Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Slunce a vesmír autor VM:Ondřej.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 7 Tematický okruhSvětelné jevy.
Advertisements

VY_52_INOVACE_Z.6.06-pohyby Země-prezentace
VY_32_INOVACE_M.8.20-Thaletova věta-prezentace
Autor: Vít Lazecký Datum vytvoření: Téma: Stavba srdce.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
ROZLOHA A ČLENITOST POBŘEŽÍ
VY_52_INOVACE_Z.6.24-atmosféra, počasí-prezentace
VY_32_INOVACE_Dj.6.01-Pravěk-prezentace
HOSPODÁŘSKÉ ORGANIZACE - opakování
STŘEDNÍ EVROPA 8. třída Mgr. Jakub Karásek
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. STANISLAVA OHANKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_284_SLUNCE _A_ ZEMĚ Téma:
Cyril a Metoděj r Cyril a Metoděj r
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – atmosféra, větry autor VM:Ondřej.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – hydrosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
Název a číslo učebního materiálu: VY_52_INOVACE_23_STAVBA_OBRATLE
název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Sluneční soustava autor VM:Ondřej.
VY_52_INOVACE_PRV.3.24_Sluneční soustava_pracovní list
VY_52_INOVACE_PRV.3.29_Živá příroda _ dřeviny_pracovní list
AUSTRÁLIE A OCEÁNIE 7. třída Mgr. Jakub Karásek
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – atmosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
Název a číslo učebního materiálu: VY_52_INOVACE_32_PLICNI_VACEK Anotace:Interaktivní výukový materiál v programu Power Point zaměřený na popis plicního.
Název a číslo učebního materiálu: VY_52_INOVACE_31_DYCHACI_SOUSTAVA
OBJEVENÍ, POLOHA NA ZEMI, HRANIČNÍ BODY
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – ledovce autor VM:Ondřej Vojáček.
Název a číslo učebního materiálu: VY_32_INOVACE_07_URCOVANI_BOBOVITYCH
Měsíc Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Glóbus- model Země autor VM:Ondřej.
Název a číslo učebního materiálu: VY_32_INOVACE_08_URCOVANI_RUZOVITYCH Anotace:Výukový materiál v programu Power Point zaměřený na určování základních.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_414_VoIP AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 9. ročník,
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – hydrosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
VY_52_INOVACE_PRV.3.25 _Koloběh vody v přírodě_ pracovní list
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: prosinec 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ OBYVATELSTVO ČR – NÁBOŽENSKÉ VYZNÁNÍ.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – pedosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: prosinec 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ PRŮMYSL ČESKÉ REPUBLIKY 9. třída.
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: prosinec 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ STŘEDNÍ EVROPA SLOVENSKO A ČESKO.
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:Mgr. Dana Zischková Název:VY_32_INOVACE_41_PODZIM Téma: Výklad na téma PODZIM Číslo.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Měsíc autor VM:Ondřej Vojáček období.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: květen 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ PEDOSFÉRA – PŮDNÍ OBAL ZEMĚ 6. třída.
VY_52_INOVACE_PRV.3.35 _Lidské tělo_pracovní list
Název a číslo učebního materiálu: VY_52_INOVACE_34_STAVBA_SRDCE
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu, reg. č.: CZ.1.07/1.1.02/ VY_06_Vla5_66p.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – sféry Země autor VM:Ondřej Vojáček.
Autor: Vít Lazecký Datum vytvoření: Téma: Určování nejedlých hub.
Sekty Novák.
Autor: Vít Lazecký Datum vytvoření: Téma: Určování jedovatých hub.
PŘÍRODNÍ VĚDY AKTIVNĚ A INTERAKTIVNĚ Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském.
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR:Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_PLANETA ZEMĚ ROČNÍK: 6. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Vladimíra Jiránka Anotace: Seznámení s ilustracemi Vladimíra Jiránka Vzdělávací.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je
Člověk a jeho svět Vlastivěda Evropa – nížiny
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je
ČÍSLO PROJEKTU: OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová
ČÍSLO PROJEKTU: OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Iveta Plíšková
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
ČÍSLO PROJEKTU: OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Název školy: Základní škola T. G
Transkript prezentace:

název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Slunce a vesmír autor VM:Ondřej Vojáček období vytvoření VM:duben 2012 anotace:Výukový materiál je určen pro žáky 6.ročníku vzdělávacího oboru Člověk a příroda, vyučovacího předmětu Zeměpis, tematického okruhu – planeta Země. Formou prezentace zpracovává téma Slunce a vesmír. VY_52_INOVACE_Z.6.01-Slunce a vesmír-prezentace

úvod

 Jak vidíme vesmír za jasných nocí?  Co jsou ony svítící body?  Která hvězda je nám nejblíže?  Jsou všechny svítící body hvězdami?  Jaké mohou být důvody toho, že tyto body svítí? Proč svítí Slunce a proč Měsíc?  Vidíme všechny objekty, které jsou ve vesmíru?

 Hvězdy  Planety  Létavice  Družice,satelity,oběžnice  Další …

 ns/thumb/9/90/NovaSlunecniSoustava.jpg/8 00px-NovaSlunecniSoustava.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ].