Korporátní a institucionální bankovnictví 29. dubna 2010 Prezentace pro Masarykovu univerzitu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
Advertisements

Představení společnosti
Prezentace pro Forum 2013, SME Union
Kapitálové trhy – Podstata Finanční trh a finanční systém
Investiční společnosti a podílové fondy
Akcie a akciové společnosti
Regionální treasury – jednoduše a efektivně
Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. CIFA forum PRAHA duben 2008 Investiční příležitosti.
Česká spořitelna – banka pro franchising!
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
SBĚR A ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH A ROZVOJOVÝCH POTŘEB V ČESKÉ SPOŘITELNĚ, a.s. Mgr. Oldřich RANDULA, ředitel odboru vzdělávání, ČS, a.s. HR ŽIVĚ leden.
Mezinárodní finanční trhy Karel Brůna Katedra bankovnictví a pojišťovnictví, VŠFS.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Prezentace společnosti Metrostav a.s.
Postakviziční integrace Jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Pavel Seeman.
Říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední.
Vodičkova 34, P.O. BOX 870, Praha 1, tel.: , Cesta k novým trhům Klíčový partner.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Finanční trh a banky Vypracoval : Ing. Ingrid Ilčíková Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
 banka byla založena v lednu roku 1990  tehdy se jednalo o státní peněžní ústav, který byl 5. března 1992 transformován na akciovou společnost  v červenci.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
FINANČNÍ TRHY (1) (klasifikace a charakteristika)
Akvizice společností Financování akvizic
Milan Cerman předseda představenstva AKCENTA CZ, a. s.
Organizace a řízení nadnárodních společností
137 Štojdlová Marie Ekonomika, 3. ročník, obchodník
Graduate Recruitment Zakladatelé Deloitte Touche Tohmatsu.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Citibank Bert Pijls Člen představenstva a ředitel retailové banky.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Česká exportní banka Spolehlivý finanční partner exportu Klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků.
Firemní bankovnictví Corporate Banking
Úvod do financí Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí.
Bankovní systém, centrální banka
Adam Kajn, Jaroslav Ferda
Martin Gross, Jiří Antonín, 3.HG
PRAXE STUDENTŮ V PORADENSKÉ A BANKOVNÍ POBOČCE PARTNERS MARKET.
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Regulace a dohled finančních institucí v Německu a Velké Británii.
Firemní bankovnictví a jeho trh – distribuce a odměňování
Struktura podnikatelského plánu
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
SBERBANK CZ VÁŠ SILNÝ A SPOLEHLIVÝ OBCHODNÍ PARTNER ŘÍJEN 2014.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_12_20 Název materiáluKapitálový.
IAS 7 Výkazy peněžních toků. Cíl standardu Požadovat poskytování informací o proběhlých změnách stavu peněžních prostředků a peněžních ekvivalentů účetní.
Prezentace produktů KB pro české exportéry do Ruské federace Business den Ruské federace Iveta Ocásková
Finanční trh. Banka. Bankovní systém.. TRHY ZBOŽÍ A SLUŽEB PRODUKČNÍ JEDNOTKY (PODNIKY) DOMÁCNOSTI TRHY VÝROBNÍCH FAKTORŮ výrobní faktory tok výdajů za.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Ekonomika Tematický.
Kód vzdělávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0203 Název vzdělávacího materiálu: Bankovnictví Datum vytvoření: Jméno autora: Ing. Zdenek Páže Předmět:
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Informační průmysl 2013/14 Petr Šmejkal
Bankovnictví Téma 2: Centrální bankovnictví 1.Soudobé funkce centrální banky 2.Centrální banka jako subjekt monetární politiky 3.Centrální banka jako zdroj.
1 ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  42 členů  cíle:  prosazuje prostředí vhodné pro rozvoj leasingu, úvěrů a factoringu  těžištěm je financování.
RAIFFEISENBANK RUDOLF RABIŇÁK
EGAP 25 – čtvrtstoletí pojišťování českého exportu
Exportní konference Praha, 15. listopadu 2012
Struktura finančního trhu
Řízení vztahu podniku k věřitelům
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Katedra řízení podniku
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Malé a střední podnikání
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Česka spořitelna je členem Erste Group
Název společnosti Obchodní plán.
Transkript prezentace:

Korporátní a institucionální bankovnictví 29. dubna 2010 Prezentace pro Masarykovu univerzitu

Masarykova univerzita l 2 OBSAH KBC Group ČSOB Segment korporátní a institucionální klienty Pracovní příležitosti pro studenty a čerstvé absolventy

l 3 KBC v číslech Vlastnická struktura: Strategičtí vlastníci Společnosti skupiny Ostatní akcionáři Celková aktiva Vykázaný výsledek Udržitelný čistý zisk Zaměstnanci Zákazníci Působnost Dlouhodobé ratingy KBC Bank k 02/10: A (S&P) Aa3 (Moody’s) A (Fitch) 53 % 5 % 42 % EUR 324,2 mld. EUR – 2,5 mld. EUR 1,7 mld. cca 54,2 tis. cca 13 mil. více než 30 zemí (Údaje k )

l 4 KBC ve světě Ve více než 30 zemích… Střední a východní Evropa jako druhý domácí trh Indie Japonsko Čína Tajwan Singapur Hong Kong Dubaj USA Austrálie Nový Zéland Belgie Lucembursko Velká Británie Irsko Francie ŠpanělskoNizozemíNěmeckoŠvýcarsko Monako Itálie Česká republika Polsko Slovensko Maďarsko Rusko Slovinsko Srbsko Bulharsko Rumunsko PobaltíUkrajina

l 5 Skupina KBC v ČR

l 6 Patria Obchodování s akciemi, analýzy Firemní financeObchodování s akciemi pro firmy a fyzické osoby Informační portál Největší obchodník s akciemi na českém trhu a ve střední Evropě Market Maker na hlavní obchodované tituly Přední poradce v oblasti akvizic a divestic společností Zrealizovala více než 340 transakcí v hodnotě přes 140 mld. Kč Největší online broker pro individuální investory Nejznámější ekonomický a finanční portál  Obchodování s akciemi pro přední institucionální klienty  Veřejné odkupy a nabídky převzetí  Akciové analýzy  Nákupy a prodeje společností  Finanční restrukturalizace  Oceňování  Primární emise akcií (IPO)  Obchodování s cennými papíry na kapitálových trzích v ČR, Polsku, Maďarsku, USA a západní Evropě  Online zpravodajství z finančních trhů a ekonomiky  Patria Plus – analýzy, prognózy, online data,mobilní služby, databáze

Korporátní a institucionální bankovnictví ČSOB

l 8 Historie PRIVATIZACE Jako strategický vlastník začala KBC Group zavádět svůj bankopojišťovací model a poskytovat ČSOB podporu a své know-how KONEC MONOPOLU V oblasti volnoměnových operací a přeshraničních plateb. ČSOB se transformuje na diverzifikovanou finanční instituci s aktivitami v celém Československu. ZALOŽENÍ Jako specializovaná banka pro poskytování služeb zahraničnímu obchodu a volnoměnových operací ODDĚLENÍ ČSOB SR Slovenská pobočka se stává samostatnou právní entitou k PŘEVZETÍ IPB Skupina ČSOB v této době obsluhuje již všechny klientské segmenty v ČR a SR Máme více než 40 let zkušeností na českém bankovním trhu KBC 100% VLASTNÍK Po vytěsnění minoritních akcionářů se KBC Group stává 100% vlastníkem ČSOB.

l 9 ČSOB v číslech Vlastník Celková aktiva (mld. Kč) Čistý vykázaný zisk (mld. Kč) Čistý udržitelný zisk (mld. Kč) Bankomaty (ČSOB + PS) Počet zákazníků banky Pobočková síť – pobočky v ČR – finanční centra PS - pobočky České pošty Dlouhodobé ratingy k 11/09 : A1 (Moody’s) A– (Fitch) KBC Bank N.V. (100 %) 824,5859 1,03417,368 12,6210, ca 3 mil

l 10 Podíl skupiny ČSOB v KBC Skupina ČSOB 393 mil. EUR 23 % (651 mil. EUR) Střední a východní Evropa a Rusko 140 mil. EUR 8 % (-242 mil. EUR) Skupina KBC mil. EUR 100 % ( mil. EUR) *) Podíl entit KBC Group na zisku (k ) Udržitelný čistý výsledek Podíl (Vykázaný čistý výsledek) *)

l 11 Postavení skupiny ČSOB na českém trhu Tržní podíly skupiny ČSOB na českém finančním trhu Jsme č. 1 Bankovní vklady * 25,5 % Leasing12,3 % Stavební spoření36,1 % Podílové fondy34,5 % Jsme č. 2 Úvěry celkem20,2 % Factoring24,9 % Hypotéky26,8 % *) běžné účty, směnky a repo-operace Údaje k

l 12 Získaná ocenění za rok 2009 ČSOB Pojišťovna Nejlepší pojišťovna: stříbrná medaile INI Service Excellence Award World Finance Global Insurance Award Hlasování českých studentů: Most Desired Company 7 medailí (z toho 4 zlaté): Stavební spoření (ČMSS), Úvěry (PS) Podílové fondy (ČSOB) Leasing (ČSOB Leasing) Nejlepší sub-custodian Nejlepší banka pro devizové operace Nejlepší služby pro mezinárodní obchod Ocenění magazínu ACQ Finance: Nejlepší banka pro akviziční financování

l 13 ČSOB Klientský a segmentový přístup Celkem cca. 3 miliony klientů:  1 mil. v ČSOB v níže uvedených segmentech  2 mil. v Poštovní spořitelně Retailové bankovnictví Privátní bankovnictví - klienti s finančními zdroji nad 10 mil. Kč SME sektor – P odnikatelé a společnosti s ročním obratem do 300 mil. Kč Korporátní a institucionální bankovnictví – S polečnosti s ročním obratem nad 300 mil. Kč  přes klientů

