e-learningový kurz na podporu výuky předmětu Němčina pro právníky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

ON-LINE TESTY PRO DOKTORANDY NA UK FF PRAHA
V RÁMCI ZKVALITNĚNÍ A USNADNĚNÍ STUDIA JAZYKŮ NA SU OPF VÁM KATEDRA CIZÍCH JAZYKŮ A KOMUNIKACE NABÍZÍ V ZS 2011/2012 MOŽNOST ABSOLVOVÁNÍ TĚCHTO JAZYKOVÝCH.
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Sebehodnotící zpráva oboru speciální pedagogika na PdF MU
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Metodická podpora úprav RVP ZV
Maturitní zkouška z cizího jazyka Anglický a německý jazyk.
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
Brno, Projekt Q – Ram Popis studijního předmětu B. Tremlová, V. Celer, J. Doubek.
Mgr. Eva Komínková Využití digitálních učebních materiálů z oblasti elektrotechniky a ICT v anglickém jazyce JAZ.
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
CENTRUM JAZYKOVÉ PŘÍPRAVY PdF UP
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
ELearning na FIM UHK Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Jak pracovat s miniprojekty Metodický návod Zpracovala: PhDr. Alena Štěpánková.
Distanční kurz Základy fyziky v kombinované formě studia J. Kopečný, M. Kopečná, H. Tomečková, J. Trojková VŠB -Technická univerzita Ostrava,
Animace a eLearning Petr Korviny SCO 2006, Brno. Úvod Animace Animace Výhody (názornost, vhodnost nasazení pro výuku počítačových programů a dovedností,
Pro výuku jakéhokoli předmětu je důležitá nejen odborná kvalifikace vyučujícího, ale také způsob prezentace učiva studentům. Současný rozvoj multimediálních.
Environmentální výchova a
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Kurz IT Essentials na DFJP UPCE Ivan Panuška. IT Essentials: PC Hardware and Software Version 4.0  kurz nabízí úvod do odvětví IT  seznámení interaktivní.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
Studium eLearningovou formou na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v Karviné Petr Korviny, Jaroslav Ramík
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Plošná inovace předmětů s využitím e- learningových nástrojů Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU)
Specifika jazykové přípravy na Univerzitě obrany s podporou ICT
Z0026 Fyzická geografie Vyučující: Prof. RNDr. Rudolf Brázdil DrSc.
Interactive Insights into Business English Mgr. Lucie Fialová CJV ESF MU 3 December 2008.
Výuka českého jazyka pro cizince na Vysoké škole hotelové v Praze 8
E-learningový kurz pro examinátory zkoušky pro trvalý pobyt v ČR AUCCJ
Integrativní speciální pedagogika
Správa veřejného majetku O štěkajících kočkách a mňoukajících psech.
Inovace bakalářského studijního oboru Regenerace a výživa ve sportu Možnosti e-learningových nástrojů.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Ostrava,
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
E-learning v ISu Kontakt na e-technika:
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KATEDRA FRANCOUZSKÉHO JAZYKA A LITERATURY DNE 15. LEDNA 2011.
E-learning z druhé strany: pohled studentů Jiří Zounek Ústav pedagogických věd FF MU A. Nováka Brno
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Fyzická geografie Podzim 2014 Z0026/2 – čtvrtek 18 – 18.50, Z4 Z0026/3 – čtvrtek 19 – 19.50, Z4 Cvičení 1 - Organizační pokyny Mgr. Ondřej.
Fyzická geografie Podzim 2013 Z0026/4 – pondělí 13 – 13.50, Z3 Z0026/5 – pondělí 12 – 12.50, Z3 Cvičení 1 - Organizační pokyny Mgr. Ondřej.
Centrum jazykového vzdělávání Language Centre. VZNIK A ČINNOST CJV bylo zřízeno rozhodnutím Akademického senátu Fakulty humanitních studií na návrh děkanky.
CÍL Ocenit a podpořit inovační metody/projekty zaměřené na výuku a studium cizích jazyků, propagaci nových metod/projektů mezi učiteli a studenty.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia PhDr. Libuše Drnková a kol. Jazykové centrum FF UK.
Vzdělávací programy projektu „Implementace nové integrovatelné e- learningové infrastruktury do rezortu MV prostřednictvím videokonferenčního řešení“ Registrační.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ….
Zkoušky z jazyků a jazyková příprava do programu Erasmus+
Ostravská univerzita (1991 → )
Úvod do odborného stylu pro studenty s poruchami učení
učitelská mobilita Univerzita v Groningenu, Nizozemí
Integrativní speciální pedagogika
Možnosti audio-vizuálních aplikací v IS MU Mgr. Jitka Daňková
Z0026 Fyzická geografie Vyučující: Prof. RNDr. Rudolf Brázdil DrSc.
Cisco Networking Academy
Studijní obor Fyzioterapie
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
Při technické univerzitě v Liberci
Možnosti e-learningu v IS MU a ukázky tvorby multimediálních učebnic
Projekt VOV Ekonomická sekce jazyky
Transkript prezentace:

e-learningový kurz na podporu výuky předmětu Němčina pro právníky PhDr. Eva Šrámková Centrum jazykového vzdělávání Právnická fakulta MU v Brně

Projekt CJV 2007 –2. fáze projektu (tvorba kurzu a odpilotování) dílčí projekt : e-learningový kurz pro předmět Němčina pro právníky – pro studenty 2. semestru platforma:Informační systém Masarykovy univerzity

Cíle kurzu Tento kurz si klade za cíl: podpora a doplnění prezenční formy výuky na základě interaktivních cvičení, doplňkových materiálů a internetových odkazů vztahujících se bezprostředně k právnické němčině podpora a rozšiřování jazykových kompetencí v oblasti práva

Cíle kurzu rozšiřování odborné právnické terminologie získávání odborných kompetencí z německého právního systému (resp. německy mluvících zemí) z nejrůznějších právních odvětví porozumění vztahů a souvislostí v jednotlivých právních disciplínách podpora interkulturních kompetencí→ zdokonalování kompetencí komunikovat s právníky v německy mluvících zemích

Cílová skupina kurzu studenti 2. semestru PrF- doplnění prezenční formy výuky, popř. studenti Jazyka II frekventanti CŽV

Struktura kurzu interaktivní osnova s 10 moduly s odbornými tématy vztahujícími se bezprostředně k prezenční formě výuky složení jednotlivých modulů: receptivní a produktivní cvičení výhradně s odborným zaměřením doplňkové materiály (obrázky, schémata) internetové odkazy interaktivní feedback

Přínos kurzu a možnosti využití Možnosti využití kurzu: využití je nezávislé na časových možnostech jednotlivých studentů příprava na zápočtové testy a postupovou zkoušku kurz se specifickým odborným zaměřením poskytuje v rámci jediné interaktivní osnovy výuku celého semestru možnost procvičení libovolných částí jednotlivých modulů dle potřeb a zájmů každého studenta možnost opětovné práce s již vypracovanými odpovědníky doplňování a rozšiřování prezenčního studia v důsledku omezených časových možností

Interaktivní osnovy →představení samotného kurzu