Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:ICT ve výuce Číslo a název šablony klíčové aktivity:III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název ověřovaného materiálu: VY_32_INOVACE_MAT_253 Ročník:3. Vzdělávací obor: H/01 Kuchař-Číšník H/01 Cukrář Předmět:Matematika Tematická oblast:Hospodářské výpočty Téma:Přepočet surovinových norem -cukrář Jméno autora:Mgr. Eva Stammová Vytvořeno dne:Prosinec 2012 Metodický popis, (anotace) Učební materiál slouží k osvojení početních úkonů týkajících se kalkulací surovin a přísad.
CUKRÁŘ PŘEPOČET SUROVINOVÝCH NOREM
Spotřeba surovin Urči spotřebu surovin pro uvedený počet porcí? Druh potravin Suroviny (g) 10 ks17 ks Kynuté těsto Vejce30297,5 Tuk Náplň ) Zjisti hmotnost surovin pro 1 ks: Na jeden kus je třeba 230 g kynutého těsta. 2) Urči hmotnost surovin pro 17 ks: Na 7 ks je třeba 3910 g kynutého těsta.
Spotřeba surovin Urči spotřebu surovin pro uvedený počet porcí? Druh potravin Suroviny (g) 10 ks17 ks35 ks Kynuté těsto Vejce30297,5105 Tuk Náplň