Mach mit! Lerne und wiederhole den Wortschatz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Advertisements

Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Zeitangaben Střední průmyslová škola Otrokovice
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Mach mit! Lerne und wiederhole den Wortschatz.
Německý jazyk příslovce tázací Wer. Wie. Was. Wo. Warum
Mach mit! Lerne und wiederhole den Wortschatz.
Mach mit! Lerne und wiederhole den Wortschatz.
AUF und AB Nahoru a dolů Jungfrau 4158 m Návod Prameny Zajímavosti Hra Konec.
Blasenspiel W-Fragen für Anfänger
Německý jazyk příslovce tázací Wer. Wie. Was. Wo. Warum
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného.
Německý jazyk slovesa pravidelná časování – malen - préteritum pasivně 1 sekunda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslav.
Mach mit! Lerne und wiederhole den Wortschatz.
Deutsch Lernwortschatz Einheit 0 Deutsch mit Max díl 1
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Opakování učiva 8. ročníku
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného.
Německý jazyk předložky se 3. pádem nácvik pasivně i aktivně 2 sekundy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslav Pěnička.
Německý jazyk předložky se 3. pádem nácvik spojení pasivně posun myší Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslav Pěnička.
KDE JSOU MÍČE – NA, POD, ZA, PŘED aktivita
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Příprava na lomené výrazy
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Mach mit! Lerne und wiederhole den Wortschatz.
DEUTSCH MIT MAX LEKTION 8 Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola.
Projekt : „EU peníze školám“ - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 13: Shoppen im Supermarkt Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Mach mit! Lerne und wiederhole den Wortschatz. Deutsch mit Max 1 – Einheit 8 Teil 1 Teil 2 Teil 3Teil 4Teil 5Teil 6 Návod: Prezentace slouží k nácviku,
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Soňa Strnadová Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_34_Německý jazyk_způsobová slovesa Číslo projektu:
DEUTSCH MIT MAX 2 LEKTION 1. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní.
DEUTSCH MIT MAX LEKTION 3. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Tagesablauf I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
DEUTSCH MIT MAX LEKTION 7. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola.
DEUTSCH MIT MAX LEKTION 6 Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV AUTOR: Mgr. Hana Halamová NÁZEV:VY_22_INOVACE_31_NJ9_Wiederholungstest 5/II TÉMA: Wiederholungstest ČÍSLO PROJEKTU:
Deutsch mit Max II. Lektion 3
Deutsch mit Max 2 Lektion 7. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní.
Mach mit! Lerne und wiederhole den Wortschatz. Deutsch mit Max 1 – Einheit 5 Teil 1 Teil 2 Teil 3Teil 4Teil 5Teil 6 Návod: Prezentace slouží k nácviku,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV AUTOR: Mgr.Hana Halamová NÁZEV:VY_22_INOVACE_22_NJ8_ AZ-kvíz,vyber odpověď TÉMA: Wiederholung ČÍSLO PROJEKTU:
Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785,
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Reise nach München Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
Deutsch mit Max Lektion 0. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_NJ_1_PIT_17_STUNDENPLAN.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_NJ.9.A.12_souveti_souradne_spojka _deshalb Datum :
Deutsch mit max lektion 1
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Wohnen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková. Dostupné.
Mach mit! Lerne und wiederhole den Wortschatz.
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUMu:
Anotace: Německý jazyk pro 9. ročník Souvětí souřadné se spojkou
Deutsch Lernwortschatz Einheit 0 Deutsch mit Max díl 1
Deutsch mit Max 2 Lektion 0
Němčina pro jazykové školy nově 1.
DEUTSCH MIT MAX LEKTION 4
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie III.
Deutsch mit Max II. Lektion 2
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Wohnen
Farben Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Wie spät ist es? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Fahrzeuge ‒ 1 Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Skloňování přídavných jmen po členu určitém
Německý jazyk předložky se 3
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Transkript prezentace:

Mach mit! Lerne und wiederhole den Wortschatz. Deutsch mit Max 1, díl 2 – Einheit 2 Teil 1 Teil 2 Teil 3 Teil 4 Teil 5 Teil 6 Návod: Prezentace slouží k nácviku, procvičování a opakování slovní zásoby podle učebnice nakladatelství Fraus Deutsch mit Max 1, díl 2 a je určena pro výuku němčiny jako druhého cizího jazyka na jazykové úrovni A1. Barevné členění odpovídá jednotlivým oddílům příslušné lekce a členění v pracovním sešitě žáků. Prezentace nabízí překlad z češtiny do němčiny (Teil 1, 2, 3) i z němčiny do češtiny (Teil 4, 5, 6). Slovíčka se dají volit v libovolném pořadí. Tato prezentace může sloužit i k domácí přípravě žáků. Ve škole je ji možné použít při zadávání písemných testů prověřujících znalost slovní zásoby (učitel klikne pouze na slovíčka, která chce do testu zařadit), je vhodná i pro ústní opakování slovíček, nalezne uplatnění při nácviku pravopisných a fonetických jevů, dá se použít i při různých soutěžích. Zde záleží pouze na kreativitě vyučujícího, jak danou prezentaci v hodině využije. Slovíčka psaná kurzivou nepatří do základní slovní zásoby úrovně A1. Obsluha prezentace: 1. kliknutí – symbolem ručičky na číslo 1–20 – české nebo německé slovíčko 2. kliknutí – překlad zvoleného slovíčka Prezentace díl 1, 2 a 3 jsou ozvučeny. Konec Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Mach mit! Teil 1 klasická hudba klassische Musik doleva nach links 11 2 občas ab und zu vstupenka die Karte 12 3 koncert das Konzert zítra morgen 13 jít na koncert ins Konzert gehen 14 mít v úmyslu,plánu vor/haben 4 plavecký bazén die Schwimmhalle Co máš v úmyslu? Was hast du vor? 5 15 6 oblíbený sport der Lieblingssport 16 ahoj zítra bis morgen 7 skoro každý den fast jeden Tag 17 jít s někým mit/kommen 8 tenisový klub der Tennisklub 18 taneční klub der Tanzklub 9 místnost der Raum 19 odpoledne der Nachmittag 10 rovně geradeaus 20 dopoledne der Vormittag Zpět

