Použití zeleniny v kuchyni

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní výpočty mzdy Střední odborná škola Otrokovice
Advertisements

Použití luštěnin v kuchyni
Použití obilovin v kuchyni
Stravitelnost luštěnin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Zuzana.
Použití těstovin v kuchyni
Rozdělení zeleniny Střední odborná škola Otrokovice
Excel – základní početní operace
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
Servisní prohlídky – druhy, úkony
Rozvaha – sestavení Střední odborná škola Otrokovice
Pečení rostlinných a živočišných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Dvojitá okna deštěná Střední odborná škola Otrokovice
Obložkové zárubně Střední odborná škola Otrokovice
DHM – degresivní odpisy
Střední odborná škola Otrokovice
Jednotrubkový rozvod Střední odborná škola Otrokovice
Spojka třecí kotoučová – diagnostika
Účtování materiálových zásob, způsob B
Účtování nákladů – příklady souvztažností
Vaření – rozdělení, způsoby
Použití hub v kuchyni Střední odborná škola Otrokovice
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Pevné části motoru – kontrola, údržba
Studené předkrmy Střední odborná škola Otrokovice
Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice
Úvodní lekce do programu Excel Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr.
DHM – pořízení nákupem Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Nápravy – druhy, diagnostika závad
Kontrola tlumičů pérování
Brzdy – kontroly, závady a opravy
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Montáž otopných těles Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
Zpracování obilovin Střední odborná škola Otrokovice
Ostatní tepelné úpravy
Vaření rostlinných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Milena.
Potraviny rostlinného původu
Souvislý příklad na zásoby
Konstrukce otočných a posuvných vrat
Realizace logických obvodů
Typy a výpočty hospodářského výsledku
Vaření živočišných potravin
Kola a pneumatiky – montáž a kontrola
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
Slovní úlohy řešené pomocí rovnic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
Palubová křídla Střední odborná škola Otrokovice
Polyadice Střední odborná škola Otrokovice
Sčítání a odčítání výrazů Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana.
Vstřikovače vznětových a zážehových motorů
Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Kočtúchová Dostupné z Metodického.
Účtování výnosů – příklady souvztažností
Ubytovací zařízení Střední odborná škola Otrokovice
Aktivní bankovní obchody Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Geräte in der Klasse Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Statistika – základní pojmy, diagramy
Odvzdušnění palivových okruhů vznětových motorů
Komíny Střední odborná škola Otrokovice
Vazebná energie Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel Kovář.
Řízení – diagnostika závad, opravy
Objekty na tepelných sítích
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Receptury Střední odborná škola Otrokovice
Skladba – základní skladební dvojice Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Šikmé vzepření budov Střední odborná škola Otrokovice
Transkript prezentace:

Použití zeleniny v kuchyni Střední odborná škola Otrokovice Použití zeleniny v kuchyni Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Zuzana Hlaváčová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. www.zlinskedumy.cz

Charakteristika DUM Název školy a adresa Střední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, 76502 Otrokovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0445 /2 Autor Ing. Zuzana Hlaváčová Označení DUM VY_32_INOVACE_SOSOTR-KC-PN/1-SL-2/5 Název DUM Použití zeleniny v kuchyni Stupeň a typ vzdělávání Středoškolské vzdělávání Kód oboru RVP 65-51-H/01 Obor vzdělávání Kuchař-číšník pro pohostinství Vyučovací předmět Potraviny a nápoje Druh učebního materiálu Výukový materiál Cílová skupina Žák, 15 – 16 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální výuce učitelem, případně jako materiál pro samostudium, nutno doplnit výkladem, náplň: zelenina v kuchyni, výrobky ze zeleniny, použití zeleniny a zeleninových výrobků v kuchyni Vybavení, pomůcky Dataprojektor Klíčová slova Zelenina v kuchyni, výrobky ze zeleniny Datum 30. 12. 2012

Použití zeleniny v kuchyni Náplň hodiny: Zelenina v kuchyni Výrobky ze zeleniny Použití zeleniny a zeleninových výrobků v kuchyni Kontrolní úkol

Zelenina v kuchyni Při přípravě pokrmů NEPOUŽÍVÁME zvadlou, změklou, nažloutlou nebo poškozenou zeleninu Používá se čerstvá nebo tepelně upravená – vařená, smažená, dušená, grilovaná i konzervovaná Zeleninu tepelně upravujeme co nejrychleji, aby se zachoval její chuť a svěžest Cenné minerály a vitamíny obsahuje zeleninový vývar

Výrobky ze zeleniny Sušená Zmražená Konzervovaná mléčným kysáním Sterilovaná Protlaky, kečupy V sladko kyselém nálevu

Obrázky: Obr. 1: Kečup Obr. 2: Sterilovaná zelenina

Použití zeleniny a zeleninových výrobků v kuchyni Saláty Základy Samostatné pokrmy Šťávy (mrkvová, rajčatová) Polévky Omáčky Kompoty, moučníky, zmrzlinové poháry (rebarbora) Zdobení chlebíčků, jednohubek, kanapek Teplé předkrmy Dekorace – vykrajovaná zelenina

Kontrolní úkol: Níže uvedené druhy zeleniny použij v kuchyni do konkrétních pokrmů: Zelí, kyselý okurek, mrkev, hlávkový salát, paprikový lusk, cibule, špenát, celer, červená řepa, hrášek.

Možné řešení: Zelná polévka Španělský ptáček Mrkvový koláč Hlávkový salát se slaninou Lečo s vejci Cibule smažená na sádle Špenát dušený Smažený celer Ruský boršč Zadělávaný hrášek

Seznam obrázků: Obr. 1: Renam, [vid. 30. 12. 2012], dostupné z: http://www.clker.com/clipart-10518.html Obr. 2: Anonym, [vid. 30. 12. 2012], dostupné z: http://www.clker.com/clipart-canned-food.html

Seznam použité literatury: 1] Kolaříková, Jana, Potraviny a výživa, 1. Díl, Vydavatelství Orlík, 1994, Tisk Agrodat, Nové Město nad Cidlinou

Děkuji za pozornost 