Skloňování vzorů podstatných jmen rodu ženského

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzory podst. jmen rodu ženského
Advertisements

VZORY PODSTATNÝCH JMEN RODU ŽENSKÉHO
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Vzory podstatných jmen
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 4.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_509_Podstatná jména rodu ženského AUTOR: Mgr. Michaela Rychnovská.
SKLOŇOVÁNÍ PODSTATNÝCH JMEN RODU ŽENSKÉHO
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Český jazyk – Pravopis podstatných jmen rodu ženského – 5. ročník
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
Podstatná jména rodu ženského
Podstatná jména rodu ženského
Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další používání podléhá autorskému.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_558_VZORY_RODU_ŽENSKÉHO Téma: OPAKOVÁNÍ VZORŮ.
Podstatná jména rodu ženského
Český jazyk Vzor píseň Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Skloňování vzorů podstatných jmen rodu středního
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Skloňování vzorů podstatných jmen rodu středního
K daným podstatným jménům doplň vhodná příčestí minulá: jablka auta kuřata rajčata kola srdce světla polena bila dozrávala hořela troubila padala pípala.
Skloňování podstatných jmen rodu mužského
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Skloňování vzorů podstatných jmen rodu ženského
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
K daným podstatným jménům doplň vhodná příčestí minulá: váhy babičky kočky budky kopretiny košile žáby vázy rostly visely kvákaly vážily si povídaly se.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
VYBER, CO NA OBRÁZEK NEPATŘÍ. ŘEKNI PROČ.
Přiřaď k podstatnému jménu správný pád: k tatínkovi pod listím u stromu vedle domu na návsi přes švihadlo Jirko! za dveřmi balónky odlétly na dopis na.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_25_Přídavná jména měkká Téma:
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Český jazyk 4. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_10_Podstatná jména-rod ženský Autor Mgr.
VZORY PODSTATNÝCH JMEN ROD ŽENSKÝ Jméno: třída: Zopakuj si: podstatné jméno vzor ves květina větev kniha čepice vařečka konev poklice sůl kuchařka lampa.
VY_12_INOVACE_ČT4.09/2 Autor: Tereza Zástřešková Datum vytvoření: leden 2012 Ročník: 4. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor:
ŽENA RŮŽE PÍSEŇ KOST Určujeme: ROD ČÍSLO PÁD VZOR.
VZORY PODSTATNÝCH JMEN ROD STŘEDNÍ Jméno: třída: Zopakuj si: podstatné jméno vzor koření hnízdo prase hospodářství slunce rizoto dříví pole ucho vejce.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z.
Podstatná jména procvičujeme pád číslo rod vzor.
Název školy : ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÝ KOSTEL,OKRES CHEB
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Anna Činátlová Číslo
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Skloňování podstatných jmen
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Škola Základní škola Tehov, okres Praha-východ, Tehov 78, Autor
KVARTETO vzory podstatných jmen
VZORY PODSTATNÝCH JMEN
Škola Základní škola Tehov, okres Praha-východ, Tehov 78, Autor
Český jazyk – Skloňování podstatných jmen
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová
HOW MUCH CHEESE HAVE YOU GOT?
Skloňování vzorů podstatných jmen rodu ženského
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_28_ČJ4
Barvy a tvary logické řady
Najdi dva stejné obrázky
ANOTACE Materiál je určen pro žáky 4. ročníku
Podstatná jména rodu ženského pracovní list
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Procvičování skloňování podstatných jmen rodu ženského
B a r v y Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Tvary – přiřazování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Skloňování přídavných jmen po členu určitém
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Transkript prezentace:

Skloňování vzorů podstatných jmen rodu ženského Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Přiřaď podstatná jména ke správnému vzoru žena růže píseň kost škola fazole zem láhev náplast jedle postel guma zkušenost mrkev Olomouc radost důvěra naděje abeceda škeble hmotnost forma mince moc

Přiřaď podstatným jménům správnou barvu podle vzoru: (žena, růže, píseň, kost) tabule pila pánev vosa bledule starost mapa hráz neděle stavba ozdoba televize tykev obuv sůl příležitost broskev chvíle větev ves

DOPLŇ SPRÁVNÉ I – Y : mezi tabulem_, krůpěje ros_, na zem_, v neděl_, opečené klobás_, bez sol_, mezi tabulem_, krůpěje ros_, na zem_, v petržel_, v nové obuv_, u Jihlav_, na větv_, hodně sláv_, v cibul_ch, pestré barv_, do Čáslav_, na zeměkoul_, na hráz_, slz_ radosti, malé chyb_ i y i i y i i i y i y í y i i i y y

Užij podstatná jména v závorkách ve správných tvarech. V sadě jsme sklidili několik beden (broskev) …………….. Na louce se pásly (husa) ………. s (koza) ……………….. (Včela)………….. poletují nad (květina) ………………….. V (krabice) ……………. je uloženo několik (mašle)………… Dříve se mléko prodávalo ve skleněných (láhve)…………… Eda si usmažil na (pánev)…………….dvě vejce. Dejte si čepice na (hlava) ………… ! Na podzim jsou plné (stodola) ………………….. V našich (země) ……………. je krásně. Jídlo bez (sůl)…………. není chutné. broskví husy kozami Včely květinami krabici mašlí láhvích pánvi hlavy stodoly zemích soli

Nahraď obrázky slovy a věty přepiš. košili . Tatínek si oblékl čistou Nad nám zářily . Na louce se pásly s . Pochutnáváme si na . hlavami hvězdy krávy ovcemi broskvích

Najdi a oprav chyby i y i y y y í i i í Rádi chytáme ryby. Sešli se v Břeclavy a pak odjeli do Bratislavi . V konvy bylo mléko. Staří lidé chodí o holi. Včely sbírají šťávi . U chalupi rostou modré chrpi . Pochutnáváme si na broskvých. Vaříme bramborovou polévku s houbami. Mořská voda je plná soly . Na pánvy se smažily klobásy s cibulý a mrkví. i y i y y y í i i í

Zapiš daná feminina v určených pádech tvářemi tvář (7. p. č. mn.) ………………………… nesnáze (6. p. č. mn.) ………………….. sýkora (7. p. č. mn.) ………………………. palma (3. p. č. j.) ………………………….. větev (5. p. č. mn.) ……………………….. pověsti (4. p. č. mn.) ………………………... mrkve (7. p. č. j.) ……………………….. bledule (2. p. č. j.) ……………………….. hráz (1. p. č. mn.) ……………………… radost (6. p. č. mn.) …………………… nesnázích sýkorami palmě větve! pověsti mrkví bledule hráze radostech