Conversation – Talking on the telephone Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grammar – Verb „to be“ Střední odborná škola Otrokovice
Advertisements

Excel – základní početní operace
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady39Číslo DUM.
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_ANJ449 Jméno autora:Mgr. Soňa Nekvindová Třída/ročník1. ročník.
Conversation – School and work Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.
Reported speech – nepřímá řeč Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
Rozvaha – sestavení Střední odborná škola Otrokovice
DHM – degresivní odpisy
London – test Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Střední odborná škola Otrokovice Prague – historical sights Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková Dostupné.
MS-Excel – financování školního výletu
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Fach Kellner Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Úvodní lekce do programu Excel Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr.
DHM – pořízení nákupem Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
House Painter Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
Nápravy – druhy, diagnostika závad
Kontrola tlumičů pérování
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
City of London Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Hotels – accommodation Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Conversation – Talking in the office Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Souvislý příklad na zásoby
Realizace logických obvodů
Typy a výpočty hospodářského výsledku
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Střední odborná škola Otrokovice Prague – culture and sport facilities Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
Bricklayer Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Obst Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná. Dostupné z Metodického.
Woodwork Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
Palubová křídla Střední odborná škola Otrokovice
Travelling Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Plumber Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Sčítání a odčítání výrazů Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana.
Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Kočtúchová Dostupné z Metodického.
Holidays – Christmas Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Holidays and festivals – test
Účtování výnosů – příklady souvztažností
Australia – typical landmarks Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Great Britain – England Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Great Britain – Scotland Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Geräte in der Klasse Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Carmechanic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
Conversation – What´s the time Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.
Odvzdušnění palivových okruhů vznětových motorů
Střední odborná škola Otrokovice European Union – quiz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Grammar – Future tense Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Čechová.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Komíny Střední odborná škola Otrokovice
Tableware Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Použití zeleniny v kuchyni
Vazebná energie Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel Kovář.
Řízení – diagnostika závad, opravy
Objekty na tepelných sítích
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Receptury Střední odborná škola Otrokovice
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Šikmé vzepření budov Střední odborná škola Otrokovice
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_10_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Střední odborná škola Otrokovice Prague – test Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_171.ANJ.12 Základy telefonování v angličtině.
Telephoning and Texting
INVITATION Pozvání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Transkript prezentace:

Conversation – Talking on the telephone Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Čechová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Charakteristika DUM Název školy a adresaStřední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, Otrokovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ /2 AutorIng. Alena Čechová Označení DUMVY_32_INOVACE_SOSOTR-Tr-AJ/3-AJ-2/18 Název DUMConversation – Talking on the telephone Stupeň a typ vzděláváníStředoškolské vzdělávání Kód oboru RVP33-56-H/01 Obor vzděláváníTruhlář Vyučovací předmětAngličtina Druh učebního materiáluVýukový materiál Cílová skupinaŽák, 17 – 18 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální výuce konverzačních témat při telefonním rozhovoru Náplň: Telefonní rozhovor, zahájení rozhovoru, vzkazy a ukončení rozhovoru Vybavení, pomůckyDataprojektor Klíčová slovaAnglická gramatika, starting a phone call, messages, extension, vocabulary Datum

Conversation – Talking on the telephone Contents 1. Talking on the telephone Příklady rozhovoru 2. Starting a phone call Praktické příklady konverzace 3. Messages - vzkazy Vhodná slovní zásoba 4. Finishing – ukončení hovorů Praktické příklady a cvičení

Talking on the telephone [1] Receptionist:Good morning. Brown and Harding. Can I help you? Caller:Good morning. This is Ms Kelly from Le Bon printers. Could I speak to Mrs Adams, please? Or her assistant? Receptionist:I´m afraid they´re in a meeting, Ms Kelly, and cannot come to the phone. Would you like to leave a message? Caller:Yes, please. I´m calling about your new price lists. Would you ask Mrs Adams to give me a ring when she´s free? Receptionist:Certainly, Ms Kelly. Thank you for calling, Ms Kelly. Caller:Thank you, too. Goodbye. Vocabulary:Mrs Adams – paní Adamsová (vdaná) Ms Kelly – paní Kellyová (bez rozlišení stavu) leave a message – nechat vzkaz price list – ceník

Talking on the telephone A typical phone conversation : Miss Sonia:Two three four six five. Mr Novák:Hello. It´s Petr here. Can I speak to Jane, please? Miss Sonia:I´m sorry, she isn´t here at the moment. Can I take a message? Mr Novák:Thanks. Could you just tell her Petr called. I´ll call back later. Miss Sonia:OK. I´ll tell her. Goodbye. Mr Novák:Bye.

Starting a phone call [1] This is Ms Kelly from Le Bon printers. Tady Kellyová, tiskárna Le Bon. Could I speak to Mrs Adams, please? Mohu mluvit s paní Adamsovou? I´m calling about your new price lists. Volám ohledně vašich nových ceníků. The person is not there: Volaný není přítomen: I´m afraid she´s in a meeting. Bohužel, má zrovna jednání. I´m affraid, he´s not here at the moment. Bohužel tu zrovna není.

Messages (vzkazy) Shall I také a message?Would you ask her to give me a ring? Mám něco vyřídit?Řekněte jí, prosím, aby mi zavolala. Would you like to leave a message?Could I leave a message? Chcete nechat vzkaz?Mohu nechat vzkaz? Answer these questions: 1.Which is quickest – a phone call, a fax, an or a letter? 2.Which is cheapest – a phone call, a fax, an or a letter? 3.Which is your favourite way of communicating with a friend?

Finishing (ukončení hovorů) Thank you for calling. Děkuji za zavolání. Goodbye. Na shledanou. Doplňte předložky: [1] 1. I´m very busy ….... the moment. Can I call you later? 2. He has an appointment with Mrs Adams ………. ten o´clock. 3. Hello, this is Mrs Adams ………… Brown and Harding. 4. I´m calling …………… our meeting next Thursday. 5. I´m afraid she isn´t here. She is …………. a meeting. 6. Thanks ………….. calling.

Praktická cvičení Přeložte: [1] 1.Mohu si od vás zavolat? (doslova Smím použít váš telefon, použít = use) 2.Můžu se na něco zeptat? (ask a question) 3.Řekněte jí, ať mi zavolá, až bude mít volno. 4.Dobrý den. Tady je Kraus z Brown Brothers Consulting. 5.Mohl bych mluvit s paní Brownovou? 6.Můžete mi, prosím, dát svoje telefonní číslo?

Questions 1.Požádejte přítele, zda byste mu mohli zavolat později. 2.Zeptejte se přítele, zda máte mluvit anglicky. 3.Doporučte příteli, že by si měl toto číslo pamatovat.

Seznam obrázků: [1]anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office [2]anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office [3]anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office [4]anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office [5]anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office [6]anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office [7]anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office [8] anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office [9] anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office [10] anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office [11] anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office

Seznam použité literatury: [1] ] Kolektiv, STEP BY STEP 1, nakladatelství Fraus, 2007

Děkuji za pozornost