikty ve světě Význam ozbrojených sil Příčiny a důsledky konfliktů
SVĚTOVÁ MIGRACE A PRACOVNÍ SÍLA.
Transkript prezentace:

Vytvořil Daniel Pospíšil

Rwanda Prezidentská Republika Mezi Tanzanii a Kongem Km 2 ; 8,4 milionů obyvatel Jazyk- Rwandština, Francouzština, Angličtina (úřední) Náboženství- katolíci(55%), protestanti(38%), muslimové(5%) Hlavní město- Kigali Vznik- 1. července, 1962 (samostatnost od Belgie) Obyvatelstvo- Hutuové(90%), Tutsiové(9%)

Burundi Stát v Africe mezi Kongem, Tanzanií a Rwandou km 2 ; 6,4 milionů obyvatel Jazyky- kirundi, francouzština(oba úřední), svahilština Náboženství- Katolíci(62%), Protestanti(5%), domorodé náboženství(23%), Muslimové(10%) Hlavní město- Bujumbura Vznik 1. července 1962 (nezávislost od Belgie) Obyvatelstvo- Hutuové(85%), Tutsiové(14%), Pygmejští Twaové(původní obyvatelstvo, 1%)

Problémy V obou státech pramení nepokoje ze stejného problému- kmenových válek mezi Tutsiama a Hutuama. Tutsiové jsou původem z Etiopie a Ugandy, jsou znatelně většího vzrůstu než Hutuové. V Burundi mají politickou nadvládu. To se Hutuům nelíbí. Důsledky- nekončící boje, hlad, nemoci, bída, masakry a nesčetné množství uprchlíků.

Co se dělo…

Rwandská genocida Masové vraždy Tutsiů a umírněných Hutuů na jaře 1994 Předehrou byl vpád Rwandské vlastenecké jednotky z Ugandy v roce 1990 Rwandský prezident Juvenal Habyarimana se rozhodl řešit vleklé etnické spory radikálně- začala se připravovat genocida. V rámci skupiny Akaz (malý dům) byla zahájena masová rasistická propaganda na podporu vlády. Tutsiové byli veřejně nazýváni „švábi“ a o plánované genocidě se mluvilo jako o „vyplevení“ bylo sestřeleno letadlo s Habyarimanem, což dalo povel k zahájení genocidy V následujících měsících bylo zabito téměř lidí. Symbolem se stalo rádio a mačeta Hlavní aktéři byli členové hnutí Interahamwe

Masakr v Burundi V říjnu 1993 byl v Burundi zabit první, demokraticky zvolený prezident. Byl to Hutu, zabil ho tutsijský extrémista. Vyvolalo to opět velkou vlnu násilí. Desítky tisíc lidí z obou táborů přišli o život. Ve stejnou dobu probíhají nekončící boje ve Rwandě, kde se extrémistům z obou stran násilím daří nabourávat pokusy o demokratizaci.

Toto byly jenom dva příklady toho, co se dělo v těchto malých afrických státech. Boje v tomto regionu tímto neskončily. Až po roce 2000 se podařilo potlačit částečně tyto nepokoje, ale etnická nenávist trvá dodnes a lidi stále umírají v tomto nekončícím násilí.

obrázky