Zkušenosti s internacionalizací klastrů v projektu Clusters Cord 23. října 2012 Dana Krejsová, RRA ÚK. This project is implemented through the Central.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
This project is implemented through the CENTRAL EUROPE Programme co-financed by the ERDF. Regions benefitting from returning migrants 3CE346P1
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
ECVET v Programu celoživotního učení
GUIDE ME! Projekt mezinárodní spolupráce. Anotace projektu  Moderní technologie pro podporu cestovního ruchu  Propagace cestovního ruchu  Výměna zkušeností.
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
RIS3 MSK – stav přípravy, další postup klastrnet,
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
| Rozvoj železniční sítě v Libereckém kraji Jiří HRUBOŇ KORID LK (CZ) This project is implemented through.
Základní informace o projektu  Operační programNadnárodní spolupráce  PrioritaVýměna a přenos zkušeností v oblastech inovací, zvyšování konkurenceschopnosti.
Celostátní síť pro venkov
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Koncepce IQ Industry jako součást aktivit rozvoje HR Alexandr Jakobe Projektový manažer, oddělení AfterCare 1.října 2008.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Základní informace o projektu  Název projektu:Posílení inovací prostřednictvím nových klastrových konceptů za podpory nově vznikajících a mezisektorových.
ČESKO-POLSKÝ INOVAČNÍ PORTÁL CZESKO-POLSKI PORTAL INNOWACYJNY Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007 – 2013 –Prioritní.
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
This project is implemented though the CENTRAL EUROPE Programme co-financed by the ERDF.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Barbora Vacátková, Klastry a Enterprise Europe Network ČR European Commission Enterprise and Industry.
Národní klastrová asociace – udržitelný rozvoj klastrů v ČR
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Projekt GINIE - role a přínosy CAGI při vytváření Evropské geoinformační sítě.
2 Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III. JUDr. Vladimír Gašpar, ředitel RRA JM, P ředseda představenstva ČARA INOVACE A.
EUROPEAN REGIONAL DEVELOPMENT FUND Interreg IVC/ Interreg Europe – 6 May 2015, Prague INTERREG IVC Od INTERREG IVC k INTERREG EUROPE Alice Štollová| Národní.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
SPARC EUROPE V ČR Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT.
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Přehled aktivit COŽP 26. září 2011, Jana Dlouhá.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
1 Praha 11 a fondy Evropské unie KC Zahrada, Praha 17. května 2011 Úřad městské části Praha 11, Ocelíkova 672/1, Praha 415 This project is implemented.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Operační program URBACT III.  (Operační) program Evropské územní spolupráce kofinancovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj  Navazuje na program.
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
The stem engagement europe project
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
Praha, 31. března 2016 Alice Štollová Kovandová
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Zasedání RSK
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Představení projektu KETGATE
Transkript prezentace:

Zkušenosti s internacionalizací klastrů v projektu Clusters Cord 23. října 2012 Dana Krejsová, RRA ÚK. This project is implemented through the Central Europe Programme co-financed by ERDF.

Projekt Cluster Cord - přehled Jméno projektu: Clusters & Cooperation for Regional Development in Central Europe Začátek projektu: Duben 2010 Konec projektu: Únor 2013 Projektoví partneři: 10 partnerů z 8 zemí (CZ, DE, SK, SI, HU, PL, AT, IT) působící jako regionální rozvojové agentury nebo centra pro podporu regionálního rozvoje/obchodu Obecné cíle projektu Posílit konkurenceschopnost regionu CE: prostřednictvím výměny zkušeností / best practices spoluprácí klastrů z různých zemí, ale stejných oborů

Na konci projektu Podpis nejméně 3 dohod o spolupráciPříprava 5 tematických šetření / skenů a 5 strategických plánů Po benchmarkingu 5 průmyslových odvětví s nejvyšším potenciálemICT, Cestovní ruch, Zdravotnictví, Potravinářský průmysl, Energie a ŽP Na počátku projektu 10 předběžně identifikovaných průmyslových odvětví Doprava a logistika, Profesionální služby, ICT, Automobilový a letecký průmysl, Cestovní ruch, Zdravotnictví, Energie a ŽP, Výrobní technologie, Dřevozpracující průmysl, Potravinářský průmysl

Projektové nástroje: Mapování klastrů Výsledky Benchmarkingové studie Spolupráce mezi klastrovými tematickými projekty, např. Cluster Observatory, ClusterCollaboration platform Výměnná fóra a další komunikační nástroje Pro klastrové manažery a členy klastrů 3 výměnná fóra v rámci projektu + 2 dodatečná Teleconference, Skype hovory, profily na Linked In, Školení klastrových manažerů Školící materiály na základě zkušeností z projektu Školící materiály na základě zkušeností jiných projektů – použití příkladů dobré praxe, např. CNCB

Projektové nástroje (pokr.): Pozorovatelé projektu Příslušné regionální a národní instituce Setkání místních pozorovatelů Doporučení k regionálním politikám RRA a business centra V projektu působí jako facilitátoři

Důvody pro spolupráci s jinými projekty Předejití překrývání aktivit jednotlivých projektů Využití získaných znalostí a budování na nich Poučení se z příkladů dobré praxe a z chyb

Mezinárodní tematické klastrové projekty v České republice IN2WOODChemClustC-Plus Clusters Cord CNCBCluStratClusterCOOP

Děkuji za Vaši pozornost Kontakt: Vedoucí partner: Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje, a.s. Projektová manažerka: Dana Krejsová, Projektový web: