Mochalová Anna Průvodce po Karlových Varech Tato studentská práce byla vypracována v rámci projektu „Vzájemné soužití Němců, Čechů a Židů v Karlovarském.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další používání podléhá autorskému.
Advertisements

Památky v České republice
Autor: Mgr. Ilona Nováková
Kateřina Krausová KARLOVY VARY
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s nejznámějším západočeským.
HV-1 Hudební výchova DUM č. 14 Prima – kvarta osmiletého studia
BAROKO I..
Dřevěný Kostel sv.Kateřiny
Martin Pecháček Průvodce po památkách Karlových Varů
41.1 Karlovarský kraj – poznáš jeho dominanty?
PRŮVODCE PO KARLOVÝCH VARECH
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Karlovy Vary Marie Turková
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, cestovní,
ZEMĚPIS ZEMĚPIS LÁZEŇSTVÍ v ČR 8. ročník.
ČR A EVROPA DÍL 1 KARLOVY VARY
Hlavní město Praha Andrea Stejskalová.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Praha,
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Realizátorem projektu je Střední odborná škola ekologická a potravinářská, Veselí nad Lužnicí, Blatské sídliště 600/I Název projektu: Zkvalitnění vzdělávání.
1/ Barokní architektura
Historické památky v Lokti Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv.
Turistický průvodce Jan Pokorný
Baroko III. stavitelé. Baroko III. stavitelé Anotace: Materiál je určen pro práci žáků 4. ročníku ZŠ v předmětu Výtvarná výchova na téma barokní architektura.
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
PRŮVODCE KARLOVÝMI VARY JAROSLAV BÍLEK Tato studentská práce byla vypracována v rámci projektu „Vzájemné soužití Němců, Čechů a Židů v Karlovarském kraji.
Karlovarský kraj Krajské město Karlovy Vary Z á kladn í š kola Nový Jič í n, Komensk é ho 68, př í spěvkov á organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně ke.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_15 Název materiálu: Kulturní památky 1 Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží.
Chráněná území v Olomouci a okolí
Průvodce po některých památkách Karlových Varů
PAMÁTKY PRAHA.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
Moravskoslezský kraj Jana Němcová
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Regionální turistické.
Karlovy Vary - lázeňské město
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
Tereza Hynková a Tereza Merhoutová
Autor: Jana Paulusová Fišerová Datum: Ročník: 1. – 9.
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_05_ZSV Ročník: I. Základy společenských věd Vzdělávací oblast:
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_583_VyOv7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_19_CJL_NP2 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceZápadní Čechy – Karlovarsko Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně.
KARLOVARSKÝ KRAJ.
Karlovarský kraj Nejmenší kraj – 3 okresy Příhraniční poloha –
Klasicismus v Čechách Konec 18. století.
Romantická architektura v Čechách
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
Karlovarský kraj Lázeňský kraj.
Karlovarský kraj Název školy
Karlovarský kraj Kraj horké vody Třída:9.A
Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu: VY_32_INOVACE_100.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Karlovy.Vary.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Karlovy Vary Prezentace 2016 – 07 Foto a text Zdeněk Kačena Ruční posun obrázků.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Anna Csanádiová Číslo DUM:D Datum ověření ve výuce: Ročník:8.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Karlovarský kraj Obsah Základní informace Základní informace Navštěvované oblasti Navštěvované oblasti Zdroje Zdroje.
Nejzápadnější kraj ČR Krajské město Karlovy Vary 3. nejmenší kraj ČR
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Romantická architektura v Čechách
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Anna Zabranská Číslo
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
MARIÁNSKÉ LÁZNĚ.
Transkript prezentace:

Mochalová Anna Průvodce po Karlových Varech Tato studentská práce byla vypracována v rámci projektu „Vzájemné soužití Němců, Čechů a Židů v Karlovarském kraji v 19. - 21. století“.   Podpořeno MŠMT v rámci dotačního programu Podpora vzdělávání v jazycích národnostních menšin a multikulturní výchovy v roce 2011. Projekt podporuje MM K. Vary, KU Karlovarského kraje.

Prezentace ani textový doprovod neprošly jazykovou korekturou Prezentace ani textový doprovod neprošly jazykovou korekturou. Za obsahovou a formální stránku odpovídá autor, stejně tak i za dodržení autorských práv.

Navštívená místa: Lázně V. Hlavní pošta Thermál Vojenský lázeňský ústav Sadová kolonáda Lázně III. Mlýnská kolonáda Tržní kolonáda Vřídlo Kostel sv. Máří Magdaleny Městské divadlo Grandhotel Pupp

Proč právě tato místa? význam památek v minulosti i současnosti architektonický přínos kulturní přínos spjaté s významnými osobnostmi

Lázně V 18.6.1906 pojmenovány podle manželky Josefa I. Alžběty v roce 1978 byl vybudován 25 metrů dlouhý bazén 1.

Hlavní pošta 1900 - 1904, Friedrich Setz státem chráněná památka 2.

Thermál 1976 dostavěn každoroční KFF 3.

Vojenský lázeňský ústav stavba z roku 1855 v jídelně obraz Objevení vřídla od V. Kandlera 4.

Sadová kolonáda 1880, Fellner a Helmer tři prameny: Sadový 60°C Hadí 30°C 5.

Lázně III. postaven roku 1866 ve stylu anglické neogotiky k léčení se používá voda z 12-ti pramenů 6.

Mlýnská kolonáda projekt stavby z roku 1871 od J. Zíky v roce 1882 dokončena stavba prameny: Mlýnský pramen pramen Rusalka pramen kníže Václav pramen Libuše Skalní pramen 7.

Tržní kolonáda 1883 postavena provizorní dřevěná stavba později kulturní památkou 1991-1992 přestavěna na věrnou kopii prameny: pramen Karla IV. Tržní pramen Dolní Zámecký pramen 8.

Vřídlo postaven v letech 1878 až 1879 dříve stavba z litinové konstrukce největší karlovarský pramen 9.

Kostel sv. Máří Magdalény postaven v 18. století v barokním slohu návrh Kiliána Ignáce Dienzenhofera 10.

Městské divadlo postaveno v 19. století, Fellmer a Helmer kompletní rekonstrukce z roku 1999 11.

Grandhotel Pupp dříve Český a saský sál dnes přestavba z roku 1907 12.

Hodnocení … a hned toho o Karlových Varech vím víc

Závěr práce se může použít: ve výuce v turismu v osobním bádání po Karlových Varech

Zdroje fotografií http://data.czechtourism.com/fotografie/2008-04/foto/2008-04-05- 155231-pamatky-karlovy-vary.jpg http://www.flickr.com/photos/abejorro34/3686922962/ http://www.fab.cz/data/reference/cs/thermal-web.jpg http://cestovani.kr- karlovarsky.cz/cz/pronavstevniky/Lazenstvi/lazenstvialazenskamista/P ublishingImages/vojenak.jpg http://www.hrady.cz/data_g/3190/18068.jpg http://www.lazneiii.cz/img2/261-lazne-iii-035-b-kopie.jpg http://www.hotel-cordoba.com/mlynska%20kolonada.jpg http://www.hotelromance.cz/photo/001.jpg http://www.karlovarskysuchar.cz/image/vridlo.jpg http://www.hrady.cz/data_g/458/17807.jpg http://www.andreas- praefcke.de/carthalia/europe/images/cz_karlovyvary_divadlo_4.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Pupp.jpg Hanyková, E., Karlovy Vary od A do Z; K.Vary 2007