Datové Centrum IKEM, ÚIK David Hačkajlo, Jana Hyánková, Daniela Němcová Datové Centrum IKEM, ÚIK Symposium InterSystems 2004, Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Webové rozhraní pro datové úložiště
Advertisements

Multidimenzionální analýza zdravotnických dat v prostředí webu RNDr. Karel Drdla RNDr. Zlata Kubů DCB Actuaries and Consultants
I. Dálkový přístup k postupům řešení životních situací Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele.
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Digitalizace krizového plánu kraje Středočeského kraje
Přednáška č. 5 Proces návrhu databáze
Passport PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Databáze citačních rejstříků Web of Science.  Online akademická služba provozovaná společností Thomson Reuters.Thomson Reuters  Databáze citačních rejstříků,
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Nemocniční informační zdroje v systému e-zdravotnictví 3. října 2012 Ing. Vladimír Rous, MBA.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Technologie portálu Pavel Krayzel CELN o.s.
Úvod do databází Databáze.
Radiologický informační systém Marek Mechl
Vývoj nemocničního informačního systému v CACHÉ
ČVUT Praha, Fakulta elektrotechnická Diplomová práce Informační systém házenkářského turnaje Petr Plodík.
Popis systému DBMAN. Obecná charakteristika Systém DBMAN vychází ze snahy maximálně zobecnit přístup k datům v jednoduchých databázích. Původním záměrem.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Obor informační technologie
Mycroft Mind Sémantický a vizualizační engine nejen pro novou generaci eShopů InterSystems Sympozium
ESTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Systém pro eVŠKP.
Úvod. školní: příprava na předmět Databázové systémy praktický: webové aplikace databázové systémy základy vývoje webových aplikací od návrhu databáze.
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Datové schránky ve velké společnosti SharePoint partenrská konference Microsoft Pavel Salava Mainstream technologies,
E-learning ve výuce na SŠ
Serials Solutions – další krok k rozvoji informačních e-služeb knihoven ČVUT Ilona Trtíková Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských.
ARL klient Stručný přehled funkcí Klient – jiný přístup k datům v systému  Umožňuje používat i další pole v záznamu - Je nezbytný v případě.
Návrh a tvorba WWW Cvičení 7 PHP & Oracle - Bezpečnost.
ISOČ® Informační systém obchodní činnosti
Walter Schorge Archa – Open Source archivní informační systém v NTM Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě
Elektronická žákovská knížka Autor: Matěj Liederhaus Vedoucí projektu: Klára Císařová.
Úvod do MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
CIS Cizinecký informační systém
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
Oborová brána TECH tech.jib.cz Seminář „Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? “ Praha, NTK PhDr. Lenka Hvězdová.
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
MUDr. David Hačkajlo Datové Centrum IKEM, ÚIK
Realizační tým ICZ duben 2005
Elektronický registr oznámení Zpracoval(a): Mgr. František Rudecký
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
Databáze Lokální systémy a SQL servery VY_32_INOVACE_7B10.
Spojení obzorů: Lotus Domino a Caché/Ensemble Možnosti jsou i tam, kde je nečekáte…
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
Projekt Digitální knihovna AV ČR a vývoj systému Kramerius Martin Lhoták, Knihovna AV ČR AMK v digitálním světě 2005, Praha.
Datovýsklad Datový sklad V budoucích službách státního archivu.
Koncepce rozvoje IS kraje Petr Pavlinec odbor informatiky Krajský úřad kraje Vysočina
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
ŠEDÁ LITERATURA Šedá literatura - z nejdůležitějších a nejstrategičtějších zdrojů vědeckých, technických a obchodních informací - „polopublikovaná literatura“
Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
CODEXIS Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Protálová řešení Příklady reálných nasazení Tomáš Kutěj System Engineer Microsoft.
Popis systému DBMAN (KEVIS). Obecná charakteristika Systém DBMAN vychází ze snahy maximálně zobecnit přístup k datům v jednoduchých databázích. Původním.
Tomáš Režňák 5. dubna 2005 webmasterské setkání v rámci konference ISSS Centrum dopravního výzkumu Brno Intranet jako pomocník webmastera.
WEBOVÝ PORTÁL O POČÍTAČOVÝCH HRÁCH ROMAN POSPĚCH.
Dana Mazancová Databáze Anopress a ČTK ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
INFORMAČNÍ SYSTÉM GEOLOGICKÝCH SBÍREK
Webová aplikace pro koordinaci výrobních procesů Kryštof Német , Brno Autor: Kryštof Német Vedoucí práce: RNDr. Zuzana Priščáková, PhD.
Seminář k soutěži Parádní web 21. leden 2014 Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský Brod.
Návrh uživatelského rozhraní. Volba akcí uživatele – Systém menu Formát ukládání a modifikace dat – Vstupní formuláře Způsob formulování dotazů – SQL,
Demoverze QI Informace pro partnery DCC
Ústřední knihovna FSS MU Jak se dostat Wiley pod sukni
INTEGRACE řešení základních registrů
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Fulltextové vyhledávání
Demoverze QI Informace pro partnery DCC
Vytvoření IS pro správu místností v prostředí WWW
Web Application Scanning
Projekt krajských evidencí
Úložiště dokumentů Fulltextové vyhledávání
Ing. Alžběta Králová SEFIRA spol. s r.o.
Transkript prezentace:

Datové Centrum IKEM, ÚIK David Hačkajlo, Jana Hyánková, Daniela Němcová Datové Centrum IKEM, ÚIK Symposium InterSystems 2004, Praha

Datové Centrum IKEM, ÚIK Situace Datové zdroje v IKEM: NIS - textová aplikace s počátky v roce Informix PATS – klinický informační systém - Caché PACS systém pro CT a NMR - MySQL Expertní systém MUSE pro EKG – MS SQL Lokální úložiště ECHO obrazových dat a tam všude jsou data, která lékař vkládá, ale minimum z nich získává

Datové Centrum IKEM, ÚIK Cíl Cílem projektu Zlatokop je vytěžit maximum informací z dat uložených v datových zdrojích a zpřístupnit tyto informace pro lékaře v jednoduché podobě Zásadní filozofie přístupu: -vím kdo, ale nevím co versus -vím co, ale nevím kdo

Datové Centrum IKEM, ÚIK Implementace Uživatel vidí a používá jednotný intranetový portál s jedním typem rozhraní Aplikace odpovídá na jeho dotazy prostřednictvím hybridního vyhledávání kombinujícího: –fulltextové vyhledávání nad daty automaticky duplikovanými z Informixu do Caché a zde bitmapově indexovaná –přímé SQL dotazy přes Caché SQL Gateway a ODBC –dotazy přes web services a php scripty PACS systému

Datové Centrum IKEM, ÚIK Současnost centrální kartotéka – fulltext veškerá textová dokumentace – fulltext laboratorní výsledky pro pacienta a zadané výsledky se požadovanou hodnotou fulltext + obrazová data z PACS systému CT a NMR formuláře pro pacienta, analýza dat v PATS systému + administrativní modul aplikace

Datové Centrum IKEM, ÚIK Budoucnost EKG – parametrické a fulltext vyhledávání v databázi MUSE + obrazová data Pobyty – propojení dat vnitřního nákladového controllingu a technicko-administrativních údajů o péči – parametrické vyhledávání ECHO – obrazová data