Lektion 10 Zuerst das Leben genieβen (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Materiál je v souladu s ŠVP ZŠ Vrbno pod Pradědem
Advertisements

Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Jméno autora: Mgr. Jana Vrbová Datum vytvoření:
Jméno autora: Mgr. Jana Vrbová Datum vytvoření:
Wir werden heute lange schlafen.Budeme dnes dlouho spát. Er wird morgen um 6 Uhr aufstehen.Bude zítra vstávat v 6 hodin. Ich werde dort pünktlich sein.Budu.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Mein Praktikum
Škola Střední průmyslová škola Zlín
Gleiche Eltern – unterschiedliche Kinder (cvičební materiál)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Lektion 12 Hobbys mit Problemen (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.
Lektion 11 Österreich (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová. Dostupné.
Opozita – podstatná jména Bogdan Nogol Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bogdan Nogol. Autor obrázků Tomasz Nogol souhlasí.
Lektion 9 Die Polizei – dein Freund und Helfer (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
6. LEKCE (6. TÝDEN) Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Insitute of Technology And Business In České Budějovice.
Lektion 1 Warum ich Deutsch lerne? (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_168 Jméno autora: Mgr. Lenka Pávková Název.
DEUTSCH MIT MAX LEKTION 8 Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Deutsch mit Max 2 Lektion 5. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní.
Německé předložky se 4. pádem PhDr. Taťána Tonová.
Německé sloveso „werden“ PhDr. Taťána Tonová. ANOTACE Kód DUMu: VY_32_INOVACE_4.NJ.19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Vytvořeno: leden 2014 Ročník:
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 12: Eine eigene Firma Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
DEUTSCH MIT MAX 2 LEKTION 1. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Tagesablauf I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyIntegrovaná střední škola technická, Benešov PředmětNěmecký jazyk Tematický okruh Erfindungen und Erfinder.
 Datum:  Projekt: Kvalitní výuka  Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/  Číslo DUM: VY_32_INOVACE_167  Jméno autora: Mgr. Lenka Pávková.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_NJ_3_4_7E_8E_SEI_15_SÄTZE.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 11: Wie bleibe ich fit? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Lektion 6 Verkehrsunfall (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyIntegrovaná střední škola technická, Benešov PředmětNěmecký jazyk Tematický okruh Medien TémaNepřímá otázka.
Lektion 5 Eine Woche in Trier (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Reise nach München Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Verben 1 Das Präsens Konjugation der schwachen Verben Pomocí této prezentace se žáci seznámí s časováním slabých (pravidelných) sloves v přítomném čase.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 8: Was ziehe ich an? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Č ASOVÁNÍ SLOVES V PŘÍTOMNÉM ČASE PhDr. Taťána Tonová.
Projekt : „EU peníze školám“ - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Lektion 8 Reiseland Tschechien (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyIntegrovaná střední škola technická, Benešov PředmětNěmecký jazyk Tematický okruh Mit allen Sinnen TémaVedlejší.
Lebenslauf, Zukunftspläne Myšlenková mapa Pomocí této metody se žácii zdokonalují v konverzaci na dané téma. Vybraná slovní zásoba je minimem, které je.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 14: Meine monatlichen Ausgaben Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová.
Lektion 7 Lebenslauf (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová. Dostupné.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Party Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková. Dostupné.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu Wiederholung 1.-3.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Wohnen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková. Dostupné.
Němčina pro jazykové školy nově 1. Lektion 2: Die Stadt Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického.
Lektion 2 Gleiche Eltern – unterschiedliche Kinder (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Soňa Strnadová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_34_Německý jazyk_věty jednoduché_souvětí Číslo.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie II.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Němčina pro jazykové školy nově 1
Němčina pro jazykové školy nově 1
Konjugation der Hilfsverben
Němčina pro jazykové školy nově 1.
Německý jazyk – Gramatické jevy
Němčina pro jazykové školy nově 1
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie III.
Temporalsätze VEDLEJŠÍ VĚTY ČASOVÉ Mgr. Alena Písaříková.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Němčina pro jazykové školy nově 1
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Wohnen
zpracovaný v rámci projektu
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

Lektion 10 Zuerst das Leben genieβen (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Slovní zásoba – Vokabeln Přiřaďte správně české a německé výrazy (1. část): 1.ausgehen 2.e Ehe 3.r Enkel 4.getrennt 5.r Ex-Mann 6.s Mädel 7.nutzen 8.r Onkel a)strýc b)bývalý manžel c)užívat d)vyjít si e)manželství f)oddělený g)vnuk h)holka

