Aspergerův syndrom Michal Piskač C3B.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Asociace pomáhající lidem s autismem APLA – JM o.s. Zaměstnávání lidí s autismem Prezentace u příležitosti konání Mezioborové konference „Jak je žije lidem.
Advertisements

Johana Posseltová, C3B Bitvy 1. světové války.
Osvobozené divadlo.
EU peníze školám Základní škola a Mateřská škola Tábor, Helsinská 2732 Název projektu: Moderní škola – naše budoucnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Neurózy, psychózy, rané poruchy
Osvícenství v českých zemích a počátky NO
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta elektrotechnická Stavební činnost v Praze Vypracovali: Ondřej Máca, Tomáš Hejda, Daniel Tureček,
Lidé s mentálním postižením v knihovně Eva Cerniňáková Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem
Marie Sádlová Neurovědy 2012
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
HOUBY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je
Horákovský hrad František Křivánek.
Mgr. Iva Havlíková ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_338.
O Název Romantismus v Čechách O Šablona CZ.1.07/1.4.00/ O Poř.číslo HV 5 O Autor šablony Mgr. Zuzana Vyhnálková DiS O Datum
Vypracovala Mgr. Marie Čapková VY 32 INOVACE 2 P ř íbuzná slova.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Ročník: 1L (Technické lyceum) Školní rok: 2013 / 2014 Škola: VOŠ a SPŠE, Božetěchova 3, Olomouc Milan Štajgr.
Rizikového chování v dospívání
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
Pythagoras Michaela Hloušková, c4b
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: ING. EVA ŠÍDOVÁ Název:VY_32_INOVACE_640_POHLAVNÍ ÚSTROJÍ Téma:STAVBA A FUNKCE POHLAVNÍHO.
Mgr. Michal Oblouk. dlouhý a postupný, neodvratný fyziologický proces věda, která se zabývá problematikou stárnutí = GERONTOLOGIE, nemocemi stáří se zabývá.
Claude Monet Markéta Marešová V6A Claude Monet impresionismus vyhledávání světla snaha zachytit okamžik Paříž, Normandie, Rouen květiny.
PRAŽSKÁ NĚMECKÁ LITERATURA
SZŠ a VOŠZ Zlín Zdravotnický asistent, druhý ročník Multikultura stáří Autor: Mgr. Alice Stašová, Mgr. Helena Krausová Vytvořeno: jaro 2012.
Johanka z Arku též Jana z Arku, přezdívaná Panna Orleánská či Panna Jana narodila se přibližně 6. ledna 1412 v severní Francii ve vesničce Domrémy žila.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Filozofie Číslo materiálu:EU Název: Patristika Autor: Mgr. Šárka Rambousková Ročník: osmý osmiletého.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
VY_32_INOVACE_1.3.AJ3,4.16/Se Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.art. Ivan Sec CZ.1.07/1.5.00/ SILESIAN OSTRAVA.
EU – OP VK – III/2 ICT DUM 17 Vypracovala Ludmila Kebzová.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_534_Př8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis Ročník:
Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice
Střední dospělost SZŠ a VOŠZ Zlín Zdravotnický asistent, druhý ročník
Vlastní focení Bohumil Bareš. Velikosti záběru Záběry na sebe musí navazovat a to jak tematicky, tak i velikostně. Univerzálním měřítkem pro velikost.
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_05_ZSV Ročník: I. Základy společenských věd Vzdělávací oblast:
OSOBNOSTI ČÁSTICOVÉ SLOŽENÍ LÁTEK Výukový materiál, kód:EU-OP VK- III/2 ICT DUM 283, zpracovala Marie Kupková.
Poezie, písnička (V domě straší duch)
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Filozofie Číslo materiálu:EU Název: Eklekticismus Autor: Mgr. Šárka Rambousková Ročník: osmý osmiletého.
Kavříková, Bělinová, Březinová, Štěrbová
Jan Patočka Adam Neckář, C4A.
PORUCHA OSOBNOSTI NARCISMUS
SCHIZOFRENIE schizein (σχίζειν, "rozštěpit„), fren- (φρήν, φρεν-; "mysl") Anna Křemenáková, V7A.
Marek Zámečník C4A ŽIVOTNÍ SÍLA.   francouzský filozof  představitel filozofie života  z rodiny židovského hudebníka  studium matematiky.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Jméno autoraZdeněk Bártl název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablony III/2 Inovace.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Filosofická antropologie, K. Lorenz - 8 smrtelných hříchů
Tekuté krystaly DANIEL TOMEK. Co to jsou tekuté krystaly? Jsou to jakési částečky hmoty mající optické vlastnosti jako kapalina a zároveň elektromagnetické.
DOBRO A ZLO – etické kategorie
Lutra lutra. Rozšíření - Widening  ean_Otter_distribution.png ean_Otter_distribution.png.
Autor: Mgr. Hana Baroušová. Meruňka obecná (Prunus armeniaca, Armeniaca vulgaris) strom z čeledi růžovité systematicky řazena spolu s třešní a švestkou.
Veronika Zvoníčková 9.B. Životopis Vynálezy
1665 n. l. Londýn sužovaný dýmějovým morem Woolsthorp – rodný dům jednoho z největších fyziků v dějinách lidstva.
Rodina Božena Genrtová.
ALKOHOLISMUS Nicol Schmidová, Iva Adámková V7A.
VY_32_INOVACE_01-01 Jolana Fialová SOU Domažlice KOSMETIKA.
Přednáška: Mgr. Alena Skotáková, Ph.D.
Pervazivní vývojové poruchy Setkali jste se již s problematikou autismu ? Shlédli jste nějaký film s danou tématikou a co Vás na něm zaujalo ? Jaké znaky.
Autismus poruchy autistického spektra (PAS)
Aspergerův syndrom Eliška Neumanová C3A. Co je Aspergerův syndrom? Druh autismu Postižení ovlivňující způsob dorozumívání Menší potíže s řečí než osoby.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
PhDr. Petra Potměšilová, Ph.D.
ASPERGERŮV SYNDROM V. Vitošková, 2017.
Poruchy autistického spektra
Jan Knížek , 4.ročník- 1.skupina
Vzdělávací kurzy Rodinného Integračního Centra zaměřené na problematiku poruch autistického spektra
Transkript prezentace:

Aspergerův syndrom Michal Piskač C3B

Název Hanz Asperger Porucha osobnosti Autistická psychopatie -> 1984 Aspergerův syndrom

Co to je ?

Základní projevy komunikace společenské vztahy představivost, tvořivé hry zvláštní zájmy obliba rutinní činnosti „Hendikepy“

Problematika zapojení do společnosti šikana nutný dozor vzdělávání

Zdroje http://www.dobromysl.cz/scripts/detail.php?id=232 http://cs.wikipedia.org/wiki/Asperger%C5%AFv_syndrom