Holidays – Christmas Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Finanční matematika – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva.
Advertisements

Vlastnosti posloupností
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Javorník AUTOR: Lenka Klíčová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Anglický jazyk ČÍSLO PROJEKTU: OPVK 1.4.,
Czech and Slovak Christmas and Christmas in European countries.
Rozvaha – sestavení Střední odborná škola Otrokovice
Posloupnosti – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Cibulková.
DHM – degresivní odpisy
London – test Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
DHM – pořízení nákupem Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
House Painter Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
City of London Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Great Britain – test Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Hotels – accommodation Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Typy a výpočty hospodářského výsledku
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Střední odborná škola Otrokovice Prague – culture and sport facilities Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
Bricklayer Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Travelling, accommodation – test Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Slovní úlohy řešené pomocí rovnic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Obst Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná. Dostupné z Metodického.
Woodwork Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
Travelling Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Plumber Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Sčítání a odčítání výrazů Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana.
Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Kočtúchová Dostupné z Metodického.
Holidays and festivals – test
Účtování výnosů – příklady souvztažností
Australia – typical landmarks Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Great Britain – England Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Great Britain – Scotland Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Geräte in der Klasse Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Statistika – základní pojmy, diagramy
Střední odborná škola Otrokovice European Union – quiz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_19_AJ2V Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
London – Westmister Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
USA – typical landmarks Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
VY_32_INOVACE_268 CHRISTMAS.
Brzdy se vzduchotlakým ovládáním
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Statistika – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Cibulková.
Christmas wish you. Doplňovačka ● Dárek _ _ _ _ _ _ _ ● Stromeček _ _ _ _ ● Hvězda _ _ _ _ ● Svíčka _ _ _ _ _ _ ● Sníh _ _ _.
Střední odborná škola Otrokovice Prague – test Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_ Jazyk anglický TEMA: Christmas ČÍSLO PROJEKTU:
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR:Lenka Hrnčířová VY_32_INOVACE_11_Konverzace v Aj 6.ročník_Christmas Téma:Christmas CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_Spo_III_07 Christmas in Britain Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Lenka Kulhavá NÁZEV: VY_32_INOVACE_ O 05 TEMA: ANGLIČTINA ČÍSLO PROJEKTU:
Christmas in the UK VY_32_INOVACE_02-57 Ročník: 8. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Anglický jazyk Tematický okruh: Cvičení.
Označení DUM Pl - DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
N ÁZEV ŠKOLY : ZŠ V ARNSDORF, E DISONOVA 2821, OKRES D ĚČÍN, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE J AZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE, A NGLICKÝ JAZYK, V ÁNOCE A UTOR : M ICHAELA.
Název projektu: Digitalizace výuky oboru Kosmetické služby
Czech Holidays and Traditions
VY_32_INOVACE_19_AJI_VÁNOCE
CHRISTMAS LESSON Anotace: Materiál je určen pro žáky 8
Christmas Tematická oblast Angličtina: The UK Datum vytvoření Ročník
Practice Vocabulary and your MEMORY.
Název školy:Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_14_ Christmas_ig1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Iveta.
AUTOR: Mgr. Alena Kaĺavská NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Christmas
Název školy:Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_14_ Christmas_ig1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Iveta.
Téma hodiny: UK Holidays - Christmas Předmět: English language
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Transkript prezentace:

Holidays – Christmas Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Charakteristika 1 DUM Název školy a adresa Střední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, Otrokovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ /2 Autor Mgr. Jarmila Kameníková Označení DUM VY_32_INOVACE_SOSOTR-Mn-KJA/3-AJ-3/16 Název DUM Holidays – Christmas Stupeň a typ vzdělávání Středoškolské vzdělávání Kód oboru RVP M/01 Obor vzdělávání Management hotelových a turistických služeb Vyučovací předmět Konverzace v anglickém jazyce Druh učebního materiálu Výukový materiál Cílová skupina Žák, 17 – 18 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální výuce učitelem. Cílem je seznámení se slovní zásobou konverzačního tématu týkající se svátků anglicky mluvících zemích. Materiál je zaměřen na období vánoc. Vybavení, pomůcky Dataprojektor Klíčová slova Decorations inside or outside, turkey, vegetables, X- mas pudding, Santa, reindeers, chimney, stockings. Datum

Holidays – Christmas  How do the British celebrate X-mas?  Christmas decorations  Typical Christmas dinner  Christmas pudding  Santa or Christmas Father  Presents  Questions Contents

How do British celebrate Christmas? They decorate their houses inside and outside December 24th is called Christmas Eve – common day Christmas Day – December 25th – the main day, presents in stockings or under trees In the evening they have Christmas Dinner December 26th is called Boxing Day Obr. 1

Christmas decorations Obr. 2: Christmas tree Obr. 4: candel Obr. 5: wreath Obr. 3: glass balls

Decorations Obr. 6: Inside Obr. 7: Outside Decorations: Electrical lights Wreaths Mistletoe Holly

Christmas dinner Roast turkey with potatoes and boiled vegetables They have dinner in the evening Obr. 8

Christmas pudding Plum Pudding, X-mas pudding,Pud Warm or cold Main ingrediants – sugar, treacle, suet, spices Flamed after brandy is poured Obr. 10 Obr. 9 Obr. 11

Santa or Christmas Father Sledge pulled by reindeers Enter homes through chimneys Santa Claus or X-mas Father Christmas present list Obr. 15 Obr. 14 Obr. 12 Obr. 13

What is prepared for Santa? Glass of brandy and cakes Stockings and stockings Obr. 16 Obr. 17 Obr. 18 Obr. 19 Obr. 20

Questions: 1.When do the British celebrate Christmas? 2.How do they call December 26th? 3.What do they have for Christmas Dinner? 4.What ingrediants do they put into Christmas pudding? 5.What decorations do they use inside and outside? 6.Who prepares presents for children? 7.How does Santa enter homes? 8.What do children write before Christmas? 9.Where are presents put into ? 10.What do families prepare for S……. ?

Seznam obrázků: Obr. 1: Microsoft, [vid ], dostupné z: Obr. 2: Microsoft, [vid ], dostupné z: Obr. 3: Microsoft, [vid ],dostupné z: Obr. 4: Microsoft, [vid ], dostupné z: Obr. 5: Microsoft, [vid ], dostupné z: Obr. 6: Microsoft, [vid ], dostupné z: Obr. 7: Microsoft, [vid ], dostupné z: Obr. 8: Microsoft, [vid ], dostupné z: Obr. 9: Microsoft, [vid ], dostupné z: Obr. 10: Microsoft, [vid ], dostupné z: Obr. 11: Microsoft, [vid ], dostupné z: Obr. 12: Microsoft, [vid ], dostupné z: Obr. 13: Microsoft, [vid ], dostupné z: Obr. 14: Microsoft, [vid ], dostupné z: Obr. 15: Microsoft, [vid ], dostupné z: Obr. 16: Microsoft, [vid ], dostupné z: Obr. 17: Microsoft, [vid ], dostupné z: Obr. 18: Microsoft, [vid ], dostupné z: Obr. 19: Microsoft, [vid ], dostupné z: Obr. 20: Microsoft, [vid ], dostupné z:

Seznam použité literatury: