Žádost Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
Advertisements

Cyklus seminářů „Musíš chtít sama“ Jdeme s kůží na trh.
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.18 Anotace: Prezentace je zaměřena na žádost, její hlavní znaky a funkci. V závěru je návod, podle kterého si žáci mohou zkusit.
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Název projektu: Moderní škola
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Životopis shrnutí poznatků.
STRUKTURA OBCHODNÍHO DOPISU
Správní dokumenty - žádost, rozhodnutí, odvolání
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.19 Anotace: Prezentace je zaměřena na administrativní styl a útvar životopisu, vysvětluje jeho hlavní znaky a funkci. Obsahuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Dopis Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Listopad 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Projekt „EU peníze středním školám“ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT CZ.1.07/1.5.00/ PředmětČeský jazyk Ročník a obor1. – 4. ročník.
Struktura obchodního dopisu
Orofacionální cvičení I Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Administrativní styl PaedDr
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miloslav Bouda. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Exponenciální rovnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785,
Obchodní dopisy Střední odborná škola Otrokovice
Jednotná kontaktní místa podle zákona o volném pohybu služeb Vlastimil Slovák, odbor Vnitřního trhu a služeb EU Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Životopis Střední odborná škola Otrokovice
Ivana Kuntová, Pětiúhelník Přesná konstrukce velikosti strany pětiúhelníku ze zadaného poloměru opsané kružnice Ivana Kuntová,
Psaní adres Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dana Haviarová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Životopis Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Vedlejší věta podmětná, přísudková
Vzájemná poloha dvou kružnic
Rozvíjející větné členy - opakování -
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Dělení lomených výrazů
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing
TEORIE.  důležitá součást při žádosti o práci či stáž, jedna z prvních informací o vás – pokud se bude líbit, můžete na jeho základě postoupit k pohovoru.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Anotace Prezentace v PowerPointu seznamuje žáky s formální a věcnou stránkou žádosti. Na praktických úkolech si žáci osvojí nejenom formu žádosti jako.
Práce v týmu L OG O Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
ADMINISTRATIVNÍ STYL.  na obálku se adresa příjemce píše vpravo, adresa odes i latele do levého horního rohu  PSČ (pokud není možné do předtištěných.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastJazykové vzdělávání PředmětČeský jazyk a literatura.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Marie Havránková Název prezentace (DUMu): Prostě sdělovací styl - psané útvary Název sady:Funkční styly pro 2. ročník,
OBČANSKÝ PRŮKAZ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
OSOBNÍ DOPIS OBČANA INSTITUCÍM
Souvětí, věta hlavní, vedlejší
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
STROM PROFESÍ NAŠÍ RODINY Volba povolání
7. ročník Michaela Hantková
LOGARITMICKÉ ROVNICE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Linková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Rozcvička Aritmetický průměr
Zakresli dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Dělení desetinného čísla desetinným číslem
ŽÁDOST Mgr. Michal Oblouk.
ÚŘEDNÍ DOPIS (formální dopis)
Funkční styl administrativní
Název učebního materiálu
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
Převody jednotek délky - 2.část
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
DOPISY DRUHY A TYPY DOPISŮ. DOPISY DRUHY A TYPY DOPISŮ.
B a r v y Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Orofacionální cvičení III.
ČÁSTI TĚLA Potřebné věci Autor © Žaneta Prošková
Pracovní list 1) Do které kategorie jazyků se řadí španělština?
Transkript prezentace:

Žádost Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Co je to žádost? je to zvláštní typ úředního dopisu, jehož obsahem je nějaký požadavek nebo prosba, která je adresována příslušné instituci jedná se o slohový útvar, který je zpravidla psán administrativním stylem Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Formy žádosti ústní žádost písemná žádost Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Ústní žádost V některých případech je vhodnější sdělit svou žádost ústní formou. Například: Žádáte-li svého souseda o ruku jeho dcery, pak je ústní žádost společensky mnohem vhodnější, než formální dopis doručený doporučeně nebo do vlastních rukou. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Písemná žádost je častější, protože forma administrativního stylu bývá zpravidla písemná je-li žádost předávána či zasílána v písemné podobě, pak by měla být přiměřeně formální ve většině případů se bude jednat o formální dopis, který bude (mimo běžných náležitostí) obsahovat předmět žádosti a její odůvodnění Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Forma písemné žádosti 1. záhlaví – vlevo nahoře adresa příjemce, na pravé straně úplně nahoře datum a pod ním adresa odesílatele (lze ji napsat až na závěr žádosti) 2. vlastní text – přesné, ale stručné vyjádření obsahu žádosti; vždy uvádíme jen pravdivé údaje 3. závěr – poděkování za kladné vyřízení, pozdrav, čitelný podpis, případně adresa (razítko) Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Jazyk žádosti Používáme zásadně: spisovný jazyk slohově neutrální výrazy Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Druhy žádostí žádost o studium žádost o zaměstnání – je častější, protože forma administrativního stylu bývá zpravidla písemná žádost o rozvod žádost o půjčku Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Příklady žádostí žádost o studium Přihláška na vzdělávací instituce je formou žádosti o studium. Struktura a způsob vyplnění bývá určen danou školou, stejně tak i forma. Písemnou formu žádosti o studium postupně nahrazuje vyplňování on-line formulářů na internetu. žádost o zaměstnání Při žádosti o zaměstnání bývá obyčejně vyžadována příloha, kterou tvoří životopis uchazeče o pracovní místo. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

