Denali národní park Alaska USA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Snowy Mts: Rozsáhlý zarov. žulový povrch ve výškách kolem 1900 m, hřbety oblé, se skalkami. Dodnes aktivní tektonické pohyby ve zlomu Snowy River. Štítový.
Advertisements

AMERIKA POVRCH.
POVRCHOVÁ a PODPOVRCHOVÁ VODA
Národní park Nahuel Huapi je nejstarší národní park v Argentině. Byl založen v roce Obklopuje stejnojmenné jezero v podhůří patagonských And.
Národní parky České republiky
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 7. ročník Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor / předmět: Zeměpis Tematický okruh:
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace.
USA Zajímavosti.
uvádí ... obraz 16:9 Všem přátelům a známým Yellowstone National Park
USA United States of America
USA Rozloha km Počet obyvatel: obyvatel/km²
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:8. ročník Klíčová slova:USA - základní údaje, rozloha,
Severní Amerika Přírodní poměry.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční.
Großglockner (3798 m) pohled z jihu Rakousko
AUSTRÁLIE.
Národní parky v České republice
Informace a fotografie
Pohled na město Zajímavosti města Smírčí kámen, Socha sv. Jana Křtitele s křížem, Opevněný kostel sv. Jana Křtitele, Městská radnice, Celkový pohled.
Plzeňský kraj Přírodní poměry
Ghana ZŠ a MŠ Křesetice Únor 2012
YELLOWSTONSKÝ NÁRODNÍ PARK
Itálie -bylo schopno pojmout sedících diváků a bylo užíváno ke gladiátorským zápasům a veřejným podívaným.gladiátorským -V Koloseu se dokonce mohly.
Nový Zéland.
AMERIKA USA – Základní údaje III2-Z7-I-12
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_66.
Jihočeský kraj.
Švýcarsko vlajka a znak.
Téma hodiny: Kanada - základní údaje, poloha, přírodní podmínky
RAKOUSKO Martin VRZALA.
EVROPSKÁ UNIE NEJVĚTŠÍ politická a HOSPODÁŘSKÁ INTEGRACE
Amerika – Severní Amerika
Obr. 1 – mapa Severní Ameriky
Fotografie od Yair Moreshet Canadian Rockies Kanadské Skalnaté hory - jedna ze sedmi hlavních částí tohoto pohoří. Nachází se zcela v Kanadě na území.
Spojené Státy Americké
Moravskoslezské Beskydy
Np České švýcarsko.
JEZERO KONIGSSEE Jezero Königssee se nachází v jihovýchodním Bavorsku blízko německo-rakouské hranice.Jezero leží na dně hlubokého údolí obklopené strmými.
POLSKO I. Martin VRZALA.
Finsko.
Lotyšská republika Latvijas republika Kressl Martin 7.F.
Povrch-Příroda-Rostliny
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Marie Polanská NÁZEV:VY_32_INOVACE_18_ Národní park Šumava TÉMATICKÝ.
Aljaška. Poloha Severozápad severní Ameriky Patří USA V roce 1867 odkoupena od Ruska za 7,2 milionu dolarů Od Asie dělí Aljašku Beringův průliv Z jihu.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena USA New York Socha Svobody.
 Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice  Autor: Martin Klepl  Název: VY_52_INOVACE _13 Spojené státy americké  Téma: Zeměpis pro 2.
KANADA (DRUHÁ NEJVĚTŠÍ ZEMĚ NA SVĚTĚ) Asi před lety osídlují první lidé Kanadu.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
AutorJitka Jerhotová ŠkolaZŠ a MŠ Stožec, okres Prachatice TémaSousední státy ČR Název materiáluVY_52_INOVACE_05_RAKOUSKO Sada 2 PředmětVlastivěda Ročník5.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda, Zeměpis.
Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Autor: Mgr. Alena Černá Název: VY_32_INOVACE_Z_17_USA Číslo projektu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník Název materiálu VY_52_INOVACE_15_USA Autor Vladimír Kopal.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
SEVERNÍ A JIŽNÍ AMERIKA
Plitvická jezera.
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_11_IV_Z9_Severní_Amerika.
uvádí ... obraz 16:9 Všem přátelům a známým Yellowstone National Park
Aljaška Leona Šteflová.
NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Světadíly
New york city Open Presentation.
8. SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
Národní park Nahuel Huapi je nejstarší národní park v Argentině Národní park Nahuel Huapi je nejstarší národní park v Argentině . Byl založen v roce.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Kenai Fjords National Park
Název školy: Základní škola T. G
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
USA California Part-1.
uvádí ... obraz 16:9 Všem přátelům a známým Yellowstone National Park
Tomáš Trávníček.  Tatry jsou pohoří na severu Slovenska a jihu Polska, jsou součástí Karpat. Do roku 1992 byly nejvyšším pohořím Československa. Nyní.
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
Transkript prezentace:

Denali národní park Alaska USA

Národní park Denali National Park je svou rozlohou 24 Národní park Denali National Park je svou rozlohou 24.406 km2 největším parkem Aljašky. Jeho dominantou je horský masiv Mount McKinley 6.193 m., který je nejvyšší horou sev. amerického kontinentu. Nejbližším městem je Anchorage. Je zde mnoho ubytovacích kapacit, některé z nich zdarma. Park je otevřen od června do října. Zbytek roku je kvůli nízkým teplotám až –22°C uzavřen. Byl založen v roce 1917. Člení se na dvě zóny – plně chráněnou a na oblast, kde je místním obyvatelům povolen lov. Reliéf je charakterizován ledovci, jezery, vodními toky, morénovými valy. Je zde několik dosud činných sopek. Zemětřesení zde nejsou žádným překvapením. Vegetaci reprezentují hlavně tajgy a tundry. Je zde i mnoho velkých zvířat - karibu, grizzly, vlk a j.

Pohled ze satelitu

Vstup do parku

Vstup do parku

Příjezdová cesta pod Mt. Kinley

Návštěvnické centrum Eielson

Igloo Creek přístřešek strážců

Lower East Fork přístřeek strážců

Jezero Mirror Lake

Moose Creek přístřešek a ochrana před medvědy

Moose Creek přístřešek

Podzim v parku

Fish Creek bus zájezd

Sídlo Superintendent's residence

Řeka Toklat River - East Fork

Řeka Toklat River - East Fork

Mount McKinley a jezero Wonder Lake

Upper Windy Creek stanoviště strážců

Údolí Glacier Valley u návštěvnického centra Eielson

Jezero Wonder Lake

Řeka Nenana river

Mount McKinley

Mount McKinley přístup do parku

Mount McKinley

Jezera a lesy alpského typu

Jediná silnice v Denali

Grande Denali Lodge

Karibu

Los

Psoun

Grizly

Morénové údolí

Moréna

Mount Kinley

Podzim v parku

Oblast jezer

konec