Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Advertisements

Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Česká republika KRAJE Klikni na správný kraj.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
ZEMĚPIS KRAJE ČR - ADMINISTRATIVNÍ ROZDĚLENÍ 9. roč.
ČESKÁ REPUBLIKA – ADMINISTRATIVNÍ ČLENĚNÍ
VYPRACOVAL: Jáchym vérosta
Členění území naší vlasti
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Lucie Dvořáková, Markéta Foglová, Tomáš Gargulák
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_583_VyOv7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
VY_32_INOVACE_51_19 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Naše vlast – Česká republika
Česká republika: poloha, historický vývoj a obyvatelstvo a sídla
MÍSTNÍ SPRÁVA II. ..
Kraje a sídla ČR Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová.
KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY Projekt Vzdělání pro konkurenceschopnost
Jindřichův Hradec Spolupráce mezi knihovnami v koncepcích a v realitě.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
Název krajePodíl kraje v %Podíl obce v % Praha14,39,0 Jihočeský2,85,6 Jihomoravský5,713,5 Karlovarský4,25,1 Královéhradecký10,37,6 Liberecký11,59,3.
Členění území naší vlasti
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Naše kraje a jejich zajímavosti Vlastivěda 4
Anotace: Materiál je určený pro žáky 4. ročníku, pro výuku vlastivědy- tématu Česká republika, podtématu města. Jedná se o prezentaci na interaktivní.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Výkon státního odborného dozoru v roce 2015 Ministerstvo dopravy.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Určeno pro: žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor: Základy společenských věd, Občanská nauka Tematický okruh: Základy práva Téma: Územně-správní.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Milena RÁČKOVÁ Název:VY_32_INOVACE_523_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: OPAKOVÁNÍ – KRAJE.
 Česká republika je rozdělena do 14 krajů.  V čele kraje stojí hejtman.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_ZEMĚPIS TEMA: ČR – kraje ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
IT ve škole 2499/21/7.1.4/2010 Kraje ČR VY_32_INOVACE_C03 Sada 1 Člověk a příroda ZŠ Pačejov.
Obsah veřejných rozpočtů I 4. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 37.
Teorie a praxe rozvoje měst a obcí
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Kraje ČR Číslo: EU DUM 6_03 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Opakovací test – kraje ČR
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
VY_32_INOVACE_03_Členění území České republiky
Aktuální vývoj pracovní úrazovosti
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Srovnej kraje podle velikosti rozlohy VY_32_INOVACE_03
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
VY_52_INOVACE_40_Členění území ČR
Ekonomický vývoj Pardubického kraje a návrh rozpočtu 2012
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Česká republika územní členění.
Členění území naší vlasti
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
zpracovaný v rámci projektu
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
Vyjmenuj kraje ČR VY_32_INOVACE_01
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Transkript prezentace:

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Členění území naší vlasti Historické a současné rozčlenění České republiky Přehled krajů České republiky Krajská města

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Historické země Ve středověku tvořily naši vlast tři historické země. V současnosti se Česká republika člení na 14 krajů. Každý kraj má své krajské město. V něm sídlí krajský úřad. V čele úřadu stojí hejtman. Čechy Morava Slezsko

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Členění území naší vlasti Praha Středočeský kraj Jihočeský kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj Ústecký kraj Liberecký kraj Králové- hradecký kraj Pardubický kraj Vysočina Jihomoravský kraj Olomoucký kraj Moravskoslezský kraj Zlínský kraj Vyhledejte všech 14 krajů na své příruční mapě.

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Krajská města Na příruční mapě vyhledávejte krajská města jednotlivých krajů. Praha České Budějovice Plzeň Karlovy Vary Ústí nad Labem Liberec Hradec Králové Pardubice Jihlava Brno Olomouc Ostrava Zlín

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Zopakujte si kraje a krajská města Středočeský kraj Praha Jihočeský kraj Karlovarský kraj Ústecký kraj Liberecký kraj Královéhradecký kraj Pardubický kraj kraj Vysočina Jihomoravský kraj Moravskoslezský kraj Zlínský kraj Olomoucký kraj Plzeňský kraj Hlavní město Praha Praha České Budějovice Plzeň Karlovy Vary Ústí nad Labem Liberec Hradec Králové Pardubice Jihlava Brno Olomouc Zlín Ostrava

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Kraje a krajská města Získejte další informace o krajích a krajských městech.

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. O co se kraj stará? Hospodaření – příjmy a výdaje kraje a jeho institucí, zajištění chodu krajského úřadu vydávání obecně závazných vyhlášek; návrhy pro poslance

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Další působení kraje odvolací řízení – soud kontrola a pomoc obcím  přezkoumávání hospodaření obce  dozor, zda je dodržován zákon v samosprávě obc  Když je obec nečinná, rozhoduje za ni silnice osvojení a pěstounské péče dětí Některé další instituce – knihovna, příspěvkové organizace,…

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. ROZPOČET KRAJE Příjmy a výdaje

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Příjmy kraje daňové příjmy  daň z přidané hodnoty (DPH), z příjmů fyzických osob i firem část daní jde státu, část krajům, část obcím (%) z vlastních investic a podnikání  pronájem, prodej majetku,... další zdroje  dotace  úvěry Místní a správní poplatky, pokuty  např. poplatky za vydání povolení,….

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. dotace běžné dotace  účelové (splnění podmínek)  neúčelové Kapitálové (investiční) – nepravidelné  např. výstavba školy apod.,  financování investic–silnice apod. Od koho? ČR = ze státního rozpočtu  Ministerstvo financí  Jiná ministerstva (školství, zdravotnictví,…) EU

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Výdaje Za co kraje vydávají peníze?

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Výdaje krajůStředočeský kraj Sociální věci  Neziskové organizace Sport  Vyšší soutěže Kultura zdravotnictví  Krajské nemocnice – platy lékařů

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Výdaje středočeského kraje Opravy silnic  Nové se nebudují Splácení úvěrů  Nejzadluženější ze všech krajů  Splácí úvěry zadlužených nemocnic a za vypůjčené peníze na opravu silnice - celkem 500 milionů Kč ročně 6.A Platy krajských politiků, úředníků  za čtyři roky vzrostly o 40% Veřejná doprava  Provoz (vlaky jezdí – pohon,..), údržba (opravy), nové investice (nová trasa vlaku)  Pokles výdajů = rušení spojů = problémy s dojížděním do škol a do zaměstnání

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Středočeský kraj celkově Nejzadluženější kraj v ČR.  Řada závazků není v oficiální statistice zachycena a nyní je předmětem vyšetřování Policií ČR. Prudký pokles prostředků na veřejnou silniční dopravu v minulém roce způsobil problémy všem, kdo do práce a do školy musí dojíždět. Výdaje na sport v Kč na 1 občana kraje: Zdroj: