ICT-2-1-44 M 5.r. Řešíme rovnice Anotace: Prezentace obsahuje p ř íklady k procvi č ování ř ešení rovnic. Prezentace je prezentována interaktivn ě na.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ICT 2- 3 – Melodie vzestupná, sestupná
Advertisements

ICT VLASTNOSTI TÓNŮ – výška tónů
ČTVEREC, OBDÉLNÍK A JEJICH OBVOD A OBSAH pro 5. ročník
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_745.
ICT M 5.R. Římské číslice
ANOTACE Šablona:ICT AJ Zájmena Přivlastňovací a osobní zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický.
ICT VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceZemědělství Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní informace.
ICT VL Naše okolí 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT M 5.r. Řešíme nerovnice Anotace: Prezentace obsahuje výklad u č iva nerovnice a p ř íklady k procvi č ování ř ešení nerovnic. Prezentace je.
ICT VL PRAVĚCÍ ZEMĚDĚLCI 4.R
ICT M 5.R. Zlomky Anotace: Prezentace obsahuje práci s pomůckou k pochopení učiva o zlomcích. Prezentace je prezentována interaktivně na tabuli.
ICT ČJ 5.ročník Význam slov IV.
ICT ČJ VS po L Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
 Anotace: Prezentace obsahuje cvičení, která slouží k procvičování sčítání a odčítání. Prezentace je prezentována interaktivně na tabuli.  Autor: Mgr.
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly III Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení učiva počítáme s velkými čísly. Prezentace je prezentována.
ICT M 5.R. Desetinná čísla
ICT M 5.R. Další jednotky hmotnosti
ICT M Opakování 4.ročník
ICT M 5.r. Písemné násobení
ICT ČJ VS po S Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
Anotace : ICT ČJ přídavná jména II. - 5.ročník
Anotace : ICT ČJ podstatná jména II. - 4.ročník
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly II Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení učiva počítáme s velkými čísly. Prezentace je prezentována.
ICT ČJ párové souhlásky uvnitř slov
ICT VL PRAVĚK II – 4.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Vzdělávací oblast: Matematika Autor: Vlasta Lindovská Jazyk: Český
ICT M 5.R. Desetinná čísla – v obchodě Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení čtení desetinných čísel. Prezentace je prezentována interaktivně.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT ČJ VS po V Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
ICT ČJ procvičování učiva 4. a 5.ročník
ICT M 5.R. Písemné násobení a dělení
ICT VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace.
ICT M 5.r. Slovní úlohy – v obchodě Anotace: Prezentace obsahuje cvičení, která slouží k řešení slovních úloh. Prezentace je prezentována interaktivně.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_744.
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly
ICT M 5.R. Římské číslice II
ICT VL Pravěk – procvičování 4.R
Sloh - pohádky Hádej pohádku
ICT ČJ VS po Z Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
OXIDY. Autor: Mgr. Magdaléna Č í ž ková Anotace: Prezentace shrnuje u č ivo o kovech pro ž áky 8. t ř ídy. Materiál lze pou ž ít v p ř ímé výuce, pro.
ICT ČJ podstatná jména I. - 4.ročník
Š ABLONA : ICT ČJ Č ÍSLOVKY 5.R. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
ICT M 5.R. Jednotky času
ICT M 5.R. Jednotky hmotnosti
ICT M 5.R. Jednotky času Anotace: : Prezentace obsahuje učivo Jednotky času v reálných situacích a příklady k procvičování. Prezentace je prezentována.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_748.
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
ICT VL Naše okolí 5.R.  Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět  Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět  Tematický okruh: Místo, kde žijeme  Anotace:
ICT VL Evropa 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
ICT ČJ VS po P Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
ICT ČJ VS po M Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
ICT M 5.R. Desetinná čísla kolem nás
VY_32_INOVACE_
Matematické rozcvičky (písemné násobení) VY_32_Inovace_05KJ-1
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
GEOMETRICKÉ TVARY A BARVY V LOGICKÝCH ŘADÁCH
Křížovky s VS po S II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Násobení čísly 10 a 100 VY_32_Inovace_14TK-1 Mgr
Závěrečné opakování VY_32_Inovace_20TK-1 Mgr
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec
Šablona 32 VY_32_INOVACE_05_30_ Převody jednotek obsahu-procvičení.
AUTOR: Petra kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ
Transkript prezentace:

ICT M 5.r. Řešíme rovnice Anotace: Prezentace obsahuje p ř íklady k procvi č ování ř ešení rovnic. Prezentace je prezentována interaktivn ě na tabuli. Autor: Mgr. Pavla Polanská Vzd ě lávací oblast: Matematika a její aplikace Vzd ě lávací obor: Matematika a její aplikace Tematický okruh: Č íslo a prom ě nná Jazyk: Č eský jazyk O č ekávaný výstup: provádí po č etní operace v oboru p ř irozených č ísel Speciální vzd ě lávací pot ř eby - žádné – Klí č ová slova: procvi č ování s č ítání, od č ítání, násobení a d ě lení Druh u č ebního materiálu: prezentace Druh interaktivity: aktivita Cílová skupina: žák Stupe ň a typ vzd ě lávání – základní vzd ě lávání - první stupe ň – druhé období Typická v ě ková skupina let Celková velikost – 142 kB – soubor pptx

5.ro č ník Řešíme rovnice

Urči řešení rovnic, správnost ověř zkouškou x = 630 x = ……………... x = …… Zk. …………………… a – 320 = 670 a = ……………… a = …… Zk. …………………… 355 – k = 180 k = ……………... k = …… Zk. …………………… c + 12 = 740 c = ………………. c = …… Zk. ……………………

Řešení x = 630 x = x = 380 Zk = 630 a – 320 = 670 a = a = 990 Zk. 990 – 320 = – k = 180 k = 355 – 180 k = 175 Zk. 355 – 175 = 180 c + 12 = 740 c = c = 728 Zk = 740

Urči řešení rovnic, správnost ověř zkouškou. 4. y = 100 y = …………………. y = …… Zk. …………………… 49 : u = 7 u = ……………….. u = …… Zk. …………………… d : 3 = 740 d = ………………… d = …… Zk. …………………… m = 215 m = …………….. m = Zk. ……………………

Řešení: 4. y = 100 y = 100 : 4 y = 25 Zk = : u = 7 u = 49 : 7 u = 7 Zk. 49 : 7 = 7 d : 3 = 740 d = d = Zk : 3 = m = 215 m = 215 – 45 m = 170 Zk = 215

Použité obrázky Obrázek Líza … 7/foto/03.jpg 7/foto/03.jpg