VLASTNOSTI ÚHLOPŘÍČEK

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seřaď obrazce podle velikosti
Advertisements

Konstrukce kosodélníka
Konstrukce kosočtverce
VY_32_INOVACE_27. What colour is it? VY_32_INOVACE_27.
GEOMETRICKÉ TVARY A JEJICH VELIKOST
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Vyvození a procvičení učiva žák dokáže rozdělit složitější obrazce na čtverce a obdélníky a vypočítat jejich obsah; nachází v realitě jejich reprezentaci.
Autor: Mgr. Lenka Šedová
Autor: Mgr. Lenka Šedová
VYHLEDÁVÁNÍ GEOMETRICKÝCH TVARŮ V OBRÁZCÍCH
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Geometrie Ročník :
Základní škola praktická a základní škola speciální
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
Vytvořila Helena Černá
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
33.1 Úhlopříčky čtverce a obdélníku, jejich vlastnosti
Obvod čtverce a obdélníka ICT2_1/1
Vyvození a procvičení učiva
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Vyvození a procvičení učiva
ÚHLOPŘÍČKY ČTVERCE A OBDÉLNÍKA
PRAVOÚHLÝ TROJÚHELNÍK
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Vzájemná poloha dvou kružnic
VZÁJEMNÁ POLOHA KRUŽNIC
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní operace s úhly; porovnává úhly pomocí průsvitného papíru; nachází v realitě.
Vyvození a procvičení učiva
Sloh - pohádky Hádej pohádku
Střední škola stavební Jihlava
Vyvození a procvičení učiva
38.1 Zásobník – Geometrické tvary
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní operace s úsečkami; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Stavba těla živočichů Savci
Volně žijící zvířata – pole, louka, les
9. Vlastnosti funkcí – rostoucí a klesající funkce - příklady
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše jednotlivé druhy trojúhelníků; vypočítá jeho obvod; nachází v realitě jejich reprezentaci.
KOSOČTVEREC 1. ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI KOSOČTVERCE
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Známe-li délku úhlopříčky.
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní druhy trojúhelníků; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr.
Vyvození a procvičení učiva
Vyvození a procvičení učiva
Vyvození a procvičení učiva žák vyvodí vzorec výpočtu povrchu kvádru; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová Autorem materiálu.
Vyvození a procvičení učiva žák vyvodí pojem povrch krychle, vyvodí jeho výpočet; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová.
Vyvození a procvičení učiva
Kosodélník 1. Základní škola a Mateřská škola Knínice u Boskovic, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ číslo DUMu: VY_32_INOVACE_37_M7_kosodelnik_1.
FUNKCE 18. Exponenciální funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Kusendová. Dostupné z
Rovnoběžníky a jejich vlastnosti
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
RÝSOVÁNÍ KOLMIC A ROVNOBĚŽEK
Matematika 2 Geometrické útvary.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Vyvození a procvičení učiva
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Obvod obdélníku VY_32_Inovace_09KJ-1
Šablona 32 VY_32_INOVACE_04_30_Převody jednotek hmotnosti- procvičení.
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Šablona 32 VY_32_INOVACE_06_30_ Převody jednotek objemu -procvičení.
Čtverec, obdélník 1) V obou obrazcích vyznač úhlopříčky. a) Doplň: úhlopříčky obdélníku úhlopříčky čtverce b) Napiš vlastnosti úhlopříček čtverce.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_18_rovinné obrazce
Konstrukce čtverce, obdélníku Název projektu: OP VK
Geometrické tvary.
Thaletova kružnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
TÉMA: Rýsování čtverce
Konstrukce kosočtverce
Transkript prezentace:

VLASTNOSTI ÚHLOPŘÍČEK Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní vlastnosti úhlopříček; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Suchardová

Anotace Název projektu – OP VK1.4 46750495 Číslo projektu – CZ.1.07/1.4.00/21.0704 Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Jazyk - čeština Očekávaný výstup – žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní vlastnosti úhlopříček čtverce a obdélníku Klíčová slova - čtverec, obdélník, půlí se Druh učebního materiálu - prezentace Druh interaktivity - výklad Cílová skupina - žák Stupeň a typ vzdělávání - základní vzdělávání – první stupeň – druhé období Typická věková skupina - 9 - 12 let Celková velikost – 460 kB

Vlastnosti úhlopříček Vyznač úhlopříčky obou obrazců. D C A B N M K L Úhlopříčky čtverce ABCD Úhlopříčky obdélníku KLMN jsou úsečky ___ ____. jsou úsečky ___ ___.

Vlastnosti úhlopříček Najdi shodné úsečky. D C A B N M K L Shodné úsečky čtverce ABCD Shodné úsečky obdélníku KLMN jsou úsečky ____________ ______ jsou úsečky _____ _____ _____. _______.

Vlastnosti úhlopříček Najdi kolmé úsečky. D C A B N M K L Kolmé úsečky čtverce ABCD Shodné úsečky obdélníku KLMN jsou úsečky ______ ______ jsou úsečky _____ _____ _____ _______ _______ _______. _______ .

Vlastnosti úhlopříček Kde se úhlopříčky protínají? D C S A B N M S K L Porovnej délky úseček: DS __ SB, AS __ SC KS __ SM, NS __ SL Bod S leží uprostřed úhlopříček.

Vlastnosti úhlopříček Úhlopříčky čtverce Jsou stejně dlouhé Půlí se kolmé Úhlopříčky obdélníku Jsou stejně dlouhé Půlí se

Vlastnosti úhlopříček Na základě vlastností úhlopříček čtverce se pokus narýsovat čtverec ABCD, kde úhlopříčka AC=100cm. (udělej si náčrtek)

Vlastnosti úhlopříček Dorýsuj do obrázku průměry AC a BD a vytvoř obdélník ABCD.

Vlastnosti úhlopříček Narýsuj pomocí kružnice obdélník RSTU . Potřebuješ znát délky stran?