Rodina.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU Plán města, významná místa města
Advertisements

Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Řazení událostí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
RODINA Maminka a tatínek jsou mí rodiče.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Rodina TÉMA: Příbuzenské.
Karel IV..
Praha.
Lidská kostra Základní škola praktická a základní škola speciální
ICT Realizace písně ve 2/4 taktu
VY_32_INOVACE_40. A BEAR VY_32_INOVACE_40 AN ELEPHANT.
PŘÍBUZENSKÉ VZTAHY Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
ICT – 2 – 3 – 36 HV Dětský sbor Anotace: Prezentace slouží k procvičení poslechových dovedností dětí a zopakování pojmů z hudební výchovy. Prezentace.
ICT ČJ 5.ročník Význam slov IV.
Pravěk.
Základní škola praktická a základní škola speciální
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
1 Anotace ICT 2 _ 1/48 Prezentace seznamuje žáky s pojmy rodina, funkce rodiny, reprodukční, ekonomická funkce, psychické a citové potřeby, rodokmen rodiny.
ICT HV POSUVKY Anotace: Materiál slouží k seznámení s posuvkami. Prezentace obsahuje úkoly k procvičení pojmů, je prezentována interaktivně na.
ICT – 2 – 3 – 1 Hudební výchova PL 1 - ukolébavka
Obvod čtverce a obdélníka ICT2_1/1
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Rodina
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
ICT VL PRAVĚK II – 4.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Anotace Žák se seznámí s aplikací MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže spustit aplikaci MS Word Speciální vzdělávací potřeby.
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT – 2 – 3 – 39 Poslech - Bedřich Smetana - Má vlast - Vltava
ICT ČJ procvičování učiva 4. a 5.ročník
ICT M 5.R. Písemné násobení a dělení
Rodokmen - věk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Anotace Seznámení nebo opakování tvorby času. – 2.část Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci zvládnou vyjádřit „anglický“
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
ICT 2 – 3 – HV Hudba vokální a instrumentální
ANOTACE CZ. 1.07/1.5.00/ Já a moje rodina VY_52_INOVACE_87_96
Rodokmen - jména Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Sloh - pohádky Hádej pohádku
Česká republika.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
ICT – 2 – 3 – 4 Hudební výchova PL - Pexetrio
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Křížovka – příbuzenské vztahy
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Mezilidské vztahy 3. ročník
Rodokmen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Anotace Upevňování tvorby času v anglickém jazyce. Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci ovládají tvorbu času. Speciální.
Škola.
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Anotace Žáci pomocí návodných hesel hádají název pohádky, relaxační část hodiny sloužící ke změně práce a motivace AutorMgr. Eva Dvořáková JazykČeština.
Anotace: Žák si osvojí pojmy bydliště a rodiště. Každý z žáků představí místo svého bydliště (nakreslí a zakroužkuje, jaké instituce se v místě nachází).
RODINNÉ VZTAHY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_01_RODINNÉ VZTAHY Téma: OBČANSKÁ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_11 _Moje rodina TÉMA:
Co je to domov? DOMOV Domov je máma, táta a sourozenci … Domov je můj pokoj, hračky, knížky … Domov je náš dům, byt, obývák, kuchyň, ložnice,
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Mgr. Romana Vítková ZŠ a MŠ Nedašov
RODINA Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
Matematické rozcvičky (písemné násobení) VY_32_Inovace_05KJ-1
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991
Sada 2 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Transkript prezentace:

Rodina

Já a můj svět ICT2_1/37 Anotace: Žák si osvojí základní znalosti o složení a fungování rodiny. V pracovních listech představí svoji rodinu. Autor: Mgr. Šárka Sochorová Jazyk: čeština Očekávaný výstup: osvojí si základní znalosti o složení a fungování rodiny Speciální vzdělávací potřeby: materiál určen pro žáky 4. a 5. ročníku základní školy praktické Klíčová slova: vlastivěda, rodina, členové rodiny Druh učebního materiálu: prezentace, pracovní list Druh interaktivity: výklad a aktivita Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – první stupeň Typická věková skupina: 9 – 11 let Celková velikost: 2562 kB

Členové rodiny: táta máma sourozenci babička dědeček teta, strýc, bratranec a sestřenice patří do širšího okruhu rodinu

Úkol: Nakresli do rámečku svoji rodinu.

Rodiče mají na starost výchovu svých dětí. Děti musí poslouchat své rodiče. Každý člen rodiny má doma nějaký úkol: Maminka vaří. Tatínek se stará o auto a zahradu. Děti pomáhají s domácími pracemi. Úkol: Řekni, co u vás doma dělá maminka, tatínek a jak pomáháš ty?

Vyplň: Jmenuji se ………………………………… Moje maminka je ……………………………………….. Můj tatínek je ……………………………………………. Mám …………………. sourozenců. Jmenují se ……………………………………..

Uhádneš, kdo je kdo? Maminka mého tatínka je moje ………………….. Bratr mé matky je můj …………………………….. Syn mé tety je můj …………………………………….

Zakroužkuj, kdo patří do rodiny.

Použité zdroje: Obrázky: Text: vlastní Kliparty www.office.microsoft.com Rodina https://politika-volby.signaly.cz/1005/rodina-a-rodinna-politika-7 (10. 6. 2012) Máma http://www.ahajokes.com/fp047.html (10. 6. 2012) Táta http://www.kalendarakci.atlasceska.cz/akce-pro-celou-rodinu--%C2%AD-tata-je-machr!-36074/ (10. 6. 2012) Babička http://www.brejle.net/labuznikovo_nebe/piskotova-omeleta/ (10. 6. 2012) Děti http://janigasi.wordpress.com/2012/02/19/deti-se-uci-jak-znamo-napodobou/ (10. 6. 2012) Policista http://moj-svet-ja.blogspot.cz/2011/01/policajt-vs-agent-s-teplou-vodou.html (10. 6. 2012) Doktor http://www.free7gaming.eu/diskuzni-forum/hlu0161en-cheateru016f/wh-ab-rats-by-doktor-1/ (10. 6. 2012) Učitel http://bakalarka.okamzite.eu/ (10. 6. 2012) Text: vlastní