The Eurostars Programme - new funding scheme for R&D performing SMEs.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Srovnání programů EUREKA a Eurostars s národními programy na podporu aplikovaného výzkumu a inovací Miroslav Janeček Praha, 11. září 2013.
Advertisements

Seminář Inovační potenciál ČR a programy EUREKA a Eurostars Evropský patent – aktuální vývoj ochrany Mgr. Petr Novotný 11. září 2013.
Financování Iniciativy Společenství Equal Ing. Václav Čermák Odbor Platební jednotky pro čerpání ESF, MPSV ČR Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Inovace 2007, Praha, 4. prosince Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce ČR Jan Marek Miloš Chvojka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Integrace ČR do evropského výzkumu – účast v 6.RP Technologické centrum Vladimír Albrecht, Národní informační centrum pro.
The Eurostars Programme. Vyhlášení programu (1) ‏ Společný program EUREKY a EU Podpora MSP s V a V podle čl.169 Evropské smlouvy s cílem tržního uplatnění.
Specifika Smlouvy o poskytnutí dotace u závěrečných výzev Říjen 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Asociace výzkumných organizací EUREKA evropská spolupráce v oblasti aplikovaného a průmyslového výzkumu a vývoje Ing. Václav Neumajer výkonný předseda.
Podpora mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji Bílý dům / 2. dubna 2009.
ČINNOST PŘÍSTROJOVÉ KOMISE
CIP (2007 – 2013) Ing. Tomáš Skuček 27.listopadu 2008.
Doing business through technologywww.eurekanetwork.org EUREKA Programy EUREKA a Eurostars a RIS3 ČR Svatopluk Halada - AIP ČR Inovace a technologie v rozvoji.
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
1 Nabídka stáží ve školicích institucích a individuální stáže IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
INOVACE 2004 Praha, Příprava předsednictví ČR v programu EUREKA Karel Šperlink Prezident AIP ČR Zástupce ČR v Skupině.
ZASEDÁNÍ PŘEDSEDNICTVA RVŠ ( ) STRUČNÁ INFORMACE MŠMT 1. ZÁKON O VYSOKÝCH ŠKOLÁCH 2. ZÁKON O FINANČNÍ PODPOŘE STUDENTŮ 3. PŘÍPRAVA ROZPOČTU 2012.
CIP (2007 – 2013) Ing. Lucie Chroustová 5. března 2009.
Body copy The Eurostars Programme is powered by EUREKA and the European Community EUROSTARS - zkušenosti z prvé výzvy programu Inovace 2008 Praha 3. prosince.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
CIP (2007 – 2013) Ing. Tomáš Skuček 5. března 2009.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Halma evropská síť literárních center Viktor Debnár Praha,
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Ing. Hana Veselá Magistrát hl. m. Prahy Odbor fondů Evropské unie.
1 Ministry of Education, Youth and Sports CZECH REPUBLIC PROGRAM EUREKA – Evropská spolupráce v oblasti aplikovaného a průmyslového výzkumu a vývoje Ing.Josef.
Možnosti spolufinancování projektů v oblasti ICT z programů EU PhDr. Blanka Hašová Ing. Martin Hiršal.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
EUREKA a Eurostars: nástroje pro inovace Inovace a technologie v rozvoji regionů Brno, Svatopluk Halada - AIP ČR, z.s.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 11. května 2015.
Program EUREKA a Česká republika Brno, Předsednictví České republiky v programu EUREKA Karel Šperlink Prezident AIP.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro II South Moravian.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
1 Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) – osa Mikrofinancování/sociální podnikání Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
BIC Brno, 10. Června 2016 Programy EUREKA a Eurostars 1.
Výzkum a vývoj A NĚKTERÉ DALŠÍ SOUVISLOSTI…. Výzkum a vývoj v ČR  Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace  Zákony, týkající se VaV  Informační systém,
Rozpočet Evropské Unie ING. DAVID SLAVATA, PH.D..
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
EUREKA a Eurostars: podpora inovací Inovační potenciál ČR, Praha doc. Ing. Karel Šperlink, CSc.
Plzeň, 23. dubna 2007 Meziregionální spolupráce INTERREG IIIC, INTERREG IVC.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Ve ř ejná ekonomika 2 Soustava ve ř ejných rozpočt ů Evropský rozpočet.
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
PODPORUJEME LIDI VE VYTVÁŘENÍ A ROZVOJI FIREM, KTERÉ MĚNÍ SVĚT
Rozpočet Evropské unie
Rozpočet Evropské unie
K omunitární programy- zkušenosti
Programy EUREKA a Eurostars - aktuální výzvy, možnosti pro VTP a inovační firmy Inovační potenciál ČR Praha, RNDr. Svatopluk Halada.
Fast Track to Innovation
Operační program VaVpI spuštěn
Praha, 23. června 2016 Pavel Lukeš
Program Eurostars.
Michal Šperling - EUREDIS
NÁRODNÍ PROGRAM – podpora územně plánovací činnosti obcí
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Czech Republic and EUREKA Clusters Josef Martinec, EUREKA NPC
Aktuality ve vyjednávání v Bruselu k SZP 2020+
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Komunitární program PROGRESS
- aplikace pro vyhledávání vědecko- výzkumných výzev
Transkript prezentace:

The Eurostars Programme - new funding scheme for R&D performing SMEs

The Eurostars programme společný program EUREKY a Evropské komise 27 členských států Přibližný rozpočet : 450 mil. Eur Cílem je na 560 projektů za 7 let První výzva je stanovena na 2. října 2007

What Eurostars offers Eurostars je určen pro malé a střední podniky s účastí V&V definice podle čl.169 Evropské smlouvy financování obdobně jako projekty EUREKA navíc 25% finančních prostředků ze 7. Rámcového programu

A Eurostars SME is… hlavní podmínkou pro žadatele : –10% FTE* ve V a V nebo –10% ročního obratu V a V *Full-time-equivalent

Funding Principles Eurostars více informací : Ing. Josef Martinec národní koordinátor EUREKA/EUROSTARS při MŠMT tel