Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuICT ve výuce Příjemce podpory - školaHotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název ověřovaného materiáluSada digitálních učebních materiálů pro výuku německého jazyka VY_32_INOVACE_JAN_1257 Tematická oblastReálie
Ročník:1.- 3.ročník Vzdělávací obor:Kuchař číšník H/01 Tematický okruh:Odborná slovní zásoba Téma: Die erste Mahlzeit Jméno autora:Mgr.Lenka Kolbabová Vytvořeno dne: Metodický postup (anotace) Materiál slouží k rozšíření odborné slovní zásoby
FRÜHSTÜCK Die erste Mahlzeit
Das Frühstück ist die erste Mahlzeit des Tages. Das Frühstück ist sehr wichtig als Starthilfe für den Tag. Frühstückst du? Warum ja / nicht? Wo frühstückst du? Mit wem frühstückst du? Was frühstückst du?
Zum Frühstück essen wir: Gebäck / Vollkorngebäck - (Brot, Brötchen, Hörnchen, Baguette) Butter oder Margarine Marmelade / Konfitüre - Aprikosen-, Sauerkirschen-,Erdbeer-…. Wurst - Schinken, Leberwurst, Mettwurst, Salami Käse - Frischkäse, Schnittkäse, Schmelzkäse, Schimmelkäse - Weichkäse / Hartkäse Honig Aufstrich Pastete
Eier - weich / hart gekochtes Ei, Rühreier Nuss-Nougat-Creme Müsli Cornflakes Joghurt Haferbrei
Feine Backwaren Muffins Plundergebäck Kuchen – Marmorkuchen, Lebkuchen Napfkuchen
Zum Frühstück trinken wir: Tee - schwarzer Tee, grüner Tee, Früchtetee, Kräutertee Kaffee - mit / ohne Zucker Milch - warme Milch / kalte Milch, Buttermilch, Sauermilch, Kakao Saft - Apfelsaft, Orangensaft
Zdroje: waren/feine-backwaren-und- kleingebaecke/ waren/feine-backwaren-und- kleingebaecke/