Great Britain – Scotland Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Finanční matematika – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva.
Advertisements

Vlastnosti posloupností
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
Pokladní doklady Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – sestavení Střední odborná škola Otrokovice
Posloupnosti – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Cibulková.
DHM – degresivní odpisy
Účtování materiálových zásob, způsob B
London – test Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Střední odborná škola Otrokovice Prague – historical sights Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková Dostupné.
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_22.
The exercises to the topic Scotland with solution.
Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice
Úvodní lekce do programu Excel Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr.
DHM – další způsoby pořízení Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
DHM – pořízení nákupem Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Autor:Ing. Klára Polterová Předmět/vzdělávací oblast: Anglický jazyk Tematická oblast:Poznatky o zemích Téma:Scotland Ročník:2. Datum vytvoření:říjen 2013.
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
City of London Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Great Britain – test Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Hotels – accommodation Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Souvislý příklad na zásoby
Realizace logických obvodů
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Pavlína Hůrková Datum: Název: VY_22_INOVACE_
Typy a výpočty hospodářského výsledku
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Střední odborná škola Otrokovice Prague – culture and sport facilities Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
Bricklayer Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
Slovní úlohy řešené pomocí rovnic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Obst Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná. Dostupné z Metodického.
Woodwork Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
Travelling Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Plumber Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Sčítání a odčítání výrazů Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana.
Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Kočtúchová Dostupné z Metodického.
Holidays – Christmas Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Holidays and festivals – test
Účtování výnosů – příklady souvztažností
Australia – typical landmarks Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Aktivní bankovní obchody Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Great Britain – England Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Geräte in der Klasse Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Statistika – základní pojmy, diagramy
Střední odborná škola Otrokovice European Union – quiz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
London – Westmister Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
USA – typical landmarks Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Vazebná energie Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel Kovář.
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Vodorovné rozepření budov
Brzdy se vzduchotlakým ovládáním
Skladba – základní skladební dvojice Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Šikmé vzepření budov Střední odborná škola Otrokovice
OZNAČENÍ MATERIÁLU: AJ164 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Great Britain, The United Kingdom NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 ČÍSLO PROJEKTU:
Statistika – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Cibulková.
Střední odborná škola Otrokovice Prague – test Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Bc. Lucie Ševčíková Datum : Název : VY_22_INOVACE_2.2.2.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
AUTOR: Lenka Hrnčířová
Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Transkript prezentace:

Great Britain – Scotland Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Charakteristika 1 DUM Název školy a adresa Střední průmyslová škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, Otrokovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ /1 Autor Mgr. Jarmila Kameníková Označení DUM VY_32_INOVACE_SOSOTR-Mn-KJA/3-AJ-3/5 Název DUM Great Britain – Scotland Stupeň a typ vzdělávání Středoškolské vzdělávání Kód oboru RVP M/01 Obor vzdělávání Management hotelových a turistických služeb Vyučovací předmět Konverzace v anglickém jazyce Druh učebního materiálu Výukový materiál Cílová skupina Žák, 17 – 18 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální výuce učitelem. Náplň: seznámení s reáliemi Skotska, slovní zásoba s tím spojená Vybavení, pomůcky Dataprojektor Klíčová slova Location, flag, tourist destinations, lakes, the capital city, monster, the highest peak, typical sports. Datum

Contents  The capital of Scotland  Some facts about Scotland  What is Glasgow famous for?  Tourist destinations – Loch Ness, Loch Lomond  The highest mountain – Ben Nevis  Typical sports in Scotland  Questions Great Britain – Scotland

Great Britain Scottish landmarks Obr. 1

Edinburgh Edinburgh – the capital city of Scotland Obr. 2 Obr. 3 Obr. 4

Glasgow – one of the biggest city in Scotland Obr. 5 Obr. 6 Obr. 7 Glasgow University Royal Standard

Loch Ness Loch Ness – the largest and mysterious lake in Scotland Obr. 8 Obr. 9

Loch Lomond Loch Lomond – the second largest lake in Scotland Obr. 10 Obr. 11

Ben Nevis Ben Nevis – the highest peak of Great Britain Obr. 12 Obr. 13 Obr. 14

Sport in Scotland – golf and cricket in Scotland Obr. 15 Obr. 16

Some facts about Scotland The capital city is Edinburgh – the castle is one of the largest in Scotland Glasgow is the largest city in Scotland Scottish lakes are tourist popular – Loch Ness and Loch Lomond Ben Nevis is the highest peak in the UK Popular sport is golf, cricket

Questions: 1.What does the flag of Scotland look like? 2.What is the capital city of Scotland? 3.Where is the largest city of Scotland? 4.Name two largest lakes in Scotland. 5.What is the highest peak of Scotland and the UK? 6.Name the most popular sports in Scotland.

Seznam obrázků: Obr. 1: Kolino, Flag of Scotland.svg&page1 [vid.: ], dostupné z: Obr. 2: Parliament House Edinburgh.JPG [vid.: ], dostupné z: Obr. 2: Michael Reeve, Edinburgh Castle seen from Salisbury Crags.jpg id[vid.: ], dostupné z: Obr. 4: Bagpipe performer.jpg [vid.: ], dostupné z: Obr. 5: Lionrampant.svg&page1 [vid.: ], dostupné z: Obr. 6: Glasgow(Location).png [vid.: ], dostupné z: Obr. 7: University of Glasgow Gilbert Scott Building Feb jpg [vid.: ], dostupné z: Obr. 8: Loch Ness Urquhart.jpg [vid ], dostupné z:

Seznam obrázků: Obr. 9: Loch Ness from Urquhart Castle kingsley 30-JUN-09.jpg [vid.: ], dostupné z: Obr. 10: View of loch lomond.JPG [vid.: ], dostupné z: Obr. 11: LochLomond(wfmillar)Jan2000.jpg [vid.: ], dostupné z: Obr.12: BenNevis2005.jpg [vid.: ], dostupné z: Obr. 13: War Memorial,Ben Nevis.jpg.[ vid.: ], dostupné z: Obr. 14: Ben Nevis south face.jpg [vid.: ], dostupné z: Obr. 15: Lee Westwood bunker.jpg [vid.: ], dostupné z: Obr. 16: Ryan_watson_india_odi.jpg [vid.: ], dostupné z:

Seznam použité literatury:

Děkuji za pozornost