MELODIE Úvod Tato internetová prezentace navazuje na první část, která byla zpracována v roce 2012. Jedná se o pokračování zajímavých budov a objektů,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNĚ
Advertisements

Auto výlet na Českomoravskou vysočinu
VYHLÍDKOVÉ LETY v roce 2011 a 2012.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Návštěva areálu Podskalní mlýn ….. Návštěva areálu se uskutečnila Areál se nachází na okraji Brna v pěkné přírodní lokalitě.
rok 2014 První část Snímky jsou automaticky posouvány
ZAJÍMAVÉ SNÍMKY z BRNA Rok 2014.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
Nové VÍTKOVICE Ing. Jan Světlík Předseda představenstva a generální ředitel VÍTKOVICE, a.s. MACHINERY GROUP Seminář Ostrava,
Druhá část Rok 2013 ……. Snímky navazují na první část kostelů a kaplí z minulého roku. Tyto byly pořizovány v jednotlivých městských částech Brna, ve.
2013 ….. Již tradičně každým rokem probíhají Vánoce v krajském městě Brně spojené s Vánočními trhy. Tyto jsou na třech místech v centru města Náměstí.
KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNA Foto grafie pořízeny v roce 2012 První část-střed města.
ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Srpen 2011.
Památková hlediska ochrany urbanistické struktury sídla příklady ze Zlínského kraje dubna 2010.
Procházka městem Brnem
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
Stavební ruch kolem plynojemu vrcholí – premiéra s Jarkem Nohavicou a Ostravskou filharmonií bude 8.května 2012.
Návštěva ZOO Brno Únor 2014 První část …… Návštěvu zoologické zahrady v Brně-Bystrci jsme uskutečnili 13. února 2014 Při prohlídce areálu se zvířaty.
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
Praha.
MELODIE … Zimní návštěva brněnské zoologické zahrady se uskutečnila …. V areálu zahrady bylo více jak polovina zvířat schována v domcích a.
NÁVŠTĚVA AEROKLUBU v Brně ……. Budova AEROKLUBU vlevo hangár s letadlama.
SLEZSKÉ ZEMSKÉ MUZEUM V OPAVĚ
Návštěva Bratislavy Listopad 2013 … Bratislava je hlavní město Slovenské republiky, kde má sídlo prezident v Grasalkovičovom paláci na Hodžově náměstí.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha. ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha.
LUHAČOVICE
Opava.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Mgr. Hana hoberlová, ZŠ Rajhrad
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
OPAVA. radnice HLÁSKA Na Horním náměstí je postavena budova, Hodinářská věž, jsou zde umístěny dva zvony. Jeden ze 17. století a druhý z 19. století.
KAMPUS Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Květen 2004Architektura knihoven1 Moravská zemská knihovna v Brně.
Olomouc.
Výlet autem do Mikulova a Valtic ÚVOD Naše první zastavení bylo v Pasohlávkách s prohlídkou areálu AQUALAND MORAVIA. Další zastavení byla návštěva.
… … Úvod V polovině měsíce prosince v roce 2014 jsem si prohlédl zajímavou výstavu Moravské vesničky a Betlému. Z prohlídky, která se mi líbila a.
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
Městská část Brno BOSONOHY
2012 …… VÁNOCE- VÁNOČNÍ TRHY VE MĚSTĚ PROBÍHAJÍ NA NĚKOLIKA MÍSTECH OD do NA NÁMĚSTÍ SVOBODY NA ZELNÉM TRHU NA MORAVSKÉM NÁMĚSTÍ Vánoce.
Zajímavé fotografie Brno- leden 2016 melodie Pohled na náměstí-Zelný trh z horní části, od sousoší sv. Trojice.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
B RNO Kateřina Konečná 5. třída. P AMÁTKY MĚSTA B RNA.
PEKING VELKÉ NÁRODNÍ DIVADLO W PEKINIE PEKINGSKÉ NÁRODNÍ VELKÉ DIVADLO SE NACHÁZÍ NA AENIDA CHAN, POBLÍŽ ZAKÁZANÉHO MĚSTA.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_11_Brno_kh1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Kateřina.
MELODIE.
Budovy fakult, vysokých škol a rektorátů
Snímky pořízeny v letech 2014 a 2015
Rekonstrukce DMC Račetice Slavnostní otevření
VYHLÍDKOVÝ LET
FOTOGRAFIE 2017.
DIVADLA v BRNĚ ….
Letecké snímky zajímavých objektů byly pořizovány při vyhlídkových letech, které prováděli Karel Dyntera a Vladimír Hudec z ultra lehkého letounu typu.
FOTOGRAFIE druhá část 2017.
VZPOMÍNKA NAROZENIN T.G. Masaryka
DIVADLA v BRNĚ 2016.
PŘICHÁZEJÍCÍ JARO 2017.
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
FOTOGRAFIE třetí část 2017.
1.
FOTOGRAFIE 2017.
VÁNOCE v BRNĚ 2017.
PEKING VELKÉ NÁRODNÍ DIVADLO W PEKINIE.
Česko-německo-židovské soužití v Brně
Transkript prezentace:

