  © Filip Ryšavý.  Narozen: 13. 4. 1940 v Bukurešti v Rumunsku  matka byla skladatelka, otec Theodor klavírista a dirigent a strýc skladatel a dirigent.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Závěrečná práce E - learning
Advertisements

Název šablony: Inovace v HV 32/Hv06/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
* Jedná se o aplikační software, který umožňuje střih a další zpracování videozáznamů a jejich export do různých formátů, případně i finalizaci DVD. *
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Mgr
Lomy Mořina Jana Linhartová. Kde se lomy nacházejí? Lomy Mořina se nacházejí v CHKO Český kras Poblíž Karlštejna Jsou z vápence.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_123_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Medailonky Wolfgang Amadeus Mozart HV-1 Hudební výchova DUM č. 17
HV-1 Hudební výchova DUM č. 18 Prima – kvarta osmiletého studia
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Jakub Jan Šimon Ryba Přeštice
Stručná anotace : Prezentace slouží k výkladu a procvičení učiva tématu Západ USA tématu Západ USA Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Individualizace.
Fagot Eva Michalisková.
Trance music - Druh elektronické taneční hudby, která vznikla v 90. letech v Německu (úplný začátek trance hudby se ale přiřazuje ke Britské skupině The.
J-POP Adéla Felcmanová. J-pop = Japanese pop Počátky sahají až do 60. let Všeobecně se rozšířil v 90. letech.
Povídka, hlavní postavy
Bukovinová Barbora, sekunda
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Vesmír – Sluneční soustava
Božena Němcová VY_III/2_INOVACE_82_Božena Němcová Mgr. Jana Svobodová.
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Dita Dufková.  Nejv ě tší a nejlidnat ě jší stát Ji ž ní Ameriky  Hlavní m ě sto: Brasília  Jazyk: portuglština  Státní z ř ízení: prezidentská federativní.
Sloučenina kobaltu umí lapat kyslík ze vzduchu i vody Vypracoval: Vladimír Paloušek Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15.
Klarinet.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_358_Leoš Janáček AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
Medailonky HV-1 Hudební výchova DUM č. 20 Prima – kvarta osmiletého studia Mgr. Milena Naglmüllerová; Gymnázium, Sušice Tento materiál byl vytvořen v.
D. Vondráčková, V8A Gymnázium Jiřího Ortena
Název Václav Hrabě Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie
ICT 2 – 3 – 29 HV Leoš Janáček Anotace: Materiál seznamuje žáky s hudebními díly a životem autora. Prezentace obsahuje odkaz na poslechovou skladbu a.
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv08/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
BAROKO.
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv05/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
název odvozen od anglického to rag – roztrhat nebo rozervat, melodie je totiž jakoby rytmicky roztrhána černoši doufali, že se prosadí jako vážná hudba,
Měření napětí Měření napětí Ing. Jaroslav Bernkopf Elektrická měření.
ZLÍNSKÝ KRAJ KONZERVATOŘ P. J. VEJVANOVSKÉHO KROMĚŘÍŽ DĚJINY HUDBY Název školyKonzervatoř P. J. Vejvanovského Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/
Wolfgang Amadeus Mozart
Blues Richard Malý.
ICT – 2 – 3 – 21 HV - Bedřich Smetana
ICT – 2 – 3 – 34 HV J.Suchý a J.Šlitr
Cembalo Kristýna Sadloňová SEKUNDA.
Bo ř ek Králík.  50. léta 20. století v USA  vytvo ř ili ho Afroameri č ané  objevil „ č ernou“ muziku pro bílé Ameri č any a Evropany.
Výukový materiál: VY_32_INOVACE_Nobelova cena Název projektu: Šablony Špičák Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Autor VM: Mgr. Šárka.
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Vesmír – Sluneční soustava
ICT – 2 – 3 – 23 HV Wolfgang Amadeus Mozart
Housle Martin Otýpka sekunda.
Eliška Židlická Sekunda
ROMAN DVOŘÁK Kubánská hudba. Hudba vznik spojením tradic španělské a černošské hudby především taneční – habanera, bolero, rumba, claves, guaracha, bonga,
Akrobatická gymnastika
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj
ICT – 2 – 3 – 28 HV - Bohuslav Martinů
Portréty literárních osobností světové literatury
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_359_Bohuslav Martinů AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
Lucie Pryclová, tercie.  demokratický stát v Malé Asii a z menší části v JV Evropě  hlavní město – Ankara  turecká kuchyně patří mezi nejvyhledávanější.
LEOŠ JANÁČEK ( – ).
ARGENTINA Martin Saňka.
ICT 2 – 3 – 25 HV František Škroup – Kde domov můj
Vietnamská hudba.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
Ondrášková Markéta Kvarta
Petr Suk Gymnázium Jiřího ortena V8A
Savci pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Třídění živočichů Mgr. Hana Patschová duben 2011 VY_52_INOVACE_19.
Francouzská hudba Ema Veselá, tercie.
Referát do HV VIKTOR ČANĚK
Bugatti Veyron Valérie Grodová.
Vedení VN a VVN Ing. Jaroslav Bernkopf Vedení VN a VVN
Jakub Jan Ryba Česká mše vánoční
Osvobozené divadlo Semafor & Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Jean François Millet a Barbizonská škola Vladimír Sobota.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
& Osvobozené divadlo Semafor
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

  © Filip Ryšavý

 Narozen: v Bukurešti v Rumunsku  matka byla skladatelka, otec Theodor klavírista a dirigent a strýc skladatel a dirigent  od roku 1963 studoval hru na housle na Conservatoire National Supérieur de Musique v Paříži  Od roku 1964 se začíná věnovat skládání hudby

 Filmovou hudbu píše od počátku 70. let 20. století  Nejznámější: Roztržitý (1970) Dobrodružství rabína jákoba (1973) Křidýlko nebo stehýnko (1976) Jeden hot a druhý čehý (1978) Velký blondýn s černou botou (1972) Návrat velkého blondýna (1974)  A další filmy: Hořčice mi stoupá do nosu (1974), Rána deštníkem (1980), Eso es (1982), Blbec k večeři (1998), KOndoMEDIE (2001), Jsem nesmělý,ale léčím se (1978), Hračka (1976)- s J.P. Belmondem

o Křidýlko nebo stehýnko: o Dobrodružství rabína jákoba o Hračka

 dva Césary za nejlepší filmovou hudbu filmů DIVA (1982) a LE BAL (1984)  Získal řadu zlatých a platinových desek po celém světě  Je Rytířem řádu Čestné legie

 cosma/ cosma/  content/uploads/2014/09/vladimir-cosma zzypq.jpg content/uploads/2014/09/vladimir-cosma zzypq.jpg