Mach mit! Teil 2 Mám hodně úkolů. Ich habe viel auf. vyznat se 1 Mám hodně úkolů. Ich habe viel auf. vyznat se sich aus/kennen 11 2 práce die Arbeit Jak se dostanu…? Wie komme ich…? 12 3 hory, pohoří das Gebirge tělocvična die Turnhalle 13 ostrov die Insel školní jídelna die Schulküche 4 14 die Sonne knihovna die Bibliothek 5 slunce 15 opalovat se in der Sonne liegen schodiště die Treppe 6 16 koberec der Teppich ředitel školy der Schulleiter 7 17 školní třída die Schulklasse 18 nábytek das Möbel 8 program das Programm die Möbelstücke 9 19 části nábytku 10 pro dnešek für heute nakupovat ein/kaufen 20 Zpět

Mach mit! Teil 3 regál, police das Regal die Eltern rodiče křeslo 1 regál, police das Regal 11 die Eltern rodiče 2 křeslo der Sessel 12 ein/laden pozvat 3 podkrovní místnost das Dachzimmer 13 festival die Festspiele mrzutý, kyselý sauer Můžeš přijet? Kannst du kommen? 4 14 nepořádek die Unordnung autobusové nádraží der Bussbahnhof 5 15 uklízet auf/räumen 16 zavolat 6 an/rufen okamžitě, hned sofort mít hodně práce 7 17 viel zu tun haben postavit stellen ošklivý hässlich 8 18 posadit setzen warten 9 19 čekat 10 položit legen das Denkmal 20 památník, pomník Zpět 4

Mach mit! Teil 4 klassische Musik klasická hudba nach links doleva 1 klassische Musik klasická hudba nach links doleva 11 2 ab und zu občas die Karte vstupenka 12 3 das Konzert koncert morgen zítra 13 4 ins Konzert gehen jít na koncert vor/haben mít v úmyslu,plánu 14 5 die Schwimmhalle plavecký bazén Was hast du vor? Co máš v úmyslu? 15 6 der Lieblingssport oblíbený sport bis morgen ahoj zítra 16 7 fast jeden Tag skoro každý den mit/kommen jít s někým 17 8 der Tennisklub tenisový klub 18 der Tanzklub taneční klub 9 der Raum místnost 19 der Nachmittag odpoledne 10 geradeaus rovně der Vormittag dopoledne 20 Zpět

Mach mit! Teil 5 Ich habe viel auf. Mám hodně úkolů. sich aus/kennen 1 Ich habe viel auf. Mám hodně úkolů. sich aus/kennen vyznat se 11 2 die Arbeit práce Wir komme ich…? Jak se dostanu…? 12 3 das Gebirge hory, pohoří die Turnhalle tělocvična 13 die Insel ostrov die Schulküche školní jídelna 4 14 die Sonne slunce die Bibliothek knihovna 5 15 in der Sonne liegen opalovat se schodiště 6 16 die Treppe 7 der Teppich koberec der Schulleiter ředitel školy 17 8 die Schulklasse školní třída 18 das Möbel nábytek 9 das Programm program 19 die Möbelstücke části nábytku 10 für heute pro dnešek ein/kaufen nakupovat 20 Zpět

Mach mit! Teil 6 das Regal regál, police die Eltern rodiče der Sessel 1 das Regal regál, police 11 die Eltern rodiče 2 der Sessel křeslo 12 ein/laden pozvat 3 das Dachzimmer podkrovní místnost 13 die Festspiele festival sauer mrzutý, kyselý Kannst du kommen? Můžeš přijet? 4 14 die Unordnung nepořádek der Bussbahnhof autobusové nádraží 5 15 auf/räumen uklízet 16 an/rufen 6 zavolat sofort okamžitě, hned viel zu tun haben 7 17 mít hodně práce stellen postavit 18 hässlich ošklivý 8 setzen posadit 9 19 warten čekat legen položit 10 20 das Denkmal památník, pomník Zpět 7

Použité prameny: FIŠAROVÁ, Olga; ZBRANKOVÁ, Milena. Němčina A1 Deutsch mit Max, díl 2: Pracovní sešit pro základní školy a víceletá gymnázia. 1. Plzeň: Fraus, 2007. str. 27 ISBN 978-80-7238-596-6. Zpět