MELODIE

Úvod Tato internetová prezentace navazuje na první část, která byla zpracována v roce Jedná se o pokračování zajímavých budov a objektů, které byly postaveny v posledních a současných letech ve statutárním městě Brně.

Pohled na město Brno, v popředí věže Katedrály Petrova

Janáčkovo národní divadlo-ulice Rooseveltova budova divadla byla postavena v letech dle projektu architekta Víška a kolektivu, jeho provoz byl zahájen v říjnu 1965

Vstupní část divadla

Pohled na víceúčelovou halu Rondo, ulice Křídlovická, kapacita haly je 7700 míst, hala byla uvedena do provozu v r pod názvem Náplavka v popředí most přes řeku Svratku a v pozadí hrad Špilberk

Fakultní nemocnice, Brno-Bohunice, ulice Jihlavská 20

Historie nemocnice Základem dnešní nemocnice je budova CHOROBINCE, kterou projektoval ing. Architekt Pořízka a která byla slavnostně otevřena v roce Po druhé světové válce bylo nutno vybudovat nemocnici pro Brno. Studii rozpracoval ing. architekt Bedřich Rozehnal. V roce 1969 se započalo se stavbou podle projektu architekta ing. Spurného, která byla dokončena až o 20 let později s kapacitou lůžek. Byla slavnostně otevřena v roce 1989, kdy začala pracovat velká většina klinik. V roce 2005 byl zahájen provoz nové přistávací plochy pro vrtulníky. Dostavba pavilonu X byla dokončena v roce V současné době nemocnice disponuje s 2029 lůžky.

Spalovna komunálního odpadu v Brně byla vybudována v letech 1984 až 1989 uvedena do provozu v roce V letech proběhla rekonstrukce s instalací turbíny 23 MW a novým filtračním zařízením

Odbavovací terminál letiště Brno-Tuřany. Autor projektu-Petr Parolek. V roce 1989 získalo letiště statut mezinárodního civilního letiště. V roce 2004 bylo letiště předáno Jihomoravskému kraji. V roce 2006 byl otevřen moderní architektonicky pozoruhodný TERMINÁL

Pohled z letiště na Terminál foto-staženo z internetu

Vlevo - Masarykova univerzita, fakulta sportovních studií, Brno Bohunice- Kamenice 753/5. Slavnostní otevření

Budovy Masarykovy univerzity v Bohunicích, Kamenice 753/5, kde jsou lékařská a přírodovědecká fakulta. Slavnostní otevření univerzitního Kampusu bylo

Další pohled na objekty budov Masarykovy univerzity, stavební práce tohoto areálu začaly v roce 2003

Nová budova Technického muzea - ulice Purkyňova 105, otevření v r. 2010, původní umístění muzea bylo v barokní budově na ulici Josefská

Interiér budovy Technického muzea

Zajímavá budova na souběhu ulic Nové sady a Hybešova, postaveno v roce 2011

Nová budova, Moravská zemská knihovna - ulice Kounicova 113, byla pro veřejnost otevřena před 130 lety byla Moravská zem. knihovna zřízena a otevřena

Nově postavené budovy na ulici Holandská

SONO CENTRUM Veveří 113 komplex, kde je hotel, koncertní sál a restaurace

SONONO CENTRUM stavba koncertního sálu, který pojme 600 posluchačů. Nachází se v obří kopuli s výjimečnou akustickou. Architektem je František Šmédek a veřejnosti slouží od května 2014

…….. Snímky pořídili v roce 2014 a 2015 a do prezentace zpracovali Vladimír Hudec a Karel Dyntera