Magických 100 m2 Knihovna. Vznik: 2011 – přípravy, investice, úpravy, vybavení 30. května 2011 – slavnostní otevření – Evropský den sousedů, registrace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola v Jičíněvsi byla postavena v roce Ve školní kronice jsou zaznamenávány události od roku Školní události jsou v kronice pravidelně.
Advertisements

Deník veřejné knihovny na rok 2013/2014 Setkání knihovníků okresu Liberec dne
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Služby čtenářům a uživatelům Dětští čtenáři
SETKÁNÍ SOUSEDŮ NAD PRAHOU
 Lomnice n. Lužnicí je město s 1800 obyvateli  Knihovna sousedí s budovou školy ( cca250 žáků)  Máme také mateřskou školu ( cca 70 dětiček)  Aktivní.
Školní družina a internát „ÚSMĚV“ při ZŠ, Opava, Havlíčkova 1, p.o.
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
Naše knihovna se nachází v objektu Obecního úřadu Roubanina.
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Regionální literatura ve venkovských knihovnách Přibližování historie regionu a vytváření vztahu k místu, kde žijeme.
Knihovna v obci - proč? aneb Víme, co máme? Kardašova Řečice říjen 2005 Zlata Houšková.
střední odborná škola služeb
Dobrovolnictví v knihovně aneb Před potopou a po ní… Bc.Vladimíra Buchtová Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
PREZENTACE akcí MC KAŠPÁRKOV o.s., podpořených v roce 2012 městem Rosice Mateřské centrum KAŠPÁRKOV o.s.
Cesta domů Rok 2011 očima čísel Valná hromada sdružení 2012.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
Blanka Tauberová Městská knihovna Sedlčany ( Městská knihovna v Praze,Knihovnická dílna )
ROSTEME S KNIHOU KAMPAŇ NA PODPORU ČETBY KNIH Pod záštitou Svazu českých knihkupců a nakladatelů.
Centrum pro maminky s dětmi Sídlo: Kučerov 178 bývalá ZŠ Provoz: čtvrtek – hod. 1. sobota v měsíci – výtvarná dílnička 3. sobota v měsíci –
Knihovna v obci Rohov. Místní knihovna ROHOV Adresa: Hlavní 180, Rohov Adresa: Hlavní 180, Rohov Knihovník: Markéta Kretková a Adéla Komárková.
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
Komunitní a otevřená škola
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
aneb doučovací večery pro přátele
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Informační vvzdělávání v knihovnách Lída Švíková.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
Základní škola T. G. Masaryka a MŠ Horní Bečva
DOBROVOLNÁ ZÁCHRANNÁ SLUŽBA ČESKÉ REPUBLIKY
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Týden knihoven až 7. října Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR.
T-klub Knihovna Karla Dvořáčka Vyškov. Začátky T-klub vznikl v málo navštěvovaném hudebním oddělení Financován z rezervního fondu knihovny Hlavní.
(inspiromat) Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm Pavel Zajíc
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Jsme kreativní knihovna? Míla Linc. Kreativita Tvořivost neboli kreativita (z lat. creo = tvořím), či invence, je zvláštní soubor schopností, které umožňují.
Úvodní hodina do předmětu Knihovnické procesy a služby Martin Krčál VIKBB42 Knihovnické procesy a služby Brno, 19. února 2014.
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
Zkušenosti s pracovním uplatněním uživatelů Domova Horizont Mgr. Lenka Kortová – sociální pracovnice Domova Horizont.
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
MUZEUM SKLA A BIŽUTERIE V JABLONCI NAD NISOU státní příspěvková organizace zřizovaná Ministerstvem kultury ČR od 60. let 20. století celostátní působnost.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Centrum pro všechny generace SRPDŠ při Základní škole a mateřské škole Červená Voda.
Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm „Město v mé paměti“ Marcela Slížková.
Projekt Etická výchova na ZŠ nám. Curieových v Praze.
Šachy do škol Projekt Šachového svazu ČR. O projektu: Šachy jsou součástí školních osnov ve více než 30 zemích světa Na základě řady studií přijal v roce.
125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
ZŠ Nové Veselí a prevence nežádoucího chování
Kreativní metody: teorie a praxe výuky ruského jazyka jako cizího
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Rodičovská schůzka září 2017.
Otakar Mestek, Michal Blažej
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Czech club in Birmingham
Čtenářsky podnětné prostředí
Co je program Mládež v akci?
XIV. KONFERENCE SAMOSPRÁV
II. Setkání se starosty obcí
Pedagogická knihovna.
Třinecká obchodní akademie
SVČ Fokus Nový Jičín Červen 2019 KROUŽKY A KURZY 2019/2020
Transkript prezentace:

