Člověk a jeho svět, 2. ročník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Otáčivé účinky síly PÁKA
Advertisements

ÚVOD DO DĚJEPISU II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Jančová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
HOW MUCH CHEESE HAVE YOU GOT? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Obrazy útvarů souměrně sdružených podle osy souměrnosti
UŽITKOVÉ ROSTLINY Prvouka 3. ročník Gabriela Mikulková 2013.
Prezentace slouží k výkladu a procvičení látky o plodech
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
O B I L N I N Y (POLNÍ PLODINY)
Alkany Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
VÝVOJ ZEMĚ I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Jančová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
EGYPTSKÁ KULTURA A VZDĚLANOST
ÚVOD DO DĚJEPISU III. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Jančová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Hlava _______________ ____________ NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Nový Jičín, Komenského 66, p.o. REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: Novými technologiemi k novým poznatkům II ŠKOLA ADRESA: Základní škola Nový Jičín, Komenského.
Orofacionální cvičení I Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
FYZIKÁLNÍ KUFR Pohyb tělesa (7. ročník)
REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1. 07/ /21
Puzzle – jehličnaté stromy
ČLOVĚK ROZUMNÝ (HOMO SAPIENS SAPIENS)
Obrazy útvarů souměrně sdružených podle osy souměrnosti
BAJKAL Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
PŘIŘAĎ FOTOGRAFII K OBRÁZKU aktivita
ČLOVĚK ZRUČNÝ (HOMO HABILIS)
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
ČLOVĚK VZPŘÍMENÝ (HOMO ERECTUS)
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO Pracovní listy
PYTHAGOROVA VĚTA PŘÍKLADY
Ovoce hrou Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Ivana Kuntová, Pětiúhelník Přesná konstrukce velikosti strany pětiúhelníku ze zadaného poloměru opsané kružnice Ivana Kuntová,
Půdní typy Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Vzájemná poloha dvou kružnic
Evropa – státy a hlavní města
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Nový Jičín, Komenského 66, p.o. REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: Novými technologiemi k novým.
POZNEJ PLODY LISTNATÝCH STROMŮ STROMŮ
Jezera, bažiny a rybníky
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Člověk a příroda Číslo materiálu: EU Název: Plody dužnaté – poznávání. Autor: Pavel Trenčanský.
What Time Is It? – Part 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuzsková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Člověk a jeho svět, 2. ročník
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
HOW MUCH CHEESE HAVE YOU GOT?
Zakresli dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Najdi dva stejné obrázky
Název učebního materiálu
WHAT IS YELLOW? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
PEXESO – OVOCE anglicky
Převody jednotek délky - 2.část
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Půdní druhy Obr.1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Tvary – přiřazování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
WHAT IS PURPLE? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
WHAT IS RED? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Transkript prezentace:

Člověk a jeho svět, 2. ročník OVOCE A ZELENINA Člověk a jeho svět, 2. ročník poznávání druhů ovoce a zeleniny určování druhu plodů Mgr. Veronika Macíková Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Poznáš ovoce?

Poznáš i exotické ovoce?

Ovoce můžeme rozdělit do 3 skupin Rozdělení ovoce Ovoce můžeme rozdělit do 3 skupin MALVICE - semena jsou uložena v jádřinci PECKOVICE - najdeme jen jednu velkou pecku BOBULE - najdeme mnoho malých semínek

Malvice, peckovice, bobule? JABLKO TŘEŠNĚ MALINA ŠVESTKA RYBÍZ HRUŠKA VIŠEŇ HROZNOVÉ VÍNO KIWI MERUŇKA BANÁN BORŮVKA BROSKEV ANGREŠT

Poznáš zeleninu?

Zeleninu můžeme rozdělit do 4 skupin Rozdělení zeleniny Zeleninu můžeme rozdělit do 4 skupin KOŘENOVÁ - jíme kořeny LISTOVÁ - jíme listy PLODOVÁ - jíme plody CIBULOVÁ - jíme cibule

Kořenová, listová, plodová, cibulová? RAJČE CIBULE SALÁT MRKEV PAPRIKA ČESNEK PETRŽEL PÓREK KAPUSTA

Odkazy http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bf/Apple_03.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Strawberry_gariguette_DSC03061.JPG http://commons.wikimedia.org/wiki/File:PearPhoto.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:C5_plum_pox_resistant_plum.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Blackberry_fruits.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kt_xx_0011_ubt.jpeg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Apricots.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Framboise.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/19/Blueberry.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tangerine_2009-03-11.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ananas~May_2008-1.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Citrus_sinensis.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Banana.png http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kiwi_aka.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lemon.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Apple_red_delicius_cross-cut.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Autumn_Red_peaches.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Porzeczka_czerwona.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pink_Kohlrabi.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tomato_je.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Carrots.JPG http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0d/CDC_cuke3.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/25/Cauliflower.JPG http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Radish.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Garlic.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dirty_cabbage_head.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Green-Yellow-Red-Pepper-2009.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Onion.jpg