Slovní zásoba – Vokabeln Řešení (1. část): 1d, 2e, 3g, 4f, 5b, 6h, 7c, 8a

Slovní zásoba – Vokabeln Přiřaďte správně české a německé výrazy (2. část): 1.r Rat 2.e Scheidung 3.e Witwe 4.e Zukunft 5.verheiratet 6.glücklich 7.fest 8.überzeugt a)ženatý, vdaná b)stálý c)šťastný d)rada e)vdova f)přesvědčený g)rozvod h)budoucnost

Slovní zásoba – Vokabeln Řešení (2. část): 1d, 2g, 3e, 4h, 5a, 6c, 7b, 8f

Slovní zásoba – Vokabeln Přeložte věty (3. část): a) Můj bývalý manžel je již důchodce. b) Rozvod je pro děti stresující. c) Jeho rodiče žijí odděleně v Praze. d) Manželství je pro moji tetu důležité.

Slovní zásoba – Vokabeln Přeložte věty - řešení (3. část): a) Mein Ex-Mann ist schon der Rentner. b) Die Scheidung ist für Kinder stressig. c) Seine Eltern leben getrennt in Prag. d) Die Ehe ist für meine Tante wichtig.

Budoucí čas – přeložte slovní spojení:  vyrazím si  budeme se věnovat  sestěhují se dohromady  Petr bude využívat  rodiče si budou užívat  bude mít děti  ožením se

Budoucí čas – řešení:  ich werde ausgehen  wir werden widmen  sie werden zusammenziehen  Petr wird nutzen  die Eltern werden genieβen  sie wird Kinder bekommen  ich werde heiraten

Budoucí čas – přeložte věty: a)V létě se sestěhujeme dohromady. b) Půjdeš s bývalým manželem do kina? c) Můj tchán nebude číst tu knihu. d) V budoucnosti budeme bydlet s naším vnukem. vnukem.

Budoucí čas – řešení: a) Im Sommer werden wir zusammenziehen. zusammenziehen. b) Wirst du mit dem Ex-Mann ins Kino gehen? gehen? c) Mein Schwiegervater wird das Buch nicht lesen. nicht lesen. d) In der Zukunft werden wir mit unserem Enkel wohnen. Enkel wohnen.

Vedlejší věty s „dass/damit“ – přeložte: dass – otázka CO?  …, abys šel s námi. …, dass du mit uns gehst. …, dass du mit uns gehst.  …, abych četla knihu. …, dass ich das Buch lese.  …, aby studoval v Praze. …, dass er in Prag studiert.

Vedlejší věty s „dass/damit“ – přeložte: damit – otázka PROČ?  …, abys byl šťastný. …, damit du glücklich bist. …, damit du glücklich bist.  …, abychom bydleli společně. …, damit wir zusammen wohnen.  …, aby měla více peněz. …, damit sie mehr Geld hat.

Vazba infinitivu s „zu“ Nahraďte věty s „dass“ vazbou infinitivu s „zu“ a) Er freut sich, dass er mit uns geht. b) Sie wünscht, dass sie nach Italien fährt. c) Wir freuen uns, dass wir zusammen leben. d) Er wünscht, dass er mit Jana wohnt.

Vazba infinitivu s „zu“ – řešení: a) Er freut sich, mit uns zu gehen. b) Sie wünscht, nach Italien zu fahren. c) Wir freuen uns, zusammen zu leben. d) Er wünscht, mit Jana zu wohnen.

Vazba infinitivu s „um … zu“ Nahraďte věty s „damit“ vazbou infinitivu s „um … zu“ a) Sie tut das, damit sie glücklich ist. b) Wir arbeiten, damit wir mehr Geld haben. c) Sie lernen, damit sie das Abitur haben. d) Er tut alles, damit er mit uns geht.

Vazba infinitivu s „um … zu“ – řešení: a) Sie tut das, um glücklich zu sein. b) Wir arbeiten, um mehr Geld zu haben. c) Sie lernen, um das Abitur zu haben. d) Er tut alles, um mit uns zu gehen.

Použitá literatura: Prof. PhDr. HÖPPNEROVÁ, V. DrSc. Němčina pro jazykové školy – nově, 2. díl. Plzeň: Nakladatelství Fraus, ISBN Lekce 10.