Bricklayer Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Účtování materiálových zásob, způsob A
Advertisements

Základní výpočty mzdy Střední odborná škola Otrokovice
Výnosy – členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Klimánková.
Vlastnosti posloupností
Excel – základní početní operace
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
MS-Excel – relativní a absolutní odkaz
Kovové výrobky – z litiny, mědi, hliníku
Ukončení pracovního poměru Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka.
Zabezpečování kleneb Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – sestavení Střední odborná škola Otrokovice
Dvojitá okna deštěná Střední odborná škola Otrokovice
DHM – degresivní odpisy
Střední odborná škola Otrokovice
Dvoutrubkový rozvod Střední odborná škola Otrokovice
Jednotrubkový rozvod Střední odborná škola Otrokovice
Spojka třecí kotoučová – diagnostika
Účtování materiálových zásob, způsob B
London – test Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Střední odborná škola Otrokovice Prague – historical sights Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková Dostupné.
Účtování nákladů – příklady souvztažností
Vaření – rozdělení, způsoby
MS-Excel – financování školního výletu
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Výměna a oprava pilířů Střední odborná škola Otrokovice
Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice
Fach Kellner Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
DHM – další způsoby pořízení Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Destilace jednoduchá Střední odborná škola Otrokovice
House Painter Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
Nápravy – druhy, diagnostika závad
Kontrola tlumičů pérování
Brzdy – kontroly, závady a opravy
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
City of London Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Great Britain – test Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Potraviny rostlinného původu
Hotels – accommodation Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Plumbing – water system Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata.
Souvislý příklad na zásoby
Realizace logických obvodů
Typy a výpočty hospodářského výsledku
Vaření živočišných potravin
Kola a pneumatiky – montáž a kontrola
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Střední odborná škola Otrokovice Prague – culture and sport facilities Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
Aktivní uhlík a polarizované světlo
Slovní úlohy řešené pomocí rovnic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Obst Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná. Dostupné z Metodického.
Woodwork Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
Travelling Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Plumber Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Sčítání a odčítání výrazů Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana.
Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Kočtúchová Dostupné z Metodického.
Holidays – Christmas Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Holidays and festivals – test
Australia – typical landmarks Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Great Britain – Scotland Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Carmechanic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
Střední odborná škola Otrokovice European Union – quiz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Building site – game Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
Tableware Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Šikmé vzepření budov Střední odborná škola Otrokovice
Transkript prezentace:

Bricklayer Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Charakteristika DUM Název školy a adresaStřední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, Otrokovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ /3 AutorIng. Renata Vondráková Označení DUMVY_32_INOVACE_SOSOTR-Ze-AJ/2-AJ-1/2 Název DUMBricklayer Stupeň a typ vzděláváníStředoškolské vzdělávání Kód oboru RVP36-67-H/01 Obor vzděláváníZedník Vyučovací předmětAnglický jazyk Druh učebního materiáluVýukový materiál Cílová skupinaŽák, 16 – 17 let Anotace Výukový materiál je určený k osvojení a procvičení slovní zásoby pro učební obor zedník. Kladením otázek motivuje učitel žáky ke konverzaci. Náplň: základní slovní zásoba v anglickém jazyce pro obor zedník. Vybavení, pomůckyDataprojektor Klíčová slovaUčební obor, zedník, angličtina, slovní zásoba, procvičování. Datum

Bricklayer Contents Bricks and mortar Trowel Sledgehammer Plumb bob Spirit-level Scaffolding Wheelbarrow Revising vocabulary Questions

A bricklayer uses bricks and mortar to build up a wall. A brick is building material used to make a wall. It is made from clay, concrete or stone. Obr. 1 Mortar is a paste used to bind the bricks together and fill the gaps between them. Mortar is a mixture of sand, cement and water.

A bricklayer needs for his work a trowel a sledgehammer plumb bob spirit-level scaffolding wheelbarrow

Obr. 2 Trowel … is used to spread mortar onto bricks. a handle flat metal blade

Sledgehammer Obr. 3 A sledgehammer is a hammer that has a longer shaft, and a more massive head. … is used to break down the walls of old buildings a shaft a head

Obr. 4 Plumb bob It is used to create a straight line for building walls It is a weight. a tip a string

It is designed to show if a surface is horizontal or vertical Obr. 5 Spirit level or bubble level … is a tool for measuring.

Scaffolding Obr. 6 Is a structure used for construction or repairing buildings It consists of metal tubes and boards metal tubes boards a ladder

Wheelbarrow Obr. 7 We use a wheelbarrow to move heavy things. handles body wheel

Vocabulary bricks mortar clay concrete stone sand trowel plumb bob string scaffolding sledgehammer shaft handle ladder wheelbarrow boards metal blade metal tubes spirit level

Questions What does a bricklayer need to build up a wall? What is mortar? What is a sledgehammer? What items does a bricklayer need for his work? What is spirit level? Describe a wheel barrow. Why does a bricklayer use scaffolding?

Seznam obrázků: Obr. 1: Fruggo, [vid ], dostupné z: _Pile_of_bricks_2005_Fruggo.jpg _Pile_of_bricks_2005_Fruggo.jpg Obr. 2: Magnus, [vid ], dostupné z: Obr. 3: de:Benutzer:Geschw, [vid ], dostupné z: Obr. 4: Jim Thomas, [vid ], dostupné z: Obr. 5: Dr. Wessmann, [vid ] dostupné z: Obr. 6: vlastní Obr. 7: vlastní

Seznam použité literatury:

Děkuji za pozornost