1. Do uvedené žádosti doplňte chybějící údaje V Ústí 17. 6. Žádost o místo učitele. Vážený pane řediteli, na základě inzerátu v Lidových novinách č. 6 z 8. 6. žádám o přijetí na místo učitele výtvarné výchovy a zeměpisu. Pedagogickou fakultu, obor tělesná výchova a zeměpis jsem ukončil před dvěma lety. Nyní jsem jeden rok vyučoval na II. základní škole. Mgr. František Šmejkal adresa příjemce adresa odesilatele 2009 Nad Labem/ Orlicí poděkování V Brně Univerzity Karlovy Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

žádám o přijetí na místo učitele výtvarné výchovy a zeměpisu. V Ústí nad Labem/Orlicí 17. 6. 2009 Žádost o místo učitele. Vážený pane řediteli, na základě inzerátu v Lidových novinách č. 6 z 8. 6. 2009 žádám o přijetí na místo učitele výtvarné výchovy a zeměpisu. Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy, obor tělesná výchova a zeměpis jsem ukončil před dvěma lety. Nyní jsem jeden rok vyučoval na II. základní škole v Brně. Mgr. František Šmejkal adresa příjemce poděkování adresa odesilatele Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2. Opravte pravopisné chyby v následující žádosti Ministerstvo Práce – Praha U nemakačenků 14 110 00 Praha 1 V Praze dne 13. 5. 2009 Věc: Žádost o místo sekretářky Žádám o přijetí na mýsto sekretářky, které jste vypsaly v inzertní části lidových novin 30. června t. r. V letošním roce jsem ukončila maturitou studyum gimnázia v Praze 9 – Visočany. Absolvovala jsem rovněž kurs psaní strojem, těsnopisu a základů práce s počítačem. Mluvým anglicky a německi. Jsem členkou Svazu sekretářek a v současné době se zdokonaluji v práci s počítačem. Všechny mé skušenosti a vzdělání můžete nalézt v přiloženém životopisu. Budu-li na vipsané místo přijata, mohu nastoupit ihned. Všechny pracovní povinosti budu vikonávat svědomitě. Děkuji předem za kladné vyřízení žádosti. Růžena Bílá Bílá ulice 1 110 00 Praha V Praze 5. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Ministerstvo Práce - Praha U Nemakačenků 14 110 00 Praha 1 V Praze 5 dne 13. 5. 2009 Věc: Žádost o místo sekretářky Žádám o přijetí na místo sekretářky, které jste vypsali v inzertní části Lidových novin 30. června t. r. V letošním roce jsem ukončila maturitou studium Gymnázia v Praze 9 – Vysočany. Absolvovala jsem rovněž kurs psaní strojem, těsnopisu a základů práce s počítačem. Mluvím anglicky a německy. Jsem členkou Svazu sekretářek a v současné době se zdokonaluji v práci s počítačem. Všechny mé zkušenosti a vzdělání můžete nalézt v přiloženém životopisu. Budu-li na vypsané místo přijata, mohu nastoupit ihned. Všechny pracovní povinnosti budu vykonávat svědomitě. Děkuji předem za kladné vyřízení žádosti. Růžena Bílá Bílá ulice 1 110 00 Praha 5 Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3. Posuďte vhodnost /nevhodnost těchto vět v žádosti, podtrhněte vhodné výrazy Díky za odpověď. Děkujeme za včasné vyřízení žádosti. Napište odpověď okamžitě. Prosíme o brzkou odpověď. Těšíme se na další spolupráci. Už se nemůžeme dočkat, jak budeme spolupracovat. Píšeme vám kvůli tomu, abyste nám sponzorovali Sportovní den naší školy. Žádáme vás o sponzorský příspěvek, který by finančně zajistil uskutečnění Sportovního dne v naší škole. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Děkujeme za včasné vyřízení žádosti. Napište odpověď okamžitě. Díky za odpověď. Děkujeme za včasné vyřízení žádosti. Napište odpověď okamžitě. Prosíme o brzkou odpověď. Těšíme se na další spolupráci. Už se nemůžeme dočkat, jak budeme spolupracovat. Píšeme vám kvůli tomu, abyste nám sponzorovali Sportovní den naší školy. Žádáme vás o sponzorský příspěvek, který by finančně zajistil uskutečnění Sportovního dne v naší škole. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Použité zdroje: Český jazyk pro základní školy 7. Praha : Fortuna, 1998. ISBN 80-7168-561-5. Český jazyk 7. Učebnice pro základní školy a víceletá gymnázia. 1. vyd. Plzeň : Fraus, 2004. ISBN 80-7238-206-3. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.