Magických 100 m2 Knihovna

Vznik: 2011 – přípravy, investice, úpravy, vybavení 30. května 2011 – slavnostní otevření – Evropský den sousedů, registrace u MK ČR, statut knihovny Vybavení prostoru – příjem darů knih, CD, DVD, PC, stolů, židlí, obrazů, skříňí, rybiček a projektoru od sousedů z domu, z obce a od známých,.....

Mise : Připojení ke kultuře zdarma – nekomerční alternativní prostor pro sousedské setkávání, zábavu pro děti a mláde, prostor pro sdílení a péči o historii obce, prostor pro diskusi k současným událostem, sdílení zkušeností a znalostí = obecní think tank :) Demografie: obec 5000 obyvatel, staro a novousedlíci Pozice knihovny: navazuje na ulici Školní, suterén bytového domu, bývalé kino, není na náměstí, trochu z ruky... Mise

Sousedé Děti Free software Internet Hry Knihy Filmy Akvárium Testujeme nový model – minimální náklady, více spolu-práce, iniciativy... Vize: Otevřenost & Sdílení Sharing. Lean. Open access. Free software. Community. Crowd-sourcing. Collaboration Dobrovolníci... model shared economy

Každý ať dělá, co má rád... kurz hry na kytaru, šachy, setkání s pamětníky, vinné večery, filmový festival Oskar po česku, kurz trénování paměti, břišní tance, noc s Andersenem, Minecraft soutěž, výuka angličtiny, výuka ruštiny, kurzy práce na pc, filmové kluby, doučování a příprava ke zkouškám, autorské čtení, cestopisné přednášky.... Něco již proběhlo a něco stále běží a nebo se opakuje.

+ Spolupráce, realizace, dobrý pocit, nemrtvo, důvěra, sranda, pozitivní externality s minimálními náklady - Zvoňte nahoře! - zajištění provozu – dobrovolní dobrovolníci, děti zvoní furt! (běžte si hrát ven). Challenge = sobota ráno.Údržba, opravy počmárané zdi, pozor dozor!

Dobrovolníci nám pomáhají s: Katalogizací Akváriem Zajištěním otvírací doby, výpůjčky Jazykové lekce – AJ, EN, SP Kroužky - šachy Nemohli byste jít řvát někam jinam? Děti: nejhlučnější a nejenthusiastičtější dobrovolníci, návštěvníci, hráči,.... Mluví slušně (when = library), čtou si (only: povinna cetba, maloco navic), hrají hry, pohámahají si, baví se.... Zlobí.

Doplňkové služby – nutné propagovat Audiotéka Dovoz knih pro imobilní občany MVS

Významná akce - 3 x Oskar po česku – jednodenní filmový festival

Sny – plány.... Digitalizace vzpomínek, historie Knihovna na náměstí Pravidelné čtení pro děti různého věku zážitkové výlety po okolí Pletení Povídání o zvířatech Výtvarné dílny cokoliv Happeningy - propagace

Děkuji Vám za pozornost!!! > diskuse Co se Vám zdá dobré? Co zase naopak... Máte nějaký nápad? Doporučení....? Chce se někdo stát dobrovolníkem??? :)