Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Služby a produkty informačního systému katastru nemovitostí ČR
Advertisements

Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
I. Dálkový přístup k postupům řešení životních situací Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele.
Právní rámec Nařízení vlády ze dne (č.304/2001 Sb.) a zákon č.227/2000 Sb. o elektronickém podpisu Standard ISVS pro provoz elektronických podatelen.
eGovernment – aplikace principů v ISKN
Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál.
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele Projekt „Malá integrace“
ISSS 2003 BusinessInfo.cz Portál státní správy pro malé a střední podnikatele Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu Michal Sontodinomo, CzechTrade.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Elektronická publikace
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Registry veřejné správy Koncepce a legislativní zabezpečení Konference ISSS března 2001 Hradec Králové Ing. Ebbo Petrikovits Úřad pro veřejné.
Proč aktualizovat údaje v SOVM ? Petr Stiegler odbor rozvoje projektů a služeb eGovernment.
ISSS 2006 Hradec Králové Václav Koudele vedoucí projektu.
Portál veřejné správy spolupráce s BusinessInfo CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Portál veřejné správy Stav projektu, služby zajišťované Českým Telecomem Pavel Paták.
E-podpis ve veřejné správě ISSS Blízká budoucnost e-podpisu ve veřejné správě  Správní řád – správní orgány:  Přijímají podání s elektronickým.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Seminární práce z předmětu SIPOL
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc
Portál hlavního města Prahy Ivan Seyček Jitka Pankrácová Magistrát hl
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
KI ISVS Klíčové projekty a koncepce rozvoje Hradec Králové, Petr Moldan.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Standard ISVS a weby KrÚ a MěÚ Jaroslav Svoboda Ministerstvo vnitra ČR.
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Základní registry.
Portál veřejné správy Prezentační část
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
identifikačního registru UIR-ADR
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Krajský rok informatiky 2006 Václav Koudele vedoucí projektu.
Interaktivní personální portál
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Seminář k soutěži Parádní web 21. leden 2014 Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský Brod.
Seznam orgánů veřejné moci OVM Ing. Martin Kořínek eGoncentrum ORP Nový Bydžov.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Informační zdroje české veřejné správy
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Informační systém sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
LEGISLATIVNÍ DROBEČKY …plus něco navíc
I. Setkání se starosty obcí
Projekt e-Sbírka a e-Legislativa snazší přístup k právu a k informacím o jeho změnách pro podnikatele JUDr. Vít Šťastný a Mgr. Aleš Gola Ministerstvo.
Transkript prezentace:

Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová

Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy Ministerstvo informatiky vytvořilo a spravuje Portál veřejné správy na základě zákona č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy. Zkušební provoz Portálu pro veřejnost byl spuštěn Návštěvnost Portálu veřejné správy k

Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Obsahová část Portálu Zákony zdarma jsou poskytovány platné předpisy v aktuálním znění, věstníky právních předpisů krajů, směrnice a předpisy EU Adresář kontakty a spojení na orgány státní správy a samosprávy, správní úřady s působností pro obec, statistická data o obci aj. Katalog životních situací vytvářen průběžně ve spolupráci s ostatními resorty a samosprávou, připravuje se webová služba, databáze životních situací pro samosprávu, propojení s transakční částí Podání v pilotnímu provozu Portál umožňuje tzv. malým organizacím přímé elektronické podání měsíčních výkazů zaměstnanců České správě sociálního zabezpečení Katalog informačních zdrojů, Obchodní věstník, Centrální adresa, Novinky z veřejné správy, Náhled do katastru nemovitostí, …

Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Životní situace státní správy Zpracovány jednotlivými resorty, které jsou za příslušné části odpovědny (ministři jmenují koordinátory, koordinátor zadává zpracování prvku ŽS příslušnému odboru) Životní situace dostupné na Portálu obsahují podrobný návod na jejich řešení, jsou propojeny s databází Adresáře a Zákony V první fázi je na Portálu zpracováno více než 150 situací (cca 120 ŽS pro občana, cca 30 ŽS pro podnikatele), připravují se ŽS pro cizince Postup řešení životních situací je zpracován na základě zákona 106/1999 Sb. a podle standardu ISVS 012 (30ti bodová tabulka)

Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Životní situace samosprávy Vytváření ŽS pro samosprávu – kraje a městské/obecní úřady Stávající ŽS mají celorepublikovou územní platnost. ŽS s platností krajů či obcí budou vytvářeny jako vzorové ŽS, které se nebudou zobrazovat pro anonymního uživatele, ale pouze pro odpovědné osoby ze samosprávy. Tyto odpovědné osoby budou moci vzory jednak vytvářet, jednak využívat pro tvorbu nových prvků ŽS s územní identifikací kraje / obce. ŽS tohoto typu budou zobrazeny podle lokalizace anonymního uživatele do obce bydliště; tj. zobrazí se pouze krajské ŽS kraje lokalizovaného bydliště a místní ŽS pro lokalizovanou obce bydliště. Spolupráce s projektem samosprávy SDZA

Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Podání Transakční část Portálu veřejné správy. V pilotnímu provozu Portál umožňuje tzv. malým organizacím přímé elektronické podání měsíčních výkazů zaměstnanců České správě sociálního zabezpečení. Bezpečnost je zajišťována na následujících úrovních: * Zabezpečená spojení * Šifrování * Použití digitálních certifikátů * Uživatelské identifikátory. Cílem je postupně umožnit přístup ke všem agendám veřejné správy, které je možno s využitím zaručeného elektronického podpisu vyřídit elektronicky prostřednictvím Portálu.

Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Změnové řízení a CPU Měsíc (změny + nové úřady) Zamítnuto srpen září říjen listopad prosinec leden únor březen Celkem (20,5%) Automatizovaná aktualizace dat Adresáře prostřednictvím webové služby (např. MF – ADIS, ČÚZK, ePUSA aj.) Požadavky na Centrální podporu uživatelů – cca 250 měsíčně

Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Navrhované funkcionality a aplikace II. etapy Webová služba pro aktualizaci adresáře Rozšíření adresáře o agendy veřejné správy Úřední desky Mapové služby Centrální adresa Vícejazyčná verze Portálu veřejné správy Vytvoření webové služby pro životní situace Životní situace pro samosprávu Dokončení propojení transakční a informační části Novinky z veřejné správy Aplikace volná místa Informační servis pro cizince Volební servis Informace o zdravotnictví Vyhledávání v seznamech profesních komor Elektronické přihlašování k platbám poplatků za provoz televize a rádia

Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Děkuji za pozornost portal.gov.cz