Německo Jan Dušek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JÁDROVÉ A PERIFERNÍ OBLASTI
Advertisements

Geografická charakteristika Střední Evropy I.
Co evropany rozděluje a co spojuje
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Oblast: Západní Evropa Belgie
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 2.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
USA – hospodářský obr.
USA United States of America
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
STŘEDOČESKÝ KRAJ Veronika Herzánová Zdroje: wikipedie.
BENELUX CO STÁTY SPOJUJE? Velká hustota osídlení Monarchie
Spolková republika Německo Vlastivěda – 5. ročník
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Státy střední Evropy Opakování.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Rakousko skládá se z 9 spolkových zemí
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK N ě mecko.
IRSKÁ REPUBLIKA km2, 3,6 mil. obyvatel, Dublin (Baile Átha Cliath)
Téma hodiny: Západní Evropa
STŘEDNÍ EVROPA VÍCE O STŘEDNÍ EVROPĚ ZDE
Německo Z_128_Evropa_Německo
FRANCIE Jan Dušek.
SVĚTOVÉ ZĚMĚDĚLSTVÍ Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Číslo 1, 2 nebo 3 na světových trzích?!
PORTUGALSKO.
STŘEDNÍ EVROPA Jan Dušek.
Referát-Německo Aleš Novotný 8.A
Německo je hospodářsky a politicky předním státem Evropy.
Česká republika Hlavní město Praha
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:7. ročník Klíčová slova:Evropa, západní Evropa,
PETRA horňáková PREZENTACE PRO 9. TŘÍDU ZÁKLADNÍ ŠKOLY ZEMĚPIS
Německo Z_128_Evropa_Německo
Německo Mapa Německa Dominik Beneš 2010 Počet obyvatel je přes 80 milionů Němci Dominik Beneš 2010.
BRAZÍLIE Jan Dušek.
Čína Jan Dušek.
Velká Británie a Francie Vlastivěda – 5. ročník
Německo.
Martin VRZALA. * 1. Obyvatelstvo * 2. Hospodářství, těžba * 3. Průmysl * 4. Zemědělství * 5. Doprava * 6. Hlavní oblasti.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_EVROPA-ÚVOD ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_9.ročník 14_Východní Asie Autor: Mgr. Jana Štruncová Anotace: Prezentace.
STŘEDNÍ EVROPA částečně problematické vymezení nejedná se o „fyzické uskupení“ spíše SYMBOL SJEDNOCENÍ označení upadá v době Studené války v současnosti.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/14_Střědní Evropa Téma: Státy střední Evropy.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS17 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor:
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Martina Durinová VODSTVO POVRCH PODNEBÍ POLOHA PAMÁTKY STÁTY A MĚSTA.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_ZEMĚPIS Téma: Německo Ročník: 8. Číslo projektu:
NĚMECKO. NĚMECKO Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357 tis. km² počet obyvatel: 82 mil. – 2. místo v Evropě.
NĚMECKO
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_25_JIŽNÍ ASIE
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
EVROPA STŘEDNÍ EVROPA – NĚMECKO, RAKOUSKO, ŠVÝCARSKO, LICHTENŠTEJNSKO
EVROPA HOSPODÁŘSTVÍ VY_32_INOVACE_07-47 Ročník: VIII. ročník
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Střední Evropa.
VY_32_INOVACE_153_Německo
STŘEDNÍ EVROPA VÍCE O STŘEDNÍ EVROPĚ ZDE
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Transkript prezentace:

Německo Jan Dušek

 Napište, co jste si z dokumentu o Německu zapamatovali:

PŘÍRODNÍ PODMÍNKY  Popište polohu Německa v rámci Evropy:  Popište povrch Německa: 5  Zjistěte názvy vyznačených pohoří a nížin: 4 3 2 1

ZÁKLADNÍ ÚDAJE oficiální název: Spolková republika Německo jeden z největších evropských států po Rusku nejlidnatější stát Evropy  Kolikrát je Německo větší stát než ČR?  Kolikrát více obyvatel žije v Německu než v ČR?

Z NEDÁVNÉ HISTORIE... po roce 1945 vznikly v Německu okupační zóny vítězných mocností v letech 1949 - 1990 2 státy - NSR a NDR v roce 1990 sjednocení

Z NEDÁVNÉ HISTORIE... Berlínská zeď - symbol rozděleného Německa

HOSPODÁŘSTVÍ jeden z nejvyspělejších států světa  Vyberte z nabídky všechny výrobky, které se vyrábějí ve vyspělých státech: dopravní prostředky stroje kosmetika a léky bavlněná trička počítače levné boty přístroje bambusové rohože

 Vyhledejte v atlasu řeky Rýn a Ruhr: HOSPODÁŘSTVÍ  Která odvětví průmyslu tyto výrobky vyrábějí?  Vyhledejte v atlasu řeky Rýn a Ruhr:

PORÝNÍ - PORÚŘÍ nejprůmyslovější oblast Německa  Vyhledejte v tabulce, kolik lidí žije v oblasti Porýní - Porúří (Rhein - Ruhr):  Která německá velkoměsta leží v Porýní - Porúří?

 S pomocí mapy letecké a lodní dopravy doplňte názvy: DOPRAVA A SLUŽBY vysoká úroveň hustá síť železnic a dálnic  S pomocí mapy letecké a lodní dopravy doplňte názvy: největší německý námořní přístav: ................................ nejvýznamnější německé letiště: .................................... nejvýznamnější německý říční přístav: ...........................

ZEMĚDĚLSTVÍ moderní a velmi intenzivní  Zjistěte z tabulek zemědělské produkce, v pěstování kterých plodin a chovu kterých zvířat patří Německo mezi nejvýznamnější v Evropě: