Conversation – What´s the time Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grammar – Verb „to be“ Střední odborná škola Otrokovice
Advertisements

Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_10 Název materiálu: Vyjadřování věku a udávání času Tematická oblast: Angličtina 1. ročník – strojírenské.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
Pečení rostlinných a živočišných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
DHM – degresivní odpisy
Vaření – rozdělení, způsoby
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:
ČAS – TIME (čtvrt, půl, tři čtvrtě, celá + minuty)
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Fach Kellner Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Úvodní lekce do programu Excel Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr.
DHM – pořízení nákupem Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
House Painter Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
Nápravy – druhy, diagnostika závad
Kontrola tlumičů pérování
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
Vaření rostlinných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Milena.
Hotels – accommodation Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Souvislý příklad na zásoby
Realizace logických obvodů
Typy a výpočty hospodářského výsledku
Vaření živočišných potravin
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
Bricklayer Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Obst Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná. Dostupné z Metodického.
Woodwork Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
Palubová křídla Střední odborná škola Otrokovice
Travelling Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Plumber Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Sčítání a odčítání výrazů Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana.
Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Kočtúchová Dostupné z Metodického.
Holidays – Christmas Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Účtování výnosů – příklady souvztažností
Ubytovací zařízení Střední odborná škola Otrokovice
Geräte in der Klasse Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Carmechanic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
ČAS – TIME (čtvrt, půl, tři čtvrtě, celá + minuty)
Statistika – základní pojmy, diagramy
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Odvzdušnění palivových okruhů vznětových motorů
Střední odborná škola Otrokovice European Union – quiz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Použití zeleniny v kuchyni
Vazebná energie Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel Kovář.
Řízení – diagnostika závad, opravy
Objekty na tepelných sítích
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Receptury Střední odborná škola Otrokovice
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Šikmé vzepření budov Střední odborná škola Otrokovice
Time in english What´s the time? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Nela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu
I.Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP Mgr. Markéta Jelínková Large numbers.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Anglický jazyk – cvičení na podporu konverzace
What Time Is It? – Part 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VY_32_INOVACE_11_AJI_HODINY
WHAT’S THE TIME? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
VY_32_INOVACE_Sei_I_04 Numbers Název projektu: OP VK
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
VY_32_INOVACE_Kup_II_01 KOLIK JE HODIN?
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Marcela Götzová Číslo
Transkript prezentace:

Conversation – What´s the time Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Čechová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Charakteristika DUM Název školy a adresaStřední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, Otrokovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ /1 AutorIng. Alena Čechová Označení DUMVY_32_INOVACE_SOSOTR-KC-AJ/1-AJ-2/20 Název DUMConversation – What´s the time Stupeň a typ vzděláváníStředoškolské vzdělávání Kód oboru RVP65-51-H/01 Obor vzděláváníKuchař-číšník pro pohostinství Vyučovací předmětAngličtina Druh učebního materiáluVýukový materiál Cílová skupinaŽák, 15 – 16 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální výuce slovní zásoby na téma – číslovky a časové údaje; náplň: číslovky, udávání času a tematicky zaměřená cvičení Vybavení, pomůckyDataprojektor Klíčová slovaAnglická gramatika, číslovky, časové údaje Datum

Conversation – What´s the time Contents 1. Číslovky 1 – 20 Vhodná slovní zásoba 2. Číslovky 20 a výše Vhodná slovní zásoba 3. Udávání času Praktické příklady slovní zásoby 4. Praktická cvičení Procvičení slovní zásoby

Číslovky 1 – 20 1one11eleven 2two12twelve 3three13thirteen 4four14fourteen 5five15fifteen 6six16sixteen 7seven17seventeen 8eight18eighteen 9nine19nineteen 10ten20twenty Číslovky 13 – 19 jsou zakončeny koncovkou „-teen“. Pozor: three – thirteen five – fifteen eight – eighteen

Číslovky 20 a výše [2] 20twenty100a hundred (one hundred) 21twenty-one101 a hundred and one 22twenty-two110a hundred and ten 30thirty200two hundred 40forty299two hundred and ninety-nine 50fifty300three hundred 60sixty301three hundred and one 70seventy522five hundred and twenty-two 80eighty1,000 a thousand (one thousand) 90 ninety1,000,000 one million Pozor:three – thirteen – thirty four – fourteen – forty five – fifteen – fifty eight – eighteen – eighty

Číslovky k doplnění 1.Počítejte od 10 do 20 a pak od 10 do 1. 2.Řekněte všechna lichá čísla do 20 a pak všechna sudá čísla do Doplňte řady čísel až do 20 a přečtěte je: 1, 3, 5… 3, 6, 9… 1, 2, 4, 7… 4.Jaká čísla jsou ukryta v přesmyčkách?a)thige b)turnefoe c)wetlev d)heret

Udávání času [1] Kolik je hodin?What time is it? Říkáme-li, kolik je hodin, podmět je vždy it a sloveso v jednotném čísle: It is three o´clock.Jsou tři hodiny. Na otázku „V kolik hodin?“ užíváme předložku „at“: at 6 a.m. – v 6 hodin ránoat 6 p.m. – v 18 hodin večer at half past threev půl čtvrté at twenty to sevenza 5 minut třičtvrtě na sedm Anglický výraz pro čtvrthodinu je „(a) quarter“: Je čtvrt na jednu.It´s (a) quarter past twelve. Je půl jedné.It´s half past twelve. Je třičtvrtě na jednu.It´s (a) quarter to one.

Praktická cvičení Přeložte: It´s seven o´clock, I must get up. It´s eight o´clock, I must go to work. At five o´clock in the afternoon they finish their work and do their shopping. They go to bed very tired at eleven. půl sedmé, za 5 minut čtvrt na 12, čtvrt na 10, za 10 minut půl druhé Řekněte, kolik je hodin: Čtěte časové údaje: 8:17, 8:40, 10:04, 6:15, 9:00, 3:55, 1:58, 2:29, 7:30, 12:45, 13:50, 15:20, 16:45, 18:40, 19:55, 21:15, 22:30

Questions How many seconds is in quarter of an hour? How many minutes are there in half an hour? Doplňte číslovky: …….....days in a year ………..months in a year ………..weeks in a year ………..days in a week ………..hours in a day ………..minutes in an hour ………..seconds in a minute ………..years in a century

Seznam obrázků: Obr. 1:anonym, wmf, [vid: ], klipart Microsoft Office Obr. 2:anonym, wmf, [vid: ], klipart Microsoft Office Obr. 3:anonym, png, [vid: ], klipart Microsoft Office Obr. 4:anonym, wmf, [vid: ], klipart Microsoft Office Obr. 5:anonym, wmf, [vid: ], klipart Microsoft Office Obr. 6:anonym, jpg, [vid: ], klipart Microsoft Office Obr. 7:anonym, jpg, [vid: ], klipart Microsoft Office Obr. 8:anonym, wmf, [vid: ], klipart Microsoft Office Obr. 9:anonym, jpg, [vid: ], klipart Microsoft Office Obr. 10:anonym, jpg, [vid: ], klipart Microsoft Office Obr. 11:anonym, wmf, [vid: ], klipart Microsoft Office Obr. 12:anonym, wmf, [vid: ], klipart Microsoft Office Obr. 13:anonym, wmf, [vid: ], klipart Microsoft Office

Seznam použité literatury: [1] Kolektiv, STEP BY STEP 1, nakladatelství Fraus, 2007 [2] Kolektiv, TIME TO TALK 1, nakladatelství Polyglot, 2001

Děkuji za pozornost