Korporátní a institucionální bankovnictví ČSOB pro korporátní a institucionální klienty

l 15 Vybrané produkty a služby Platební styk a Cash Management Služby elektronického bankovnictví Úvěrové produkty Trade Finance Produkty finančních trhů a depozitní produkty Korporátní specializované financování Podpora klientů skupiny KBC v ČR

l 16 Regionální pobočky pro korporátní klienty

l 17 Korporátní pobočka Ředitel/ka pobočky Vede personál pobočky Schvaluje obchodní strategii Zodpovídá za obchodní výsledky pobočky Relationship Manager Klíčová kontaktní osoba pro klienta „Prodává ČSOB“ klientovi a zároveň „prodává klienta“ do ČSOB Na straně klientů jedná se CEOs / CFOs / hospodářem podniku Pracovník obchodní podpory Podpora pro Relationship Managera v neúvěrové oblasti Operativní podpora v oblastech platebního styku, elektronického bankovnictví, depozit, FX konverzí atd. Na straně klientů jedná s hlavním účetním / hospodářem podniku Specialista korporátních úvěrů Podpora pro Relationship Managera v úvěrové oblasti Zpracovává finanční analýzy Analyzuje a monitoruje úvěrové riziko Na straně klientů jedná s hlavním účetním / CFOs Asistent/ka

l 18 Pracovní příležitosti pro studenty a čerstvé absolventy INTERNSHIP PROGRAM CORPORATE BANKING BACHELOR PROGRAM – CBB

l 19 Jak se mohu stát součástí Korporátního bankovnictví – Internship program INTERNSHIP PROGRAM určen studentům 4-5 ročníků vysokých škol se zájmem o korporátní bankovnictví stáž (1-2 roky) na regionální korporátní pobočce Brno dohoda o pracovní činnosti získání praktických zkušeností a porozumění denní práci v korporátním segmentu příprava vhodného budoucího zaměstnance ČSOB po ukončení studia

Jak se mohu stát součástí Korporátního bankovnictví - CBB program „Cílem programu je poskytnout individuální rozvoj vybraným účastníkům, kteří nastupují na konkrétní pracovní pozice, a připravit je tak na další úspěšné působení v segmentu Korporátního bankovnictví.“ l 20 CORPORATE BANKING BACHELOR PROGRAM

l 21 Jak se mohu stát součástí Korporátního bankovnictví - CBB program CORPORATE BANKING BACHELOR PROGRAM určen zájemcům o práci s korporátními klienty – přepodpokladem je analytický či obchodní profil účastníka nástup na konkrétní pozici v korporátním segmentu po celé ČR délka programu 1-4 roky intenzivní spolupráce s manažerem a mentorem odpovídající platové ohodnocení individuální rozvojový plán zahrnující hard skills, soft skills kurzy, výuku angličtiny, prezentace či stáže odborných útvarů banky, kurzy v zahraničí (v KBC) zpracování projektu a jeho obhajoba (v angličtině) závěrečná certifikace úspěšných absolventů a 3 týdenní stáž v KBC v Bruselu

l 22 Nástupní pozice vhodné pro studenty a absolventy VŠ – shrnutí Studenti VŠ Absolventi VŠ Internship program Specialista pro korporátní úvěry Relationship Manager Vyhledávání obchodních příležitostí a akvizice nových klientů Řízení a rozvíjení obchodních vztahů s klienty Příprava úvěrových návrhů Zpracovávání finančních a nefinančních analýz k úvěrovým návrhům Monitoring úvěrového rizika Podpora Relationship managerovi v oblasti úvěrů Administrativní podpora – úzká spolupráce s kolegy z korporátní pobočky Operativní podpora a koordinace aktivit v oblasti platebního styku a dalších produktů z neúvěrové oblasti CSM specialista Specialisté v oblastech produktového managementu a procesní podpory (Náplň pozice se odvíjí od konkrétní produktové či Procesní podpory a rozvoje, která je poskytována pobočkové síti) Kandidáti PoziceNáplň práce CBB

l 23 Jak se přihlásit? na webových stránkách Československé obchodní banky – prostřednictvím pracovního serveru –

Děkujeme za pozornost Petr Dědek Ředitel regionální pobočky pro korporátní klientelu Milady Horákové Brno Denisa Stratilová HR Key Account Manager Člen skupiny KBC