VÝVOJ ČLOVĚKA ZBRANĚ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hudba v pravěku Vývoj hudební kultury
Advertisements

JAN HUS.
Známí čeští ilustrátoři
U rybníka … U rybníků žije velké množství zajímavých zvířat a roste mnoho zajímavých rostlin.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
VESMÍR.
LES – PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVO
KAREL IV. ( ).
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. STAVBA A PROVOZ STROJŮ 2. OZUBENÉ PŘEVODY.
Zavedení výuky programování hradlových polí FPGA ve VHDL Učebna Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Kanada.
TŘÍDĚNÍ ŽIVOČICHŮ.
LES-PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVO 2
PRAHA - hlavní město České republiky.
Čtverec, krychle.
DRUHY DOPRAVY Lodní doprava Železniční doprava Letecká doprava
Nářečí v Čechách a na Moravě
Nejvýznamnější představitel historické prózy 19.století
1. SVĚTOVÁ VÁLKA.
Ovoce patří mezi plody. Dělíme je na: MALVICE PECKOVICE BOBULE
BOŽENA NĚMCOVÁ BABIČKA (Obrazy ze života venkovského) 1855
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol.
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
VESMÍR SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Zelenina.
Prezentace na téma vývoje bydlení člověka.
Hudební renesance ( polovina 15. – 16. století).
Les Les je domovem lesních zvířat. V lese také rostou rostliny, které člověku slouží k užitku. Jistě je skoro všechny znáte.
HUSITÉ- vojsko.
 Základní údaje obdélníka  Obdélníkové tvary  Základní údaje kvádru  Kvádrové tvary Obdélník, kvádr.
CESTA ŽELEZA A DRUHY KOVŮ
Česká státní hymna Kde domov můj?.
CESTA ŽELEZA A DRUHY KOVŮ Pč_086_Práce s kovy_Cesta železa a druhy kovů Autor: Mgr. Radomír Válek Škola: Základní škola Velehrad, okres Uherské Hradiště,
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Alpské země.
KAREL ČAPEK 1890 – 1938.
ZEMĚ a MĚSÍC.
SLUNCE A KOMETY. SLUNCE- nejbližší a pro nás nejdůležitější hvězda. -obrovská koule žhavých plynů -složení: především vodík a hélium.
Výroba piva.
TYPY KRAJINY - Krajiny podle nadmořské výšky
PŘEMYSLOVCI.
ANALYTICKÁ GEOMETRIE VZÁJEMNÁ POLOHA KUŽELOSEČKY A PŘÍMKY Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo.
SLOVANÉ.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
ČESKÝ STÁT - územní rozsah.
Nástroje symfonického orchestru
Alois Jirásek Staré pověsti české
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Les Půjdeme na výlet do lesa, našlapujte tiše, abychom viděli co nejvíce jeho obyvatel. Pouze ten, kdo se umí dívat, zažije dobrodružství.
TATO PREZENTACE BYLA VYTVOŘENA V RÁMCI PROJEKTU: Z AOSTŘENO NA PŘÍRODU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Lovci mamutů.
JARO Jaro je roční období, které začíná 21. března.
VELKÁ MORAVA.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Instrukční soubor 1.
VY _12_INOVACE_D.6.05 DĚLENÍ PRAVĚKU – 6. ROČNÍK Autor: Mgr. Renata Koprová Datum: 11. září 2012 Ročník: 6. ročník Vzdělávací oblast: Člověk a společnost.
Krajina kolem nás START: Hraniční přechod Hartava-Hrádek nad Nisou 21
Tato prezentace byla vytvořena
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Dějepis 6. ročník
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
V soustavě souřadnic zobrazíme bod A.
Obor hodnot funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Yvonna Vančurová. Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Škola.
Hudba ve středověku ( 4. – 15. stol.).
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Transkript prezentace:

VÝVOJ ČLOVĚKA ZBRANĚ

Opracovaný kámen – PAZOUREK – starý 250 000 000 mil.let.

SEKERA – používaná jako zbraň i nástroj

OŠTĚP – umožňuje lov i boj na větší vzdálenost

LUK A ŠÍPY- vyráběny z tisového dřeva( pevné a pružné) - hroty šípů z pazourku, kostí, bronzu, železa

DÝKA – bronzová, stáří asi 4 000 let

Prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.08/01.0025 Podpora realizace počítačového zaměření ŠVP ZŠ Valašská Bystřice. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I N V E S T I C E D O R O Z V OJ E V Z D Ě L Á V Á N Í