USA – typical landmarks Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Advertisements

Označení DUM Pl - DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Finanční matematika – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva.
Vlastnosti posloupností
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
Rozvaha – sestavení Střední odborná škola Otrokovice
Posloupnosti – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Cibulková.
DHM – degresivní odpisy
London – test Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Střední odborná škola Otrokovice Prague – historical sights Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková Dostupné.
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
DHM – pořízení nákupem Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
House Painter Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
City of London Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Great Britain – test Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Hotels – accommodation Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
Souvislý příklad na zásoby
Typy a výpočty hospodářského výsledku
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Střední odborná škola Otrokovice Prague – culture and sport facilities Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 01Číslo.
Bricklayer Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Slovní úlohy řešené pomocí rovnic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Obst Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná. Dostupné z Metodického.
Woodwork Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
Travelling Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Plumber Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Sčítání a odčítání výrazů Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana.
Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Kočtúchová Dostupné z Metodického.
Holidays – Christmas Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Holidays and festivals – test
Účtování výnosů – příklady souvztažností
Australia – typical landmarks Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Great Britain – England Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Great Britain – Scotland Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Geräte in der Klasse Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Statistika – základní pojmy, diagramy
Střední odborná škola Otrokovice European Union – quiz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
London – Westmister Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Brzdy se vzduchotlakým ovládáním
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-3.PT-26-Londýn Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno.
The Big Apple NEW YORK. NEW YORK 2.stupeň Autor: Mgr.Radek Hasch, Masarykova ZŠ Plzeň Projekt "EU peníze školám", registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Statistika – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Cibulková.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Bc. Lucie Ševčíková Datum : Název : VY_22_INOVACE_2.2.2.
Střední odborná škola Otrokovice Prague – test Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Bc. Lucie Ševčíková Datum : Název : VY_22_INOVACE_2.2.2.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Vít Klimeš Název materiálu: VY_32_INOVACE_4_ANGLICKY_JAZYK_REALIE_11.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_07_25_USA. USA Anotace : Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací či rozšiřující učivo Autor: Mgr. Daniela Hamplová,
Anotace Didaktický materiál je určen především žákům 4. ročníků maturujících z anglického jazyka. Prezentace obsahuje cvičení a otázky určené k zopakování.
North East Quiz Tematická oblast Angličtina: The USA Datum vytvoření
The Political system of the USA and the UK
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Washington DC and New York
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
The United States of America: PLACES OF INTEREST
zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_05_Mrakodrapy_v_New_Yorku_zh1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
WASHINGTON D.C. Mgr. Zdislava Šmídová.
Transkript prezentace:

USA – typical landmarks Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Charakteristika 1 DUM Název školy a adresa Střední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, Otrokovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ /2 Autor Mgr. Jarmila Kameníková Označení DUM VY_32_INOVACE_SOSOTR-Mn-KJA/3-AJ-3/13 Název DUM USA – typical landmarks Stupeň a typ vzdělávání Středoškolské vzdělávání Kód oboru RVP M/01 Obor vzdělávání Management hotelových a turistických služeb Vyučovací předmět Konverzace v anglickém jazyce Druh učebního materiálu Výukový materiál Cílová skupina Žák, 17 – 18 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální výuce učitelem. Cílem je seznámení se slovní zásobou konverzačního tématu týkající se anglicky mluvicích zemí – the USA. Reálie hlavního města a dalších velkých měst této země. Vybavení, pomůcky Dataprojektor Klíčová slova USA, capital city, institutions, monument, elect, discover, seat, skyscrapers, national parks Datum

Contents  Some facts about the USA  The capital city and institutions  New York – Manhattan  Other big cities  National parks  Questions USA – typical landmarks

Some facts USA – federation of 50 states The main governing body is Congress – the Capitol The President is elected every four year The capital city is Washington D.C. America was discovered in 1492 by Christopher Columbus The 1st President was George Washington

Washington, D.C. Obr. 1 The main political body in the USA – Congress in the Capitol The seat of the House of Representatives and the Senate

White house The official residence and principal workplace of the President of the USA It was built in Neoclassical style It includes the Executive Residence, West Wing, East Wing and the others Obr. 2

Monuments in Washington Obr. 3 Lincoln Memorial Obr. 4 Washington Monument Obr. 5 Jefferson Memorial

New York NYC skyscrapers of Manhattan Obr. 7 A nice view of Central Park Obr. 6

The Statue of Liberty It was a gift to the USA from the people of France It is 93 meters high (the statue 46m) It was designed by the French sculptor Frederic Bartholdi It was constructed by Gustave Eiffel in 1886 UNESCO heritage Obr. 8

Other cities in the USA San Francisco New Orleans Obr. 9 Obr. 10 Obr. 11

National parks Grand Canyon Obr. 12 Obr. 14 Obr. 13

Questions: 1.What is the capital city of the USA 2.What institutions are situated in the capital city? 3.What monuments are situated in the capital city? 4.Do you know who designed the Statue of Liberty? 5.What is Manhattan famous for? 6.Do you know any other largest cities in the USA? 7.Do you know any national parks in the USA? 8.What are they famous for? 9.Who discovered America and when? 10.Who was the first president of the USA

Seznam obrázků: Obr. 1: Noclip, [vid ] dostupné z: Obr. 2: Edbrown05, [vid ] dostupné z: Obr. 3: Carol M. Highsmith, [vid ] dostupné z: Obr. 4: Wend Harman, [vid ] dostupné z: Obr. 5: Diliff, [vid ] dostupné z: Obr. 6: Daniel Schwen, [vid ] dostupné z: Obr. 7: Martin St-Amant, [vid ] dostupné z: _New_York_-_Octobre_2008.jpghttp://en.wikipedia.org/wiki/File:26_- _New_York_-_Octobre_2008.jpg Obr. 8: Elcobbola, [vid ] dostupné z: _New_York_-_Octobre_2008.jpghttp://en.wikipedia.org/wiki/File:26_- _New_York_-_Octobre_2008.jpg

Seznam obrázků: Obr. 9: Daniel Schwen, [vid ] dostupné z: Obr. 10: Pobrien301, [vid ] dostupné z: Obr. 11: VerrukteDan, [vid ] dostupné z: Obr. 12: Scott Catron, [vid ] dostupné z: _Arizona.jpg _Arizona.jpg Obr. 13: Jim Bahn, [vid ] dostupné z: Obr. 14: Jon Sullivan, [vid ] dostupné z:

Seznam použité literatury: