Výuka informatiky Gymnázium Šlapanice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Advertisements

Petr Blažek, Septima, prosinec 09
Výhody a nevýhody, software pro grafiku
Typy programů operační systémy programy pro práci se soubory
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ SOFTWARE
Software – aplikace, programy
Software Dělení programů.
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar ZŠ Na Planině 1393/3, Praha 4 Krč Zdroj obrázků: Alfacomp.cz (pokud není uvedeno jinak)
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
programové vybavení počítače
Osnovy pro výuku informatiky na SŠ
Informační a komunikační technologie Diplomovaný oční technik dálkové studium 2005/2006.
Počítačové vybavení Gymnázium Šlapanice. Školní síť Server s OS Linux Stanice s OS Win98, NT, XP Možnost bootování OS Linux ze serveru Rychlost sítě 100.
Vzdělávání dospělých - kategorie 50+. UNIV2 kurs 50+ Historie Založena roku 1994 Do výuky v České republice zavedla nové obory: ― Výpočetní techniku ―
Opakování učiva pro 7. ročník
Informatika I Informatika pro 1. ročník 4 letého gymnázia
Obor informační technologie
Grafika 7 CorelDraw – tvarování objektů VY_32_INOVACE_7B7.
* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,
Programové vybavení počítače
T1: Základy práce s počítačem
Opakování hardware a software.
Jan Procházka vedoucí skladu Hledám stále kvalitní zaměstnáni a je mě jedno jaké bude hlavně slušně placené abych se uživil. Snad ho někdy najdu než odejdu.
Opakování učiva pro 8. ročník
Aplikovaná informatika Zimní semestr 2013/2014. Ing. Bohuslav Růžička, CSc. tajemník katedry K101 kancelář: 215 tel
Software. (též programové vybavení) Sada (všech) počítačových programů, které provádějí nějakou činnost První teorie softwaru byla navržena Alanem Turingem.
Výuka Informačních technologií na DFJP
Informační a komunikační technologie 1.2 Operační systémy, aplikace Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Kadeřník,
INFORMATIKA 9 Kancelářské využití software III2 – I9- 17.
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ SOFTWARE
Počítačové vybavení Gymnázium Šlapanice. Školní síť Server s OS Linux Stanice s OS Win XP Možnost bootování OS Linux ze serveru Rychlost sítě 100 Mb/s.
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Okruhy ke zkoušce z předmětu: Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
Open Office Mgr. Ludmila Faltýnková EU OPVK ICT2-4/Inf16 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani celek nesmí být použit.
INFORMATIKA 8 MS Excel III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Katedra počítačů ČVUT FEL
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Základní pojmy v informatice Bohumil Bareš. Základní pojmy Data – soubory, jiný výraz pro „informace“, jsou to údaje, které vypovídají o světě, mohou.
Základy informatiky Aplikační SW Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Úvodní informace Informatika pro ekonomy I LS 2012/2013.
Školní vzdělávací program výuka informatiky
Identifikátor materiálu: EU
Katedra počítačů ČVUT FEL Program STM Obor Web a Multimédia (garant oboru: prof. Jiří Žára)
Informatika (1) Počítač - základní pojmy HW a SW4 OS MS-DOS, Windows 95, 982 Org. souborů na disku, operační paměť2 Aplikace Malování, Word8 Základy programování.
Kreslíme vektorovou grafiku (1) v programu Zoner Callisto
Základy informatiky Aplikační SW Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Rozdělení softwaru Obecná informatika. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_45_Inf8_9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Programové.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_18_Aplikační_programy TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII. Tématický celek: SOFTWARE A HARDAWARE Autor prezentace : Mgr.Jana Hložková EU do škol – šablona III/2 Inovace.
Druhy aplikačních programů – rozdělení podle účelu 1
Software Počítače - rozdělení podle účelu
Grafické programy - opakování
Programování mikropočítačů Platforma Arduino
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
SOFTWARE II Aplikační software.
Informatika v devítce přehled. Úvodní povídání ● Co znamená pro koho informatika ● Cíle pro první půlrok ○ Rozumět principům komunikace (historie, vývoj,
Stručný přehled látky a požadavky ke zkoušce
Opakování učiva pro 7. ročník
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
Opakování učiva pro 8. ročník
Informační a komunikační technologie 5. ročník
Opakování učiva pro 8. ročník
Transkript prezentace:

Výuka informatiky Gymnázium Šlapanice

Výuka informatiky Informatika se vyučuje od tercie do oktávy Počítače jsou využívány i v ostatních předmětech Všechny počítače jsou připojeny k Internetu

Výuka informatiky -Tercie Základy práce s PC Textový editor (základy typografie) Základy prezentování (PowerPoint) Karel – jednoduché programování Corel Draw – Práce s vektorovou grafikou

Výuka informatiky – Kvarta Historie VT Hardware počítače Pokročilé ovládání textového editoru Software počítače Počítačové sítě Práce s rastrovou grafikou Operační systém Linux Open source řešení

Výuka informatiky - Kvinta Opakování a prohlubování znalostí z tercie a kvarty Programování (programovací jazyk Pascal)

Výuka informatiky - Sexta Tabulkový procesor Práce s multimédii Základy HTML

Výuka informatiky - Septima Html a CSS Práce s grafikou a multimédii Střih videa Práce na projektu s využitím všech znalostí z informatiky

Výuka informatiky - Oktáva Seminář z informatiky Příprava na maturitu Opakování a rozšiřování poznatků