Czech Business Center Regensburg- Místo pro česko- německou spolupráci

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Právních služeb firmy proMIKRO s.r.o.
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Vyskytuje se ve třech rovinách:
CePo – cesta k podnik ání seminář pro zástupce cílových skupin Garant: NARP Vyškov, složení účastníků - průběh - výsledky a návrhy k využití.
_ Czech Convention Bureau Kongresový turismus.
Česká spořitelna, a.s. Představení společnosti Den Firem.
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
HESLO Fórum „HLEDÁNÍ INVESTIČNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ V EVROPĚ A ASII A MOŽNOSTI JEJICH FINANCOVÁNÍ“ Zuzana Synková CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB 1.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Management v zemích východní Evropy a Ruska PEF MZLU v Brně Ústav marketingu a obchodu Ústav managementu Autor prezentace: Ing. Zuzana Tománková Řešitelský.
Rizikový kapitál jako zdroj financí Jindřich Šimeček Mezinárodní grantový projekt MŠMT (nositelem VŠMIE; zpracován ve spolupráci s Ruskou federací) „1P05ME816.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
Franchise Days Prague 2012, , Corinthia Hotel Prague Farmářské potraviny v kamenných prodejnách.
POZNÁMKA: Pokud chcete změnit obrázek na tomto snímku, vyberte obrázek a odstraňte ho. Potom klikněte na ikonu Obrázek v zástupném textu a vložte vlastní.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP)
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
PRACOVNÍ PORADENSTVÍ 1. Zprostředkování X management 2. Kde působíme 3. Cílová skupina 4. Kdo je klient PP 5. Příklady z praxe, diskuse.
Graduate Recruitment Zakladatelé Deloitte Touche Tohmatsu.
VĚDECKO - TECHNICKÝ PARK BRNO
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
EUROCENTRUM LIBEREC Informace pro podnikatele Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PODNIKÁNÍ Všechno v mém životě souvisí AC Education.
Právní možnosti při zakládání firemního zastoupení v SRN Prof. Dr. Arsène Verny, M.E.S. Advokát v ČR a SRN Sdružení českých podniků v Německu.
MIC Akcelerátor Michal Hrabí
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Podpora inovačních podniků prostřednictvím sítě Enterprise Europe Network Lukáš Procházka, TC AV ČR European Commission Enterprise and Industry.
Smart Business Festival 2015 Praha, Vozovna Střešovice, Představení projektu Více informací na :
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Komerční banka – partner pro Vaše podnikání. | Na aktuální rostoucí chuť inovovat a rozvíjet podnikání reaguje banka nabídkou produktů a služeb, které.
Inkubační funkce Inovacentra ČVUT Michaela Karlíčková.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
RegioTalent – Regionalisierung ohne Grenzen1 Posouzení zřízení coworkingového centra v Jindřichově Hradci Leden 2015, Vypracovaly: Božejovská Martina,
InovaJET Podnikatelský inkubátor ČVUT
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
účetnictví, daně a controlling
Podpora podnikání z pohledu bankovního sektoru
Název: Fiktivní firma Autor: Ing. Václav Tomášek
I. Dvořák Zahajovací setkání
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Hledání partnera - první krok ke kooperaci
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
IP Alena Kopáčková (DFP)
Transkript prezentace:

Czech Business Center Regensburg- Místo pro česko- německou spolupráci Ing. Petr Král Jednatel, WebTrade CZ s.r.o. Václavské nám. 66, Praha 1 Im Gewerbepark C25, Regensburg

Důvody vzniku CBC Regensburg České firmy mají zájem být přímo přítomny na německém trhu Neexistence podobného projektu v ČR Snaha poskytnout maximální podporu českým firmám při vstupu na trh: Vznik skupiny partnerů Příprava zahájena v roce 2003 Spuštění projektu od 1.5.2004

Proč Regensburg ? Optimální geografická poloha vzhledem k ČR Výborné dopravní spojení z ČR Tradičně kladný přístup k ČR Universita Dostatek kvalifikovaných a jazykově vybavených pracovníků Dostatek kvalitních prostorů pro podnikání Podpora ze strany místních úřadů a institucí Zájem o spolupráci ze strany místních partnerů Rozumné náklady

CBC Regensburg dnes: Projekt funguje již více než 1,5 roku Vybudována síť partnerů pro řešení požadavků českých firem: Pronájem kancelářských a dalších prostor Asistenční služby, telefonní marketing Právní poradenství (advokát, notář) Daňové poradenství, vedení účetnictví Internetové služby Banka

CBC Regensburg dnes Česko- bavorské podnikatelské fórum 1. česko- bavorský veletrh Kontakty na místní sdělovací prostředky Podpora ze strany města a dalších institucí Zájem ze strany veřejnosti a podnikatelů Propojení s portálem www.tschechien-wirtschaft.de

Služby CBC Regensburg Zakládání poboček a společností Zajištění provozu poboček a společností Pořádání výstav a prezentací firem Asistenční služby Oslovování potenciálních klientů Poradenství Asistence při jednání na úřadech Získávání poptávek v SRN

Naše zkušenosti Po vstupu do EU zůstává mnoho nejasností Výklad práva je na různých místech v SRN různý Výhodou je pozitivní přístup místních úřadů Kontakty a zkušenost partnerů na místě pomohou českým firmám Adresa v SRN je známkou seriózního zájmu o tento trh Bavorska se téměř nedotkla recese v SRN

Děkuji Vám za pozornost Více informací na: www.czech-business-center.cz www.exportdosrn.cz www.tschechien-wirtschaft.de